Humanitarni turnir u basketu "3x3" na novosadskom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja

30.10.2022. 17:07 | NS | basket, pomoć, humanitarni

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Novi Sad - pomoc za Miniće iz Vrmdže


Danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu održana humanitarna košarkaška manifestacija „3x3“. Cilj turnira je prikupljanje sredstava za porodicu Minić u Vrmdži, selu kod Sokobanje.

Različiti konkursi koje organizuju novosadski studenti DIF-a za pomoć onima kojima je pomoć potrebna pokazuju da su veliki humanitarci. Ovog puta organizovali su takmičenje u košarci 3 na 3 u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ za prikupljanje sredstava za porodicu Minić iz sela Vrmdža kod Sokobanje.

„Sada je vreme za ono što je, po mom mišljenju, najlepši aspekt sporta: pomoći nekome“. Tako smo kroz neke međusobne kontakte došli do saradnje sa fondacijom „Srbi za Srbe“, čiji sam rad dugo proučavao i divio se, i tako smo se upoznali. Sa njima je sve dogovoreno“, priseća se Srđan Gaćeša, član studentskog parlamenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. „Studenti DIF-a su nas pozvali i predložili humanitarnu manifestaciju, poslednju u nizu u Novom Sadu. Za nas je divan ponos što mladi, a posebno studenti, imaju osećaj humanosti u našoj Srbiji“, rekla je Aleksandra Gurdeljević iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Na takmičenju u košarci 3x3 učestvovalo je 30 muških i 7 ženskih timova. Kotizacija je iznosila 500 dinara po učesniku, a sav prikupljeni novac ide Minićima.

„Bitno je da se veliki broj sportista odazove kako bi se širila dobra vest i iz godine u godinu i da bude što više učesnika ovakvih događaja“, kaže Sanja Mrkić, studentkinja i volonterka Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Minići žive u staroj kući koja prokišnjava. Sestra i tri dečaka provode detinjstvo sa samohranim i bolesnim ocem, bakom i dedom u raznim nedovršenim sobama sa trulom stolarijom i nameštajem.

Porodicu Minić iz sela Vrmdža možete podržati i SMS-om na 7763.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • basket
  07.06.2019. OKK Sokobanja

  Minibasket - XVIII minibasket festival

    U Sokobanji je 26. maja 2019. godine održan mini basket festival. Kao i do sada, organizator ovog festivala bio je OKK Sokobanja i regionalni košarkaški savez istošne Srbije. Turnir je trajao od 10: 30 do 15:00h.…

 • Opština Sokobanja
  31.08.2018. Opština

  Potpisan ugovor o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava

  Opština Sokobanja je u saradnji sa opštinom Knjaževac potpisala ugovore o korišćenju bespovratne pomoći kao dela projekta „Podrška za budućnost” koji finansira Nemačka organizacija za međunarodnu…

 • Avgust u avgustu
  06.08.2018. AuA

  Caffe Krug nizom pobeda postao novi šampion 3x3 turnira

  Na turniru, Avgust u avgustu 3x3 - Sokobanja, prvenstva Srbije, ekipa Caffe Krug je do finala pretpela samo jedan poraz i to od iste ekipe koju je u finalu i pobedila – ekipe No name. Za Caffe Krug su igrali: Marko Pejanović, Darko…

 • Avgust u avgustu
  06.08.2018. AuA

  19. Avgust u avgustu 3x3 Sokobanja 2018.

    U petak 03. avgusta od 17h počeo je tradicionalni 19. po redu, Avgust u avgustu, turnir u basketu, na terenima kod gimnazije . Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja i Košarkaškog saveza…