Rekonstrukcija puta ka Sokobanji

26.06.2019. 15:12 | M | rekonstrukcija, putevi, banjski, drum, put

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

U Aleksincu je 25.06.2019. godine opštinski odbor Srpske napredne stranke održao konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o rekonstrukciji raskopane ulice Lele Popović (Banjski drum) i o popravci i uređenju puta do Sokobanje.

Nenad Stanković, predsednik opštine i predsednik odbora SNS kaže da su radovi postavljanja atmosferske kanalizacije u ulici Lele Popović pri kraju. Stanković je nedavno razgovaro sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i podsetio građane na taj razgovor.

Dobra vest za stanovnike Sokobanje i Aleksinca  je ta da je prilikom posete predsednika Vučića Zaječarskom okrugu i opštini Sokobanja, jedna od tema razgovora bila državni put Aleksinac-Sokobanja i predsednik je tom prilikom pred kamerama dao nalog "Putevima Srbije" da pristupe rekonstrukciji te saobraćajnice. Stanković dodaje da na osnovu informacija koje ima od "Puteva Srbije" početak radova može da se očekuje posle prvog jula.

Na konferenciji za štamu opštinskog odbora moglo se čuti da je izgradnja atmosferske kanalizacije u vrednosti od 17 000 000 dinara finansirana iz opštinskog budžeta, dok će rekonstrukciju puta finansirati "Putevi Srbije" i investicija će biti veća od 100 000 000 dinara. Stanković je dodao i to da se ne radi samo "Banjski drum" već se rade još nekoliko deonica na putu ka Sokobanji a posebno je nagalsio saobraćajnicu u zoni Subotinca koja je u vrlo lošem stanju.

Stanković je objasnio i zbog čega su "Putevi Srbije" u jednom trenutku odustali od ove rekostrujcije u punom profilu, rekao je da je ovo preduzeće predvidelo novac za rekonstrukciju "Banjskog druma" i završetak radova na kanalizaciji, ali da iz objektivnih razloga radovi nisu završeni pa su prebačeni za ovu godinu. Stanković dodaje da će se uz pomoć predsednika Vučića rekonstrukcija navedenih deonica obaviti u potpunosti kao što je i planirano. Stanković napominje i da "Putevima Srbije" uvek postavlja ambiciozne zahteve, a u ovom slučaju to je da se rekonstruiše što veća deonica puta prema Sokobanji.

Predsednik republike naložio je "Putevima Srbije" da se kompletna saobraćajnica od Aleksinca do Sokobnje rekonstruiše. Pitanje je da li će "Putevi  Srbije" biti u mogućnosti da sve to završe u ovoj godini, ali ako se u ovoj godini urade neke deonice puta koje su loše, a zatim postave potpuno novi kolovoz, onda za iduću godinu neće ostati puno posla da se saobraćajnica u potpunosti završi.

Početak radova najavljen je za 1. jul. Radovi bi trebalo da budu završeni do 1. septemra, jer je to rok koji je "Putevima Srbije" dao Aleksandar Vučić. Nagađa se da će predsednik Vučić u septembru ponovo posetiti Sokobanju i da će do tada veći deo puta biti urađen.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Prevalac
  29.11.2018. M

  Gde se nalazi Sokobanja?

  Sokobanja je najstarija, najpoznatija, i najposećenija banja u Srbiji. Jedan od razloga za to je položaj Sokobanje. Dolazak u Sokobanju je jednostavan i lak, kako domaćim tako i stranim turistima. Sokobanja se nalazi u kotlini između Timočkog…

 • 27.11.2018. M

  Spremni za zimsku sezonu (VIDEO)

  Tokom zimskih meseci, sneg , poledica i ledena kiša su uvek izazov za zimsku službu održavanja puteva. Glavna tema sednice Saveta Zaječarskog uprvnog okruga bila je kako da se putevi u gradskim i seoskim sredinama održe čistim i…

 • trotoari
  14.11.2018. Miljan

  Rekonstrukcija trotoara

  Ovih dana se u ulici Alekse Markišića užurbano radi na uređemju trotoara. Uklanjaju se stari i postavljaju novi. Za ovu invensticiju opština Sokobanja je izdvojila 18 miliona dinara. Osim u ulici Alekse Markišića,…

 • Banja Jošanica
  15.08.2018. Jošanica

  Radovi na rekonstrukciji puta u Jošanici

  Radovi na rekonstrukciji jednog dela seoskog puta, dužine 700 m, u Mesnoj zajednici Jošanica su počeli. Olivera Čebić Veljković, predsednica MZ Jošanica, kazala je da je za rekonstrukciju ove deonice, nasipanjem peskovitog…