Završena izgradnja MFK „Vrelo“ Sokobanja

22.01.2020. 12:36 | TO Sokobanja | pozornica, vrelo, investicija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Vrelo


Sokobanja od danas poseduje jednu od najmodernijih otvorenih scena za izvođenje kulturno-umetničkih događaja u regionu. Izgradnja Multifukncionalog objekta „Letnja pozornica „Vrelo“, je završena. Na mestu stare letnje pozornice, čiji su kapaciteti i tehničke mogućnosti bile prevaziđene u svakom smislu, izgrađen je Multifukncionalni objekat „Letnja pozornica Vrelo“.

Glavni delovi novog objekta su dve secne, velika, sa 1.500 sedećih mesta i mala, sa 600 mesta. Objekat je projektovan i izveden tako da poseduje uslove za održavanje najzahtevnijih događaja, da bude u funkciji i tokom dana, kao mesto za odmor i opuštanje, sadrži ugostiteljski objekat sa letnjom baštom, slapove i mala jezera, koja će biti u funkciji od aprila do novembra, kao i mobilijar za odmor i rekreaciju. Najveće jezero biće tokom zimskh meseci u funkciji klizališta. Ambijent će pružiti potpuni užitak, nakon proteka potrebnog perioda za razvoj zelenih površina, dekorativnih sadnica i drvoreda.

„Backstage“ velike scene, odnosno kapaciteti pozornice su organizovani na taj način da omogućavaju sve uslove za pripremu izvođača za najkoplikovanije nastupe i performanse. U sredini kompleksa nalazi se objekat vizitorskog centra, čije će opremanje biti izvedeno u narednom periodu. Turistička organizacija Sokobanja i Opština Sokobanja otpočeće odmah proceduru tehničkog prijema i neophodnog opremanja objekata u kompleksu, u cilju njihovog stavljanja u funkciju na proleće ove godine. Svi kulturno-umetnički događaji u organizaciji Turističke organizacije Sokobanja, u sezoni 2020. održaće se u kompleksu MFK „Vrelo“. TOSB je u skladu sa tim, planirala značajno unapređenje tradicionalnih manifestacja, ali i održavanje novih događaja, posebno manifestacija namenjenih mladima.

Izgradnju ovog jedinstvenog objekta u Srbiji finansirala je Opština Sokobanja, a kofinansirala Vlada Republike Srbije, iz sredstava subvencija Mnistarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. JP „Zelenilo“, Sokobanja, izvodi radove na radove na reknstrukciji Vrelske ulice, koji su u završnoj fazi.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Izvor reke Moravice
  26.04.2019. M

  Sesalačka pećina i izvor reke Moravice

  Sesalačka pećina i izvor reke Moravice, izletišta su koja bi turisti trebali da obidju prilikom boravka u Sokobanji. Do izvora reke Moravice dolazi se magistralnim putem koji vodi prema Knjaževcu, na 13. kilometru od Sokobanje, skreće…

 • stara pozornica u resniku
  24.07.2018. Resnik

  Nova letnja pozornica u Resniku

  U sokobanjskom selu Resnik sprovode se radovi na rekonstrukciji letnje pozornice koja je do sada korišćena samo kada su vremenske prilike to dozvoljavale. Radovi podrazumevaju izgradnju zidova i krova čime će ovaj objekat biti u…