Sokobanja - destinacija za vaučere

03.07.2018. 11:36 | OTKS | turizam, vaučeri

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
vaučeri Sokobanja

Ove godine Sokobanja je zabeležila rekordan broj posetilaca kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Ministarstvo turizma je ove godine odobrilo ukupno 80.000 vaučera i do danas svi su preuzeti, s tim da je Sokobanja kao turistička destinacija ubedljivo prva na listi, jer je za nju rezervisano čak 20.000 vaučera, što je četvrtina od ukupnog broja. Ove godine Sokobanja se pokazala podjednako atraktivnom i inostranim turistima, jer je za prvih šest meseci broj turista iz inostranstva uvećan čak 290 odsto u odnosu na ranije godine. Po rečima direktora Turističke organizacije Sokobanja, Ljubinka Milenkovića, to je znak da Sokobanja ove godine moze očekivati pravi turistički udar, jer je već sada 80 odsto svih smeštajnih kapaciteta popunjeno.

Turisti iz naše zemlje sve više shvataju prednosti vaučera koje je moguće iskoristiti za odredišta u Srbiji. Na spisku Ministarstva turizma, broj objekata koji su pokriveni vaučerima u Sokobanji daleko je veći od drugih destinacija. Na ubedljivo prvom mestu je Sokobanja sa svojih 348 objekata za koje je moguće dobiti vaučere u poređenju sa Vrnjačkom Banjom koja ih ima duplo manje.

Vaučeri su uticali i na to da se mnogi objekti kategorizuju i pređu iz "sive" u "belu" tržišnu zonu. Siva ekonomija je suzbijena, jer se vlasnicima apartmana više ne isplati da budu nevidljivi i domaćim a pogotovo stranim turistima i da se nadaju da će veću dobit ostvariti ukoliko se uzdaju samo u goste koji dođu u Banju a nemaju rešeno pitanje boravka. Sa većom transparentnošću, uz veće zakonske obaveze, došao je i veći priliv novca i bolji marketing. Po zapažanjima direktotra TOS-a, Lubiše Milenkovića, ovo je pozitivan efekat koji se već pokazao u praksi a dodatni benefit biće ostvaren uz kulturno-umetničke i zabavne manifestacije koje će privući i sve veći broj mladih. Uz Prvu harmoniku i Green heart festival, koncerte, predstave, takmičenja – Sokobanja osim mesta koje je lečilište dobija i pečat turističke destinacije pogodne za mlade sa puno zabave i noćnog života.

Čak i bez vaučera, kvalitetan smeštaj u Sokobanji se može naći za 800 dinara po osobi ili čak za 400 dinara u sobama druge kategorije. Tomom leta posebno osveženje i zabavu za sve članove porodice pruža i Akva park, koji je ove godine već počeo sa radom.

U prvih šest meseci ove godine u Sokobanji je registrovano skoro 7.000 gostiju dok je prošla godina završena sa brojkom od 6.600.

Milenković je još istakao da je turistima iz inostranstva, a najviše ih je iz Bugarske, Makedonije, Rumunije i Slovenije, izuzetno privlačna ponuda etno kuhinje a najviše sokobanjski sir i "šušmuš" kao jedinstveni specijalitet ovog kraja.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Vauceri Sokobanja
  28.09.2019. M

  Vaučeri produžili turističku sezonu u Sokobanji

  Prethodnih godina turistička sezona u Sokobanji  završavala se krajem avgusta, posle vašara "Preobraženje", ove godine sezona je produžena i na septembar i oktobar. Ljubinko Milenković, direktor Turističke…

 • 13.07.2018. OTKS

  Veliko interesovanje za odmor u Sokobanji

    Ove godine vaučeri predviđeni za odmarališta u našoj zemlji, podeljeni su čak dva i po meseca pre roka. Zabeležen je rekordan odziv građana kojima su najomiljenija i najtraženija odredišta bili na prvom mestu…

 • vaučeri sokobanja
  21.11.2023. admin

  Novi Ciklus Vaučera za Odmore u Srbiji 2024

  U godini koja se bliži, očekuje se lansiranje novog kruga vaučera za odmor u Srbiji. Akcija podrške domaćem turizmu nastaviće se i u 2024. godini, s planom da se podeli dodatnih 500.000 vaučera za odmor u Srbiji već u januaru. Prema…

 • 20.06.2023. Salex

  Iskoristite Vaučere za Nezaboravan Odmor u Sokobanji!

  Pozdrav! Imamo sjajne vesti za sve ljubitelje putovanja i odmora. Počela je dodela novih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisane odmore u Srbiji. Ovi vaučeri omogućavaju vam da uživate u izuzetnom odmoru u prelepom ambijentu Sokobanje.…