Sport i sportski klubovi

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger
Mounti biking, free climbing, paragliding, tracking, orijentacioni kros, ronjenje na dah... sve su to sportovi od kojih se neupuæenima di┼że kosa na glavi, a fanovi koji jednom probaju uvek se vraæajau po novu dozu adrenalina.U svetu postoji ogromna armija extremnih sportista, kod nas, trend je prihvaæen i iz dana u dan sve èešæe sreæemo poklonike ovih sportova.
Sokobanja i njena okolina, posebno planine Ozren i Rtanj, poseduju sve preduslove za sveobuhvatnu ekspanziju ekstremnih sportova.Najpre, oprobajte se skaèuæi sa ivica stena na kuplaištu 6 kaca. Postoji nekoliko tesnaca na kojima je voda dovoljno duboka vas amortizuje, dok je na ostalim mestima voda plitka što vam mo┼że ostaviti uspomene do kraja ┼żivota. ┼Żupan je pogodan za skakanje, ali se ta aktivnost ne dopada ostalim kupaèima. Zato doðite na 6K i skaèite do mile volje
Biciklom ili motorom na vrh Rtnja, slobodno penjanje na spektakularnim stenama u podno┼żju Sokograda, orijentacioni kros po šumovitom Ozrenu, zaronite na dah i istra┼żite dno (do 6m dubine) na pla┼żi «6 KC»... sve su to izazovi koje mo┼żete prihvatiti i proveriti gde su vaše granice.

Za one manje iskusne preporuèujemo relaksirajuæu šetnju do vrha Rtanj, vo┼żnju biciklom oko Bovanskog jezera, do izvora reke Moravice ili do podno┼żja Rtnja i Vrmd┼żanskog jezera. šetnja do manastira Jermenèiæ na Ozrenu ili uspon do šiljka na Rtnju, odakle puca pogled sve do ušæa Save u Dunav (po vedrom vremenu), zaèiniæe vaš boravak u Sokobanji laganim mirisom avanture.

Najveæe mermerno šetalište u zemlji predstavlja raj za rolere. Oko ponoæi, kada se šetalilšte isprazni, uzmite voljenu(og) za ruku i zarolajte po meseèini, apsolutno romantièno!

Predla┼żemo da pogledate

Kalendar dešavanja

Kalendar dešavanja

Virtuelne šetnje

Virtuelne šetnje

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza