Hotel Sunce renovira se najmedernijim arhitektonskim rešenjima

22.12.2019. 12:13 | eKapija | hotel, sunce

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Hotel Sunce


Poslednjih godina, u jednoj od najpoznatijih i najstarijih banja u Srbiji može se primetiti ubrzani razvoj turizma i povećanje smeštajnog kapaciteta. U planu je da tokom 2020. godine Sokobanja dobije jedan od najmodernijih hotela u Srbiji. Reč je o hotelu "Sunce" koji će ispunjavati sve moderne standarde. Ovaj hotel privatizovan je 2015. godine i novi vlasnici krenuli su  u renoviranje i dogradnju ovog  hotela kako bi mu vratili nekadašnji sjaj kada je bio ponos ove banje.

Investitor Miloš Pantelić očekuje da će otvaranje ovog hotela biti do aprila 2020. godine. Po njegovoj proceni i očekivanju ovaj hotel bi trebalo da ima 4 zvezdice.

Da ce ovo biti luksuzan hotel govori i činjenica da će imati dva zatvorena, kao i jedan otvoren bazen, 3 kongresne sale i oko 150 soba i apartmana kapaciteta oko 450 gostiju, takođe ovaj hotel će imati wellnes i spa.

Površina na kojoj će se prostirati saune i bazeni iznosi blizu 1000 m2, što će gostima ovog hotela omogućiti pravo uživanje i relaksaciju.

Vlasnici planiraju da u renoviranje i dogradnju ovog hotela ulože blizu 8 miliona evra, a do sada je uloženo 3 miliona evra.

Pantelić je dodao i to da će ovaj hotel imati najsavremenije grejanje- sistem grejanja na biomasu i na sečku. Ovo je jedno od najsavremenijih rešenja, to je grejanje toplotnim pumpama. Još jedna velika građevinska investicija je i to što smo se odlučili za obnovljiv izvor energije-grejanje na sečku.

Po rečima Miloša Pantelića renoviranje starog hotela Sunce doprineće i poboljšanju turističke ponude u Sokobnji. Izgradnja ovog luksuznog hotela sigurno će privući novi profil gostiju koji do sada u Sokobanji nisu mogli da nađu ono što traže. Pantelić dodaje i da bi za Sokobanju i njenu ponudu smeštaja od velikog značaja bilo da se osposobe i drugi hoteli koji trenutno ne rade.

izvor: eKapija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • hotel sunce
  31.01.2023. 360VR

  Doživite luksuz hotela "Sunce" u virtuelnom obilasku

  Sokobanja, ta misteriozna lepotica ušuškana između Ozrena i Rtnja, sada pruža još više razloga za posetu. Nov hotel "Sunce" čeka vas na samo 2,5 sata lagane vožnje od Beograda, 3,5 od Novog Sada ili 1 sat od Niša.

 • Sokobanja hoteli
  11.12.2018. M

  Hoteli u Sokobanji

  Počekom prošlog veka u Sokobanji je sagrađen prvi hotel pod nazivom "Evropa", posle drugog svetskog rata ovaj hotel menja ime u "Konak Park". Početkom sedamdesetih godina za Sokobanju počinju da se interesuju gosti…

 • hotel sunce
  12.09.2006.

  Hotel Sunce

  Hotel „Sunce“ se nalazi na samoj obali reke Moravice, okružen zelenilom banjskog parka.Raspolaže sa 260 ležajeva, od kojih 100 ležaja nudi za izdavanje rekreativne nastave.Ležajevi su u dvokrevetnim, trokrevetnim i…

 • hotel banjica
  16.06.2011.

  Odlična popunjenost hotela

  Trenutna popunjenost kapaciteta Hotela Zdravljak i Hotela Turist je 80%. Jul, avgust i septembar mesec su skoro popunjeni. Specijalna bolnica „Banjica” do 8. juna rezervisana je za rekreativnu nastavu. Specijalna bolnica dugi niz…