Tradicionalni basket turnir “AuA”

15.08.2007. 00:02 | | avgust, avgustu, basket

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Turnir "Avgust u avgustu" nastao je u Sokobanji pre 8 godina kao odgovor turniru jedne stranke koja je tada bila na vlasti. Kako su godine prolazile, sport je prešao u prvi plan. Pored košarke igraće se mali fudbal, odbojka na pesku i tenis. Najatraktivniji deo turnira je takmičenje u zakucavanju i takmičenje u šutiranju trojki, a takoðe se bira i najlepša navijačica. Za pobednike turnira obezbeðene su vredne novčane nagrade.

Ovaj veoma popularan turnir nastao je u Sokobanji pre 8 godina kao politički  revolt prema turniru jedne stranke koja je tada bila na vlasti. Kako su godine prolazile, sport je prešao u prvi plan.

Sportska manifestacija "Avgust u Avgustu" okuplja stotine takmičara i na hiljade posetilaca. Prošle godine učešće je uzelo 77 ekipa (juniori i seniori), a broj posetilaca je procenjen na 5000. Atmosfera i brojke govore da je ovaj turnir jedan od najatraktivnijih u Srbiji. Pored košarke u okviru kampanje “Avgust u Avgustu” igraće se mali fudbal, odbojka na pesku i tenis. Najatraktivniji deo turnira je, svakako, takmičenje u zakucavanju i takmičenje u šutiranju trojki, a takoðe se bira i najlepša navijačica.

Za pobednike turnira su obezbeðene vredne novčane nagrade, ali verovatno veće zadovoljstvo donosi pehar i prestiž izboren u ljutoj konkurenciji najboljih srpskih basketaša.

2003. godina ostaće upamćena po revijalnoj utakmici u kojoj su učešće uzeli Predsednik i Potpredsednik Vlade Republike Srbije, Ministar odbrane, Gradonačelnik Niša, i Narodni poslanik protiv veterana OKK OZREN-a.

2005. godine prvi put je pored basket turnira održan i teniski turnir. Te godine basket turnir je otvoren nastupom DJ Gorana Zmija Kovačevića 2006, a na otvaranju je nastupio Škabo - frontmen grupe “Beogradski sindikat”.

2006. godine počela su takmičenja u odbojci na pesku i turnir u malom fudbalu za juniore do 16. godina. Te godine glavna atrakcija je bilo gostovanje, nekadašnjeg najboljeg igrača evro-lige Petra Naumovskog koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Program turnira "AuA" 2007:

15. avgust - sreda: Svečano otvaranje i javno izvlačenje parova na trgu ispred Miloševog Konaka

16. 17. i 18. avgust: Takmičarski i revijalni deo (juniori i seniori), takmičenje u šutiranju trojki, i takmičenje u zakucavanju. Gost večeri 18. avgusta biće naš hip-Hop pevač "Marchelo i Filter Kru". Predgrupa Marčelu biće grupa "Iskaz" iz Pančeva.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Avgust u avgustu
  06.08.2018. AuA

  Caffe Krug nizom pobeda postao novi šampion 3x3 turnira

  Na turniru, Avgust u avgustu 3x3 - Sokobanja, prvenstva Srbije, ekipa Caffe Krug je do finala pretpela samo jedan poraz i to od iste ekipe koju je u finalu i pobedila – ekipe No name. Za Caffe Krug su igrali: Marko Pejanović, Darko…

 • Avgust u avgustu
  06.08.2018. AuA

  19. Avgust u avgustu 3x3 Sokobanja 2018.

    U petak 03. avgusta od 17h počeo je tradicionalni 19. po redu, Avgust u avgustu, turnir u basketu, na terenima kod gimnazije . Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja i Košarkaškog saveza…

 • Novi Sad - pomoc za Miniće iz Vrmdže
  30.10.2022. NS

  Humanitarni turnir u basketu "3x3" na novosadskom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja

  Danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu održana humanitarna košarkaška manifestacija „3x3“. Cilj turnira je prikupljanje sredstava za porodicu Minić u Vrmdži, selu kod Sokobanje. Različiti…

 • basket
  07.06.2019. OKK Sokobanja

  Minibasket - XVIII minibasket festival

    U Sokobanji je 26. maja 2019. godine održan mini basket festival. Kao i do sada, organizator ovog festivala bio je OKK Sokobanja i regionalni košarkaški savez istošne Srbije. Turnir je trajao od 10: 30 do 15:00h.…