Savršeno proteklo Evropsko takmičenje u mažoret plesu u Sokobanji

12.09.2018. 10:21 | Mažoretkinje | mažoretkinje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Proteklog vikenda Sokobanja je bila domaćin 20. Evropskog takmičenja mažoretkinja. Ovim povodom ugostila je više od 1200 mažoretkinja iz osam zemalja i još skoro isto toliko posetilaca i pratilaca ekipa.

mažoretkinje

Po mnogima, ova manifestacija je doprinela promociji Sokobanje u regionu i Evropi više nego mnogo drugih napora ulaganih godinama. U konkurenciji još tri evropska grada, ona je po oceni predstavnika Mažoret organizacije bila najbolji izbor za održavanje ovog spektakla.

Ljubinko Milenković, predsednik Turističke organizacije Sokobanja, istakao je da je sve proteklo po planu i programu, na najbolji mogući način. O tome svedoče pohvale od strane učesnika i drugih posetilaca Sokobanje u tom periodu, što dokazuje da ona ima kapacitete za ovako značajne manifestacije. Takođe, ovo je podsticaj da se nastavi sa organizacijom ovakvih aktivnosti jer one na najbolji mogući način prezentuju Sokobanju izvan granica naše zemlje.

Zajednički utisak svih učesnica kao i predstavnika Evropske mažoret asocijacije je da je organizacija bila savršena, Sokobanja predivna, klima idealna za odmor, hrana odlična a ljubaznost domaćina ih je posebno oduševila. Zbog svega navedenog, opšti zaključak je da je ovo nejuspešnije organizovano prvenstvo do sada.

mažoretkinje u soko banji

Na kraju programa, ovo jubilarno prvenstvo u mažoret plesu je završeno svečanom dodelom medalja i pehara ekipama koje su bile najuspešnije a osim prvoplasiranih, podjednako lepe utiske i uspomene poneće i ostale učesnice ovog takmičenja.

Vođa zagrebačkih navijača, Danijela Borovnjak istakla je da su svi prezadovoljni organizacijom, ponudom, parkovima i da im je jedino žao što nisu mogli ostati duže.


PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Audicija za mazoretkinje
  19.09.2018. Audicija

  Audicija za sokobanjski mažoret tim 21. septembra u OŠ „Mitropolit Mihailo”

  Na inicijativu Evropske mažuro Asocijacije, nakon uspešnog organizovanja evropskog prvenstva, Sokobanja će oformiti svoj tim mažoretkinja. Predsednik Inicijativnog odbora „Sokobanjskih mažoretkinja”, Vladica Minić,…

 • Mažoretkinje Sokobanja - foto Nikola Brkljač
  10.09.2018. Mažoretkinje

  Mažoretkinje obeležile vikend u Sokobanji

  U subotu 8. septembra, više od 1000 mažoretkinja održalo je defile u centru Sokobanje, tokom otvaranja 20. Evropskog prvenstva u mažoret plesu. Predstavnice klubova iz osam zemalja: iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine,…

 • Mažoretkinje u Sokobanji
  09.09.2018. Mažoret

  20. Evropsko prvenstvo u mažoret plesu je počelo

  Na mermernom šetalištu u centru Sokobanje održana je ceremonija svečanog otvaranja 20. Evropskog prvenstava u mažoret plesu. foto: Saša Rajković  

 • Mažoretkinje Sokobanja
  03.09.2018. Mažoretkinje

  20. Evropsko prvenstvo mažoretkinja

  Jubilarno 20. Evropsko prvenstvo mažoretkinja biće održano u Sokobanji u periodu od 6. do 9. septembra. Kako naša zemlja ima svega pet registrovanih mažoro timova, od kojih su samo tri aktivna, za ovaj uspeh je dobrim delom zaslužan…