Veliko interesovanje za odmor u Sokobanji

13.07.2018. 15:40 | OTKS | turizam, otks, tosokobanja, vaučeri

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

 

Ove godine vaučeri predviđeni za odmarališta u našoj zemlji, podeljeni su čak dva i po meseca pre roka. Zabeležen je rekordan odziv građana kojima su najomiljenija i najtraženija odredišta bili na prvom mestu Sokobanja, zatim Zlatibor, Vrnjačka banja, Prolom banja i Ribarska banja.

Sokobanja, kao vazdušna banja i banja bogata lekovitim termalnim izvorima, je zasluženo na prvom mestu po broju turista koji su je odabrali za svoju destinaciju. Smeštena u sokobanjskoj dolini, okružena sa svih strana planinama poput Ozrena, Rtnja i Stare planine, ona pogoduje svima koji žele kako pasivan, tako i aktivan odmor. Bovansko jezero u neposrednoj blizini samo upotpunjuje tu ponudu.

Sve pogodnosti koje pruža su poznate i priznate među stanovnicima naše zemlje, što pokazuje i podatak da je čak 20.000 vaučera, ili jedna četvrtina, iskorišćeno baš za Sokobanju dok je prošle godine taj broj bio još i veći i činio trećinu ukupnih vaučera.

Direktor TO Sokobanja, Ljubinko Milenković, istakao je da je primetan porast broja turista poslednjih godina a na to je dosta uticala i činjenica da je čak 375 turističkih objekata kategorisano, te da je primetan iskorak koji su načinili mnogi vlasnici objekata izašavši iz takozvane sive tržišne zone i postavši vidljiviji i dostupniji i domaćim i stranim turistima.

Već u prvih pet meseci ove godine zabeležen je porast broja turista koji je duplo veći za turiste iz naše zemlje i tri puta veći što se tiče turista iz inostranstva.

Proširena i upotpunjena turistička ponuda samo je doprinela povećanju tog broja. Tokom turističke sezone organizuje se niz manifestacija zabavnog karaktera, kulturno-umetničkih dešavanja i programa namenjenim svim uzrasnim kategorijama.

I pored nepovoljnih vremenskih prilika manifestacija povodom Svetog Jovana biljobera koja je trajala četiri dana je sa uspehom završena.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Priznanje
  01.07.2018. OTKS

  Dodeljena priznanja najboljima za maj 2018.

  U cilju povećanja konkurentnosti i poboljšanja svih aspekata turističke ponude u Sokobanji, Turistička organizacija Sokobanja je tradicionalno sprovela akciju „ Biramo najbolje “, koja se organizuje svake godine od maja do…

 • Vauceri Sokobanja
  28.09.2019. M

  Vaučeri produžili turističku sezonu u Sokobanji

  Prethodnih godina turistička sezona u Sokobanji  završavala se krajem avgusta, posle vašara "Preobraženje", ove godine sezona je produžena i na septembar i oktobar. Ljubinko Milenković, direktor Turističke…

 • Medjušuma
  13.07.2018. OTKS

  XI Foto izazov – Sokobanja 2018.

  Turistička organizacija Sokobanja je organizovala nagradni foto konkurs sa temom „ Ruralni turizam – Sokobanja 2018 “. Poslednji termin za slanje prijava je 6. avgust, gde svi prijavljeni mogu dostaviti najviše 5…

 • vaučeri Sokobanja
  03.07.2018. OTKS

  Sokobanja - destinacija za vaučere

  Ove godine Sokobanja je zabeležila rekordan broj posetilaca kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Ministarstvo turizma je ove godine odobrilo ukupno 80.000 vaučera i do danas svi su preuzeti, s tim da je Sokobanja kao turistička destinacija…