Sport i sportski klubovi

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger
Mounti biking, free climbing, paragliding, tracking, orijentacioni kros, ronjenje na dah... sve su to sportovi od kojih se neupuæenima diže kosa na glavi, a fanovi koji jednom probaju uvek se vraæajau po novu dozu adrenalina.U svetu postoji ogromna armija extremnih sportista, kod nas, trend je prihvaæen i iz dana u dan sve èešæe sreæemo poklonike ovih sportova.
Sokobanja i njena okolina, posebno planine Ozren i Rtanj, poseduju sve preduslove za sveobuhvatnu ekspanziju ekstremnih sportova.Najpre, oprobajte se skaèuæi sa ivica stena na kuplaištu 6 kaca. Postoji nekoliko tesnaca na kojima je voda dovoljno duboka vas amortizuje, dok je na ostalim mestima voda plitka što vam može ostaviti uspomene do kraja života. Župan je pogodan za skakanje, ali se ta aktivnost ne dopada ostalim kupaèima. Zato doðite na 6K i skaèite do mile volje
Biciklom ili motorom na vrh Rtnja, slobodno penjanje na spektakularnim stenama u podnožju Sokograda, orijentacioni kros po šumovitom Ozrenu, zaronite na dah i istražite dno (do 6m dubine) na plaži «6 KC»... sve su to izazovi koje možete prihvatiti i proveriti gde su vaše granice.

Za one manje iskusne preporuèujemo relaksirajuæu šetnju do vrha Rtanj, vožnju biciklom oko Bovanskog jezera, do izvora reke Moravice ili do podnožja Rtnja i Vrmdžanskog jezera. šetnja do manastira Jermenèiæ na Ozrenu ili uspon do šiljka na Rtnju, odakle puca pogled sve do ušæa Save u Dunav (po vedrom vremenu), zaèiniæe vaš boravak u Sokobanji laganim mirisom avanture.

Najveæe mermerno šetalište u zemlji predstavlja raj za rolere. Oko ponoæi, kada se šetalilšte isprazni, uzmite voljenu(og) za ruku i zarolajte po meseèini, apsolutno romantièno!

Predlažemo da pogledate

Kalendar dešavanja

Kalendar dešavanja

Virtuelne šetnje

Virtuelne šetnje

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza