Humanitarni turnir u basketu "3x3" na novosadskom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja

30.10.2022. 17:07 | NS | basket, pomoć, humanitarni

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Novi Sad - pomoc za Miniće iz Vrmdže


Danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu održana humanitarna košarkaška manifestacija „3x3“. Cilj turnira je prikupljanje sredstava za porodicu Minić u Vrmdži, selu kod Sokobanje.

Različiti konkursi koje organizuju novosadski studenti DIF-a za pomoć onima kojima je pomoć potrebna pokazuju da su veliki humanitarci. Ovog puta organizovali su takmičenje u košarci 3 na 3 u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ za prikupljanje sredstava za porodicu Minić iz sela Vrmdža kod Sokobanje.

„Sada je vreme za ono što je, po mom mišljenju, najlepši aspekt sporta: pomoći nekome“. Tako smo kroz neke međusobne kontakte došli do saradnje sa fondacijom „Srbi za Srbe“, čiji sam rad dugo proučavao i divio se, i tako smo se upoznali. Sa njima je sve dogovoreno“, priseća se Srđan Gaćeša, član studentskog parlamenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. „Studenti DIF-a su nas pozvali i predložili humanitarnu manifestaciju, poslednju u nizu u Novom Sadu. Za nas je divan ponos što mladi, a posebno studenti, imaju osećaj humanosti u našoj Srbiji“, rekla je Aleksandra Gurdeljević iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Na takmičenju u košarci 3x3 učestvovalo je 30 muških i 7 ženskih timova. Kotizacija je iznosila 500 dinara po učesniku, a sav prikupljeni novac ide Minićima.

„Bitno je da se veliki broj sportista odazove kako bi se širila dobra vest i iz godine u godinu i da bude što više učesnika ovakvih događaja“, kaže Sanja Mrkić, studentkinja i volonterka Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Minići žive u staroj kući koja prokišnjava. Sestra i tri dečaka provode detinjstvo sa samohranim i bolesnim ocem, bakom i dedom u raznim nedovršenim sobama sa trulom stolarijom i nameštajem.

Porodicu Minić iz sela Vrmdža možete podržati i SMS-om na 7763.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate