Spremni za zimsku sezonu (VIDEO)

27.11.2018 19:46 | M | putevi, zima, sneg, održavanje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara


Tokom zimskih meseci, sneg , poledica i ledena kiša su uvek izazov za zimsku službu održavanja puteva. Glavna tema sednice Saveta Zaječarskog uprvnog okruga bila je kako da se putevi u gradskim i seoskim sredinama održe čistim i prohodnim tokom nastupajućih zimskih meseci.

Načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunković kaže da su prilikom čišćenja uvek prioritetni putevi kategorije prvog i drugog reda a potom i ostali kategorisani putevi. Paunković napominje i da postoje deonice koje je teže održavati tokom zimskih meseci. To su uglavnom deonice koje vode do udaljenijih planinskih sela. Prilikom jačih padavina putarima je potrebno malo više vremena da bi ove deonice očistili.

Loakalne samouprave pre početka zimske sezone su završile tendere i potpisale ugovore sa ovlašćenim preduzećima i spremno čekaju prve ozbiljnije padavine.  Za održavanje regionalnih puteva zadužen je "Štrabag" koji je u potpunosti spreman za predstojeće snežne padavine.  Za održavanje puteva na teritoriji opštine Sokobanja zaduženo je komunalno preduzeće.

Isidor Krstić predsednik opštine Sokobanja kaže da je za ovu zimsku sezonu izdvojeno 13 990 000 dinara za odrzavanje puteva, trotoara i javnih površina i da su sva javna preduzeća spremna za početak zimske sezone.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Prevalac
  29.11.2018 M

  Gde se nalazi Sokobanja?

  Sokobanja je najstarija, najpoznatija, i najposećenija banja u Srbiji. Jedan od razloga za to je položaj Sokobanje. Dolazak u Sokobanju je jednostavan i lak, kako domaćim tako i stranim turistima. Sokobanja se nalazi u kotlini između Timočkog…

 • Banja Jošanica
  15.08.2018 Jošanica

  Radovi na rekonstrukciji puta u Jošanici

  Radovi na rekonstrukciji jednog dela seoskog puta, dužine 700 m, u Mesnoj zajednici Jošanica su počeli. Olivera Čebić Veljković, predsednica MZ Jošanica, kazala je da je za rekonstrukciju ove deonice, nasipanjem peskovitog…