Hoteli u Sokobanji

11.12.2018. 10:00 | M | hotelmoravica, banjica, hotel, hoteli, zdravljak, sunce

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Počekom prošlog veka u Sokobanji je sagrađen prvi hotel pod nazivom "Evropa", posle drugog svetskog rata ovaj hotel menja ime u "Konak Park". Početkom sedamdesetih godina za Sokobanju počinju da se interesuju gosti širom tadašnje države Jugoslavije. Za razliku od sadašnje Sokobanje koja živi uglavnom od turizma i koja je i više nego bogata privatnim smeštajem u vidu soba, apartmana, studija i drugih smeštaja  koji se mogu naći na "svakom koraku" tada je bilo malo drugačije. S obzirom da kapaciteti smeštaja u tom vremenu nisu mogli da zadovolje potražnju, u periodu između 1970.i 1980. izgrađena su tri hotela. HOTELI U SOKOBANJI koji su izgrađeni u tom periodu su "Hotel Moravica", "Hotel Sunce" i "Hotel Banjica". Ova tri hotela, kao i "Hotel Zdravljak" i "Hotel Park" u velikoj meri su pomogli razvoju turizma u Sokobanji.

Decenijama unazad hoteli u Sokobanji su veoma popularni za vreme novogodišnjih praznika. Neretko se dešava da je potrebno 20 dana pre dočeka nove godine rezervisati novogodišnji aranžman u hotelu.

 

Sokobanja hoteli

HOTEL MORAVICA je poznat po tome što je naš nobelovac Ivo Andrić uvek odsedao baš u ovom hotelu prilikom svakog dolaska u Sokobanju. Pre dolaska u Sokobanju, Ivo Andrić bi poslao telegram sa molbom da mu se rezerviše ona ista soba u kojoj je odsedao i prethodnog puta, ona soba koja ima terasu prema Sokobanji i pogled prema reci Moravici. To je bila soba na drugom spratu hotela, tj apartman 144. Ovaj apartman i hol ispred njega pretvoreni su spomen-kompleks u čast Andriću.

Hotel Moravica nlazi se na brdu, ispod same planine Ozren i pored reke Moravice. Pogled koji se pruža sa terasa ovog hotela je jedinstven. Vidi se Sokobanja , kanjon reke Moravice, plaže na reci.. Oko hotela postoje i staze za šetnju koje obiluju svežim vazduhom. Ambijent oko ovog hotela je jedinstven i okružen je prirodom. Oko hotela postoje i tereni za rekreaciju a u samom hotelu postoji bilijar sala, sala za stoni tenis i druge aktivnosti. Hotel Moravica ima i salu za proslave sa oko 400 mesta, resroran, dva aperativ bara i kongresnu salu koja ima 220 mesta.

Hotel Moravica SokobanjaHotel Moravica, Sokobanja


HOTEL BANJICA ima veoma interesantan položaj za turiste, udaljena je 600-700 metara od samog centra, nalazi se na obali reke Moravice iznad popularne plaže"Župan" a tu je i istoimeni park Banjica. Ovaj hotel sagrađen je na litici kanjona reke Moravice. Za pogled koji se pruža iz ovog hotela malo je reći da je veličanstven, a valja spomenuti i mir i tišinu koji vam ovaj hotel pruža. Ovaj hotel ima 270 ležajeva i 5 apartmana. Sobe u ovom hotelu su dvokrevetne i trokrevetne. Sobe u ovom hotelu su konforne, imaju svoje kupatilo, telefon, tv i wi fi. U sklopu ovog hotela su i tri sale sa prelepim pogledom koje su pogodne za razna slavlja i proslave.  U sklopu ovog hotela su i igraonica, stolovi za stoni tenis, bilijar, teretana...

Hotel Banjica Sokobanja
Hotel Banjica, Sokobanja

 

HOTEL SUNCE trenutno je u fazi renoviranja i očekuje se da bude jedan od najlepših hotela u Srbiji kada se završi sa radovima.

Hotel Sunce Sokobanja
Hotel Sunce, Sokobanja

 

HOTEL ZDRAVLJAK nalazi se pored autobuske stanice u samom centru Sokobanje. Dok je bio u sklopu HTP"Lepterija" važio je za jedan od boljih hotela u Srbiji. Poseduje dva bazena, zatvoreni i poluotvoreni, salu za proslave koja ima preko 500 mesta, aperitiv bar,  imao je kuglanu, stolove za stoni tenis, stolove za bilijar. U sklopu hotela su i teniski tereni, košarkaški teren, teren za odbojku, mali fudbal..

Hotel Zdravljak SokobanjaHotel Zdravljak, Sokobanja

 

HOTEL TURIST nalazi se u samom centru Sokobanje na mermernom šetalištu. Hotel ima 105 ležajeva i dva apartmana. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa kupatilom. Svaka soba ima i tv sa kablovskom televizijom .  U sklopu ovog hotela je i bašta aperativ bara koja se nalazi na samom mermernom šetalištu. Hotel poseduje i veliku restoran salu.

Hotel Turist Sokobanja
Hotel Turist, Sokobanja

 

Ovde su HOTELI U SOKOBANJI u kojima možete pronaći smeštaj.

 

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • hotel moravica
  24.01.2010.

  Hotel "Moravica" beleži pad noćenja

  Hotel "Moravica" koji posluje u okviru KPD Sremska Mitrovica u protekloj godini zabeležio je preko 20% manji broj noćenja nego lane. Po rečima Slaviše Lazanskog direktora hotela Moravica u 2009. godini broj gostiju i broj…

 • zaposleni u hotelu zdravljak
  24.01.2010.

  Kongres hotelijera i restoratera

  Godišnji kongres Meðunarodne asocijacije hotela i restorana (International Hotel and Restaurant Association) se održava u Beogradu od 18. do 21. januara. Kako je saopšteno, prisustvovaće oko 200 predstavnika hotelske…

 • hotel sunce
  31.01.2023. 360VR

  Doživite luksuz hotela "Sunce" u virtuelnom obilasku

  Sokobanja, ta misteriozna lepotica ušuškana između Ozrena i Rtnja, sada pruža još više razloga za posetu. Nov hotel "Sunce" čeka vas na samo 2,5 sata lagane vožnje od Beograda, 3,5 od Novog Sada ili 1 sat od Niša.

 • Hotel Sunce
  22.12.2019. eKapija

  Hotel Sunce renovira se najmedernijim arhitektonskim rešenjima

  Poslednjih godina, u jednoj od najpoznatijih i najstarijih banja u Srbiji može se primetiti ubrzani razvoj turizma i povećanje smeštajnog kapaciteta. U planu je da tokom 2020. godine Sokobanja dobije jedan od najmodernijih hotela u…