Specijalna bolnica "Sokobanja"

Specijalna bolnica "Sokobanja"
  • TipZdravlje i medicina
  • MestoSokobanja
  • AdresaVojvode Mišića 48
  • Telefon+38118830144
  • Mobilni+38118830914
  • WebPosetite web sajt
  • Pratite nas
  • Podelite
Pošaljite poruku
+38118830124

Kada se pogleda iz centra Sokobanje prema planini Ozren, na proplanku se vidi zgrada koja podseća na lađu. To je "Specijalna bolnica Sokobanja",  meštanima poznatija kao "Novi zavod". Ova bolnica je sagrađena u prošlom veku 1977. godine. Namenjena je za lečenje nespecifičnih plućnih bolesti i rehabilitaciju. U "Specijalnoj bolnici Sokobanja" uspešno se leče bronhitis, emfizem, astma, bronhiektazije. "Specijalna bolnica Sokobanja" poseduje veliki broj soba i apartmana. Sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne , četvorokrevetne i sve sobe imaju svoje kupatilo, tv, terasu . Bolesnički dan u ovoj ustanovi podrazumeva smeštaj u dodeljenu sobu, ishranu po preporuci lekara ako treba i dijetalnu, zatim poseta lekaru specijalisti zavisno od oboljenja zbog kojeg je pacijent došao, kupanje u bazenu, kupanje u turskom kupatilu "Amam" i po želji fitness i  wellness. Po želji korisni soba ili aprtmana mogu imati pun ili polu pansion. Hrana se servira u sali restorana"Specijalne bolnice", a po potrebi služi se i u sobama. Pored lečenja plućnih oboljenja, u "Specijalnoj bolnici Sokobanja" radi se i kardiološka dijagnostika, EKG, test opterećenja, holter EKG, holter arterijskog pritiska, EHO srca.

U ponudi su i razne  usluge spa centra  "Specijalne bolnice" koje će vam pomoći da vratite svoju snagu i oslobodite telo stresa i premora - finska sauna, hidromasaža, biserna kupka, obična masaža, bazen. Treba napomenuti da je oko "Specijalne bolnice Sokobanja" napravljena i "Staza zdravlja" koja prolazi kroz borovu šumu bogatu kiseonikom.

Novi Zavod ili Specijalna bolnica izgradjena je davne 1977. godine radi lečenja nespecifičnih plućnih bolesti i smeštaj pacijenata. Danas ona uspešno leči oboljenja kao što su astma, akutni i hronični bronhitis, emfizem, bronhiektazije i dr. Dok se leče, pacijenti borave u smeštaju prilagođenim za njih. Bavi se i lečenjem i rehabilatacijom degenerativnih reumatskih bolesti, stanja posle povreda lokomotornog sistema, neuropatije i neuromišićnih bolesti, kao i lečenje akutnih kardioloških bolesti. Korišćenje lekovitog faktora, kao što je termalna voda i klimatskog sa blagotvornom ružom vetrova i vazduhom punim kiseonika, pomaže da standardni medicinski tretmani koji se primenjuju po najsavremenijim evropskim i svetskim protokolima, budu još efikasniji. Pacijentima su na usluzi tipovi smeštaja: apartmani i sobe kao i pansioni.
 
 
Specijalna bolnica u Soko Banji je nadaleko poznata po uspešnom lečenju astme kod dece jer se pored primene savremenih metoda i prirodnog lekovitog faktora primenjuju i edukacija dece i roditelja o ovoj bolesti i merama samopomoći.

Najatraktivniji deo ponude jeRimsko kupatilo "Amam" u centru grada gde je kupanje u toploj mineralnoj vodi u kojoj se kupao i sam Miloš Obrenov ić i Zona Zamfirova (ali ne zajedno).Autentično su sačuvani Miloševa kada, muški i ženski bazen gde je kupanje poseban doživljaj.


Pronadjite nas

Predlažemo da pogledate

Obavezno posetite prilikom boravka u banji

Poslovni vodič Sokobanje