Vila "Bota"

Vila "Bota"
  • TipZdravlje i medicina
  • MestoSokobanja
  • AdresaVojvode Mišića 35
  • Telefon+38118830313
  • Pratite nas
  • Podelite

Vila "Bota" bavi se lečenjem dece u okviru Specijalne bolnice "Sokobanja". U blizini je Novog Zavoda i parka šume Borići. Namenjena je rehabilitaciji i lečenju dece obolele od plućnih bolesti kao što su bronhitis, astma i cistična fibroza kao i rehabilitacija dece nakon povreda, preloma i operacija lokomotornog sistema i drugih neuro-mišićnih bolesti. Ustanova ima pedijatre, pedijatrijske sestre, dečijeg fizijatra i fizioterapeute. Primenjuju se svi programi fizikalne medicine i rehabilitacije potrebnih za oporavak malih pacijenata i njihovo bolje zdravlje: hidroterapija, elektroterapija, kineziterapija, inhalacije, vežbe disanja, drenaža bronhija, vežbe kondicije i pravilnog držanja tela dok su u smestaju. Za roditelje i decu organizuje se škola astme u Sokobanji u okviru koje ih lekari upoznaju sa ovom bolešću, merama lečenja i samopomoći.
 
Smeštaj je u jednokrevetnim, 2-krevetnim i 3-krevetnim sobama i apartmanima sa kupatilima i TV-om. Deca se smeštaju sa svojim roditeljima ukoliko imaju pravo na pratioca. O deci, pored medicinskog osoblja brinu i vaspitačice i profesori fizičke kulture.

Lečilište Vila Bota ima sopstveni restoran i dežurnu medicinsku službu. Velika prednost ovog objekta je blizina parka Borići gde se deca kroz igru izlažu bagotvornom dejstvu prirodne inhalacije čistim vazduhom sa Ozrena.

Pronadjite nas

Predlažemo da pogledate

Obavezno posetite prilikom boravka u banji

Poslovni vodič Sokobanje