Obeležen 21. jun - Dan opštine Sokobanja

23.06.2018. 11:26 | Opština | proslava, opstina, manifestacija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Svečana sednica SO je održana 21. juna, povodom obeležavanja Dana opštine Sokobanja, u kongresnoj sali hotela Moravica.

Sednici su prisustvovale mnoge ugledne zvanice poput: Dragane Kostić - Narodnog poslanika Republike Srbije, Dragane Sotirovski – načelnice Nišavskog okruga, Srđana Petkovića – predsednika kosovskog upravnog okruga kao i predstavnika crkvene opštine Sokobanja. Prisustvovali su i predstavnici pobratimskih opština: Čoka, Arilje, Mali Iđoš, Zvečan, Štrpce, Gračanica i Lipljan kao i iz opština Majdanpeka, Čajetine, Ražnja, Knjaževca, Aleksinca, Boljevca, Negotina kao i predstavnici Ministarstva odbrane Niš i garnizona Zaječar, RARIS-a i EPS-a. Predsednik Skupštine opštine Sokobanja - Dragoljub Jevtić je zvanično otvorio Svečanu sednicu.

Ustanove, udruženja i pojedinci, koji su svojim radom doprineli razvoju Sokobanje, dobili su priznanja i plakete. Za ovu godinu plakete opštine Sokobanja dobili su: Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i minister trgovine, turizma i telekomunikacija; Tamara Grujić, koja je doprinela promociji Sokobanje emisijom „S’ Tamarom u akciji“ i Garni hotel “Nataly Spa”. Najistaknutijim sportistima, učenicima i nastavnicima ovom prilikom su dodeljene pohvalnice.

Vojnici iz Sokobanje koji su u periodu od 2011. do 2015. godine dobrovoljno služili vojni rok, dobili su značke i zahvalnice od pukovnika Nenada Markovića iz Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš.

Kulturno-umetnički program, na kome su učestvovali učenici odeljenja u Sokobanji Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević” iz Aleksinca i Dečiji hor „Sokolići”, uveličao je ovaj događaj i održan je na kraju Svečane sednice.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate