Nova letnja pozornica u Resniku

24.07.2018. 10:46 | Resnik | resnik, pozornica, izgradnja

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
stara pozornica u resniku


U sokobanjskom selu Resnik sprovode se radovi na rekonstrukciji letnje pozornice koja je do sada korišćena samo kada su vremenske prilike to dozvoljavale. Radovi podrazumevaju izgradnju zidova i krova čime će ovaj objekat biti u funkciji i pri nepovoljnim vremenskim uslovima.

U okviru projektnog finansiranja mesnih zajednica iz budžeta opštine Sokobanja za ovu namenu predviđeno je ulaganje u iznosu od 90.000 dinara, koliko iznosi vrednost radova na rekonstrukciji. Planirano je da radovi budu završeni do 4. avgusta kada će se ovde održati festival folklora.

Slađana Vidosavljević, odbornik u skupštini opštine Sokobanja, kaže da su planirana sredstva utrošena za nabavku materijala dok su se stanovnici Resnika javili dobrovoljno da izvode radove bez nadoknade.

Mladen Milosavljević, zamenik predsednika mesne zajednice, istakao je da se je Resnik, za razliku od drugih sela na teritoriji opštine Sokobanja, mesto gde mladi uglavnom ostaju a ne postoji objekat u kome bi se oni mogli okupljati, družiti i organizovati aktivnosti. Dugoročni plan ove rekonstrukciji bi bio da se mladima obezbedi jedan takav prostor koji će oni moći da koriste tokom cele godine.

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, prati izvođenje radova i nedavno ih je obišao.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Vrelo
  22.01.2020. TO Sokobanja

  Završena izgradnja MFK „Vrelo“ Sokobanja

  Sokobanja od danas poseduje jednu od najmodernijih otvorenih scena za izvođenje kulturno-umetničkih događaja u regionu. Izgradnja Multifukncionalog objekta „Letnja pozornica „Vrelo“, je završena. Na mestu stare letnje…

 • KUD
  07.08.2018. Resnik

  Osmi sabor folklora u Resniku

  Na letnjoj pozornici u Resniku održan je 03. avgusta sabor folklora „Resnik 2018” osmu godinu zaredom. Na saboru je učestvovalo pored domaćina KUD „Dušan Jović” još devet kulturno-umetničkih…