Lečenje u Sokobanji

11.12.2018. 19:05 | M | lecenje, lek, zdravstvo, bolnice

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Specijalna bolnica Sokobanja


Zahvaljujući svom geografskom položaju, velikom broju izvora termalnih lekovitih voda, Sokobanja je najbolji izbor za lečenje raznih bolesti.

Sokobanja nalazi se na nadmorskoj visini od 400 m, okružena je mnogobrojnim planinama, Ozren, Rtanj, Bukovik, Devica, Tumba... Važan podatak je i da u okolini Sokobanje, kao i u samoj Sokobanji nema industrijskih zagađivača, nema ni jednog fabričkog dimnjaka, tako da je u ovoj banji vazduh čist i pun kiseonika. Ovaj vazduh je veoma bitan za lečenje plućnih oboljenja.

Zahvaljujući termalnim izvorima koje ima i netaknutoj prirodi koja obiluje šumama, Sokobanja se preporučuje za lečenje neuroloških oboljenja, neuroze, reumatskih bolesti, raznih oboljenja disajnih organa, nespecifičnih plućnih bolesti, posttraumatska stanja, hronična ginekološka oboljenja, fizičke i psihičke iscrpljenosti, smanjenje telesne težine i dr.

 

U Sokobanji postoji više ustanova za lečenje:
 

 • zavod za rehabilitaciju sokobanja"SPECIJALNA BOLNICA SOKOBANJA" poznatija kao "Novi Zavod" namenjena je za lečenje nespecifičnih plućnih bolesti i prijem pacijenata. U ovoj ustanovi sa velikim uspehom LEČE se oboljenja disajnih organa, bronhiektazije,  astma, bronhitis, emfizem i druga oboljenja. Takođe, uspešno se leče i akutna kardiološka oboljenja.  Osim za lečenje, Novi Zavod se preporučuje i za rehabilitaciju, a pogodan je i za one koji žele da skinu višak kilograma i poboljšaju svoje zdravlje.
   
 • Prirodno lečilište Banjica"LEČILIŠTE BANJICA" je namenjeno za LEČENJE lakših oboljenja i za osobe koje ne žele da se leče u bolnici. Banjica je prvensteveno hotel i namenjena je za smeštaj gostiju koji dolaze zbog odmora, rekreacije i uživanja,zatim sportistima i đacima koji dolaze na rekreativnu nastavu. Zbog svoje pozicije i lekovitih voda koje ima "Banjica" je pogodna za LEČENJE hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, upale disajnih puteva, oboljenja zglobova i vanzglobnih tkiva, kao i psihoze i neuroze.
   
 • "SPECIJALNA BOLNICA OZREN SOKOBANJA" udaljena je 5 km od Sokobanje. Specijalna bolnica Ozren SokobanjaNalazi se na planini Ozren, okružena je šumom i prirodom i namenjena je za LEČENJE  plućnih bolesti. U ovoj bolnici koja zapošljava veliki broj stručnog osoblja pruža se stručni tretman  nespecifičnih i specifičnih plućnih bolesti. Od velikog značaja za LEČENJE je što se ova bolnica nalazi na na većoj nadmorskoj visini u odnosu na Sokobanju i okružena je četinarskom šumom koja proizvodi kiseonik.
   
 • "SPECIJALNA BOLNICA OČNO" udaljena je 7 kilometara od Sokobanje. Namenjena je za lečenje očnih oboljenja. Ova bolnica se prporučuje bolesnicima za oporavak  kojima je oštećen vid zbog šećerne bolesti, očnog pritiska i katarakte. Valja napomenuti i to da se ova bolnica nalazi na nadmorskoj visini od 600 metara, okružena je četinarskom šumom i bogata je planinskim vazduhom i kiseonikom.

 

SOKOBANJA LEČENJE

Zdravstvene ustanove u Sokobanji

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • bolnica
  02.03.2008.

  Privatizacija ustanova za lečenje

  Rešenjima Vlade Srbije data je saglasnost na inicijative za pokretanje postupaka privatizacije u više ustanova za rehabilitaciju i lečenje. Vlada se saglasila i sa inicijativama za pokretanje postupka privatizacije u Specijalnoj…

 • bolnica
  12.09.2006.

  Indikacije za lečenje

  Termomineralni izvoriSokobanjski termo-mineralni izvori spadaju u radioaktivne akvatoterme sa osobinama termo-alkalnih voda. Temperatura vode je od 28 o do 45,5o C sa visokim stepenom radioaktivnosti do 13 MJ. Radioaktivni gas radon, sa…

 • Kanabis Sokobanja
  27.12.2018. M

  Kanabis kao lek

  Razne vrste biljaka koriste se za lečenje. Neke od njih smatraju se za univerzalne lekove, kao što su divlji origano, zlatna maka, crni kumin, kanabis.. Rik Simpson je čovek koji je ulje kanabisa testirao na sebi prilikom lečenja i…

 • specijalna bolnica sokobanja
  16.07.2018. SB

  Bolji uslovi za pacijente u SB "SB"

    Zdravstveni turizam, kao osnovna grana turizma u Sokobanji, ima čvrst oslonac u Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, sa prosečno 9.000 pacijenata godišnje, pet objekata i ukupno 530 ležajeva. Ove godine njeni kapaciteti…