Mažoretkinje obeležile vikend u Sokobanji

10.09.2018 11:56 | Mažoretkinje | mažoretkinje, ples

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Mažoretkinje Sokobanja - foto Nikola Brkljač


U subotu 8. septembra, više od 1000 mažoretkinja održalo je defile u centru Sokobanje, tokom otvaranja 20. Evropskog prvenstva u mažoret plesu. Predstavnice klubova iz osam zemalja: iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Poljske, Rumunije i Srbije su bile učesnice ove svečane ceremonije.

Ukupno 53 tima učestvuje u nadmetanju u kategoriji od najmlađih do seonirki. U okviru ovih timova u Sokobanju je pristiglo oko 1.200 mažoretkinja i još veliki broj onih koji su u njihovoj pratnji kao i navijača.

Direktor TOS-a Ljubinko Milenković istakao je da je Sokobanja uspela da dobije ovu organizaciju evropskog takmičenja uprkos jakim konkurentima iz drugih zemalja. Kao moguća odredišta za održavanje ove manifestacije bili su i gradovi iz Slovenije i Austrije ali je Evropska mažoret asocijacija je donela odluku da je Sokobanja najpogodnije mesto za organizovanje šampionata.

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, preneo je utiske učesnika ovog šampionata, koji su prezadovoljni organizacijom. Svakako je ovo takmičenja odličan način da se prezentuje kako Sokobanja tako i naša zemlja u Evropi.
 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate