Aleksinačko porodilište za sokobanjske trudnice

25.07.2018. 01:38 | Aleksinac | aleksinac, porodilište, trudnice

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
porodilište


Direktor opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić izjavio je da je od ove nedelje aleksinačko porodilište i zvanično počelo sa radom jer su ispunjeni svi uslovi za početak rada obnovljenog odeljenja. To će u praksi najviše značiti trudnicama sa opštine Sokobanja koje više neće morati da odlaze za Niš.

Stigli su i rezultati briseva sa radnih površina na kojima nije izolovana ni jedna bakterija. Vidić je dodao i da je nakon svečanog otvaranja urađen tehnički prijem i da se pristupilo detaljnom čišćenju odeljenja.

O početku rada porodilišta, obavešteni su pismenim putem: Dom zdravlja u Sokobanji, opština Ražanj kao i Klinički centar u Nišu i Ministarstvo zdravlja.

Celokupan projekat obnove aleksinačkog porodilišta iznosio je 54, 5 miliona dinara a finansirala ga je Fondacija „Dragica Nikolić”. Porodilište čijem je svečanom otvaranju, pre dve i po nedelje, prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sada i zvanično počinje sa radom.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • 21.12.2018. M

    Predlog plana rutevačke petlje

    Građani opštine Aleksinac, ovih dana dobili su na uvid predlog plana za izgradnju rutevačke petlje i novog regionalnog puta između opštine Aleksinac i opštine Sokobanja. Iz Opštinske uprave u Aleksincu poručuju da…