Predlog plana rutevačke petlje

21.12.2018. 16:19 | M | aleksinac, rutevac, petlja, obilaznica

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 1 komentara

Građani opštine Aleksinac, ovih dana dobili su na uvid predlog plana za izgradnju rutevačke petlje i novog regionalnog puta između opštine Aleksinac i opštine Sokobanja. Iz Opštinske uprave u Aleksincu poručuju da će građani, predstavnici institucija, ustanova i pojedinci  moći u roku od 15 dana da daju svoje mišljenje o ovom planu, neke nove predloge ili sugestije. 2019. početkom proleća trebala bi da bude završena i konačna verzija ovog plana.

Dalibor Marković načelnik Odeljenja za privredu kaže da je ovo sada rani javni uvid ovog plana i zato traje 15 dana, Kada bude završena i konačna verzija plana biće javni uvid koji će trajati trideset dana i tada će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa ovim planom.

Za Sokobanju je ova investicija od velikog značaja, deonica državnog puta koja treba da se izgradi od Rutevca do Malog cveta omogućiće kraći i bolji put za turiste kojo dolaze u ovu banju.

Osim opštine Sokobanja, od ove investicije imaće veliku korist i opština Aleksinac, dobiće još jednu naplatnu rampu, još jednu petlju, moderne puteve i šansu za proširenje industrijske zone pored autoputa kaze Dalibor Marković.

Celokupnu investiciju finansiraće "Koridori Srbije" sa sumom od 250 miliona, i od njih će zavisiti i početak radova koji se očekuje da bude 2020. godine. Put koji treba da se sagradi biće širok 15 metara i imaće svu potrebnu infrastrukturu a postaviće se i mostovske saobraćajnice.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Komentari

1

Vesna Nikolic, 22.12.2018.
Super, pozdravljam nameru. Ostaje onda deo od malog cveta pa do Bovanskog jezera. Šta sa tim? Hvala

Predlažemo da pogledate

 • 14.11.2018. Opština

  Rutevačka petlja

  Godinama se govori o izgradnji puta Mali Cvet-Rutevac,koji bi za Sokobanju bio od velikog značaja. Tim povodom,prošle nedelje je u zgradi opštine Sokobanja održan sastanak. Na satanku su bili prisutni članovi sokobanjske lokalne…

 • auto put
  08.08.2018. (auto)put

  Izrada plana o regulacionom putu do Sokobanje preko Rutevca

  Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Aleksinac govorilo se i o pokretanju radova na izgradnji regulacionog plana obilaznice što bi u praksi predstavljalo izgradnju magistalnog puta od Rutevca do Bovna. Već decenijama…

 • porodilište
  25.07.2018. Aleksinac

  Aleksinačko porodilište za sokobanjske trudnice

  Direktor opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić izjavio je da je od ove nedelje aleksinačko porodilište i zvanično počelo sa radom jer su ispunjeni svi uslovi za početak rada obnovljenog odeljenja. To će u praksi…