S Tamarom u akciji

23.06.2018. 23:01 | Tamara | tamara, akcija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
s Tamarom u akciji u Sokobanji


U Sokobanju je tim “S Tamarom u akciji” došao kako bi pomogao baka Miri i njenim dvema unukama.

Teška porodična situacija, nakon tragedija koje su zadesile ovu kuću, navela je više meštana da porodicu Rašić-Tošić prijave. Baka Mira sa svojih 64 godina, unuke Tamara od 18 godina i Jovana od 15 godina, susrele su se sa porodičnom tragedijom u kojoj su u roku od 10 godina izgubile 4 člana porodice. U kući gde je živelo njih sedmoro ostalo je troje. Baka Mirine obe ćerke i suprug i zet su umrli od karcinoma a devojcice su izgubile majku, oca, tetku i deku u kratkom vremenskom periodu.

s tamarom u akciji sokobanja

Ova porodica, kao da nije dovoljno propatila, nosi se još i sa zdravstvenim problemom mlađe unuke, Jovane, koja je obolela od autizma i pohađa specijalnu školu. Starija unuka, Tamara, usled svega što joj se izdešavalo boluje od hipohondrije, tj. ima stalno prisutan strah da će i kod najbenignije bolesti doći do fatalnog ishoda. Uprkos nedaćama koje bi i odraslog slomile ona nalazi snage da redovno pohađa srednju turističku školu i radi u toku sezone održavajući neke apartmane čistim i prodajući sladoled. Baka Miru, nakon nakon smrti obe ćerke, muža i zeta, još jedino unuke održavaju živom i daju joj snage da nastavi dalje.

Žive u bakinoj nekada maloj kući od blata koja je nadograđivana neplanski i neprofesionalno, sa još nekoliko soba i dva hodnika, tako da je sadašnja kuća potpuno iskrivljena sa svih strana.

Ekipa Tamare Grujić, koju čine kvalitetni majstori, ovog puta se susrela sa mnogo problema koje je trebalo rešiti a koji su bili pravi izazov čak i za tako uvežban tim.

Uz dobru volju i optimizam Tamare Grujić, pokazalo se da ne postoje nerešive prepreke. Sasvim spontano, stihijski, javilo se mnogo ljudi koji su ponudili svoju nesebićnu pomoć. Tako je u kratkom vremenskom periodu popravljen krov koji je na mnogim mestima prokišnjavao, zamenjene su grede kao i crep. Spoljašnjost je takođe uređena postavljanjem oluka, dok su zidovi izravnati gips pločama, a uređena je i nova fasada.

s tamarom u akciji u sokobanji

Ekipa “S Tamarom u akciji” se dosetila još jedne ideje koju je sprovela u delo, a to je pretvaranje jednog od ulaza u kuću u apartman za izdavanje. Ovo je postignuto renoviranjem jednog dela kuće za posebne namene i sa posebnim ulazom. Cilj ovoga je bio obezbediti ovoj porodici siguran izvor prihoda.

Kao što inače čini, Tamara je sa porodicom kod koje su došli, obišla okolinu mesta u kom žive i posetila lekovite sokobanjske izvore, vodopad Ripaljku i kanjon reke Moravice.

U ovoj poseti porodici iz Sokobanje, prikazane su i sokobanjska narodna nošnja kao i jedinstveno kolo koje se igra "u levo". Prikazano je i selo Vrmdža, sve popularnije poslednjih godina, između ostalog i po tome što je broj njegovih žitelja u porastu a najzanimljivije je da ima dosta onih koji su se doselili iz inostranstva.

U ovoj 11-toj epizodi, pete sezone ovog TV serijala, prikazano je toliko toga - od neuobičajenih arhitektonskih izazova s kojima se ekipa susrela do načina na koji se jedna divna porodica nosi sa teškim porodičnim tragedijama, te verujemo da će vam ova epizoda dugo ostati u sećanju i izazvati najviše emocija.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Vrmdžilla 2019
  18.02.2019. M

  Vrmdžilla 2019

  VI tradicionalna planinarska akcija "Vrmdžilla 2019" U subotu 16. marta 2019. godine održaće se 6. tradicionalna planinarska akcija u Vrmdži "VRMDZILLA 2019" - u čast planinarske slobode i dostojanstva. Vrmdža , selo u…

 • Um na drum
  04.09.2018. Agencija

  Kampanja „Um na drum“ prvi put na mestima konzumiranja alkohola

  Nov sistem mera pod nazivom „Kaznene karte“ Agencije za bezbednost saobraćaja, sproveden je u cilju smanjenja broja vozača pod uticajem alkohola, u pet lokalnih samouprava,i to u: Sokobanji, Kikindi, Nišu, Bečeju i Vrbasu.…

 • crveni krst sokobanja
  13.07.2018. Crveni krst

  Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi 10. jula u Sokobanji

    I ove godine kao i prethodnih, uspešno je završena letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, u utorak, 10. jula na dve lokacije. Dobrovoljni davaoci krvi su to mogli da učine u terminu od 8 do 16 časova u autobusu u centru…

 • akcija svi u prirodu
  30.06.2018. Ni

  Akcija “Svi u prirodu” na Vrmdžanskom jezeru i u Sokobanji

  Akcija „Svi u prirodu“ za ovu nedelju, 1. jula, je organizovana kao pešačka i sportsko-rekreativna tura. Destinacija koja se posećuje je Vrmdžansko jezero i Sokobanja. Sokobanja , kao turistička destinacija, već je nadaleko…