Zdravstvo u Sokobanji - Izazovi i perspektive

29.06.2023. 08:59 | Salex | zdravstvo

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
dom zdravlja

Sokobanja, poznata po svom čistom planinskom vazduhu i lekovitim vodama, privlači veliki broj posetilaca koji dolaze radi lečenja. Iako se može čuti da lokalno stanovništvo ima određene primedbe u vezi sa zdravstvenim uslugama, činjenica je da se kontinuirano ulaže napor kako bi se obezbedila kvalitetna zdravstvena nega.

U protekloj godini, Dom zdravlja u Sokobanji je prešao iz nadležnosti lokalne samouprave u ruke Ministarstva zdravlja. Ova promena donosi nove izazove, ali i mogućnosti za unapređenje zdravstvenog sistema. Grad Sokobanja je, ipak, ostao uključen u proces pružanja podrške nabavci medicinske opreme i angažovanju stručnog osoblja. Godišnje se izdvaja oko 10 miliona dinara kako bi se osigurala adekvatna sredstva za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Jedan od glavnih problema sa kojima se suočava sokobanjsko zdravstvo jeste prevoz pacijenata. Osobe koje boluju od hroničnih bubrežnih bolesti ili se podvrgavaju hemioterapiji i zračenju, često moraju putovati do Niša radi lečenja. Ovaj proces zahteva organizaciju i efikasnost kako bi se osigurala pravovremena i bezbedna dostava pacijenata. Iz tog razloga, lokalne vlasti i zdravstvene institucije prepoznaju potrebu za dodatnim ulaganjima u ovoj oblasti.

Još jedan izazov sa kojim se suočava sokobanjsko zdravstvo jeste deficit medicinskog osoblja u određenim specijalizacijama kao što su neuropsihijatrija, neurologija, opšta medicina i ginekologija. Kako bi se rešio ovaj problem, potrebno je sprovesti mere za privlačenje i zadržavanje kvalifikovanih lekara, kao i obezbediti adekvatne uslove rada i razvoj karijere.

Iako postoje izazovi, Sokobanja nastavlja da napreduje u domenu zdravstvene nege. Grad stalno radi na unapređenju zdravstvenog sistema i pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite svim svojim stanovnicima i posetiocima. Ukoliko želite saznati više o trenutnom stanju zdravstva u Sokobanji, pogledajte video prilog na našem sajtu.

Budite deo Sokobanje - mesta koje brine o vašem zdravlju i blagostanju!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Tursko kupatilo - Amam
  25.10.2022. Admin

  Sokobanja bi se mogla nazvati kraljicom turizma Srbije

  Uz dužno poštovanje, Sokobanja bi se mogla nazvati kraljicom turizma Srbije i majstorom banjskog turizma. Počeli smo da shvatamo koliko nam je priroda zaista potrebna i koliko nam nedostaje u ovo doba tehnološkog napretka i…

 • Specijalna bolnica Sokobanja
  11.12.2018. M

  Lečenje u Sokobanji

  Zahvaljujući svom geografskom položaju, velikom broju izvora termalnih lekovitih voda, Sokobanja je najbolji izbor za lečenje raznih bolesti . Sokobanja nalazi se na nadmorskoj visini od 400 m, okružena je mnogobrojnim planinama, Ozren,…