Rutevačka petlja

14.11.2018. 17:12 | Opština | autoput, rutevac

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Godinama se govori o izgradnji puta Mali Cvet-Rutevac,koji bi za Sokobanju bio od velikog značaja. Tim povodom,prošle nedelje je u zgradi opštine Sokobanja održan sastanak. Na satanku su bili prisutni članovi sokobanjske lokalne samouprave,projektantska firma"Cesna"Kovin koja ima zadatak da uradi idejno rešenje ovog projekta, predstavnici"Koridora Srbije", predstavnici firme"Infoplan", predstavnici Telekoma, Elektrodistribucije, Katastra, Vodovoda i kanalizacije Aleksinac, predvođeni načelnikom Odeljenja za privredu pri Opštinskoj upravi Aleksinac Oliverom Markovićem.

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja izjavio je da je sastanak bio uspešan. Pedstavljen je predlog kako bi trebala da izgleda Rutevačka petlja i cela trasa puta koji će biti izgrađen i nada se da će do 10.oktobra biti urađeno i idejno rešenje ove petlje.

Ovo je voema važna investicija, naglasio je Oliver Markovic, načelnik odeljenja za privredu aleksinačke Opštinske uprave,i to ne samo za opštinu Aleksinac već i za opštinu Sokobanja. Bez obzira sto se celokupna invensticija nalazi na teritoriji Opštine Aleksinac,ona je veoma bitna i za Sokobanju.

10.oktobra ističe rok za idejno rešenje ovog projekta i očekuje se da do kraja ove godine bude urađena planska i projektna dokumentacija i da se započne realizacija ovog projekta.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • auto put
  08.08.2018. (auto)put

  Izrada plana o regulacionom putu do Sokobanje preko Rutevca

  Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Aleksinac govorilo se i o pokretanju radova na izgradnji regulacionog plana obilaznice što bi u praksi predstavljalo izgradnju magistalnog puta od Rutevca do Bovna. Već decenijama…

 • 21.12.2018. M

  Predlog plana rutevačke petlje

  Građani opštine Aleksinac, ovih dana dobili su na uvid predlog plana za izgradnju rutevačke petlje i novog regionalnog puta između opštine Aleksinac i opštine Sokobanja. Iz Opštinske uprave u Aleksincu poručuju da…