Priroda Sokobanje - Novi stil života

09.05.2008. 21:27 | | izletište, priroda, konkurs

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
zalazak sunca iznad sokobanje

Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja raspisuje konkurs za izbor najlepše fotografije Sokobanje na I Foto izazovu - Sokobanja 2008. Obrazac Prijava - saglasnost za učešće može se preuzeti u Organizaciji za turizam, kulturu i sport Sokobanja, lično ili elektronskim putem.

Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja raspisuje konkurs za izbor najlepše fotografije Sokobanje na I Foto izazovu - Sokobanja 2008.


Obrazac Prijava - saglasnost za učešće  može se preuzeti u Organizaciji za turizam, kulturu i sport Sokobanja, lično ili elektronskim putem, ukoliko podatke sa mail adresom pošaljete na e-mail:  otks_sokobanja@beotel.yu
 

I FOTO IZAZOV - PROPOZICIJE MANIFESTACIJE
Tema: “Priroda Sokobanje - Novi stil života”

 

Član 1.


Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja ( u daljem tekstu Organizator) otvara  konkurs za najbolju fotografiju Sokobanje pod nazivom I FOTO IZAZOV, SOKOBANjA 2008.   Cilj manifestacije je unapreðenje promocije Sokobanje kao jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije.    
                                                          

Èlan 2.


Prijem fotografija trajaće do 1. avgusta 2008. godine i jedini uslov je da su u skladu sa temom ovogodišnjeg konkursa, a to je “PRIRODA SOKOBANjE - NOVI STIL ŽIVOTA”

 

 

Èlan 3.


Svaki autor može poslati najviše pet fotografija , ali u uži izbor može ući samo po jedna fotografija savkog autora. Svakom radu autor treba da da naziv, te navede lokaciju i vreme fotografisanja.

 

 

 

Èlan 4.


Svaki učesnik treba da dostavi fotografije isključivo u digitalnom formatu, na CD-u i to lično, u prostorije Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, ili poštom, na adresu ul. Trg Osloboðenja br. 2, 18230 Sokobanja.
Fotografije treba da budu dimenzija (300 dpi, veličine  30cm x 40cm).
Fotografije moraju biti u koloru, obavezno u digitalnom formatu. Nije dozvoljena obrada fotografija osim kadriranja i uobičajenih korekcija boje / ekspozicije. 

 

Èlan 5.


Izbor pobedničke fotografije teći će u dve faze:
1. Po isteku roka za slanje fotografija 1. avgusta 2008.,  žiri će u periodu 1. avgust - 10 . avgust 2008. god.  odabrati 20 fotografija koje će ući u uži izbor.
2. Tri finalne (pobedničke i rangirane) fotografije iz užeg izbora odabraće članovi žirija na dan održavanja izložbe (na kojoj će biti izložene sve fotografije iz užeg izbora) 23. avgusta 2008. godine, koja će se održati u Galeriji - legatu “Miluna Mitrovića”.

 


Konačno proglašenje je  23. avgusta 2008. godine , a nagrade su :
I nagrada: 500 EUR u dinarskoj protivvrednosti
II nagrada: Digitalni foto aparat
III nagrada: Monografija Sokobanje

 

 

 

Èlan 6.


Radovi koji su dostavljeni Organizatoru, za učešće na konkurs I FOTO IZAZOV, SOKOBANjA 2008. se ne vraćaju. Učesnici su dužni da za ove radove putem prijave - saglasnosti trajno prenesu prava za upotrebu fotografija u propagandne svrhe Sokobanje  Organizaciji za turizam, kulturu i sport, Sokobanja.

 

Èlan 7.


Odluke žirija su konačne, a pravo tumačenja ovih propozicija ima Organizator.  Organizator ne snosi odgovornost za moguću zloupotrebu (kopiranje, neovlašćeno objavljivanje...) prispelih i objavljenih fotografija. 

 

 

Èlan 8.


Izabrana fotografija biće odštampana na papiru izložena i objavljena u katalogu izložbe. Ostale fotografije ostaće u kolekciji Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja i upotrebljavaće se , po potrebi, u svrhe promocije Sokobanje.

Konkurs je otvoren za sve od 18 godina starosti. Prijave i radove slati do 1. 8. 2008. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 018 833 988 ili 064 856 88 08, odnosno putem e-maila:otks_sokobanja@beotel.yu

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 14.01.2010.

  Sunce sija, priroda se budi

  Na ovogodišnjem književnom konkursu Književnog kluba "Rujno" drugo mesto osvojila je nada sokobanjske poezije Živanović Milica iz Poružnice. Milica ima samo 12 godina, a pisanjem pesama se bavi još od svoje sedme…

 • izletišta sokobanje
  24.12.2018. M

  Raskošna sokobanjska priroda i izletišta

  Poslednjih godina veliki broj turista odlučuje se da poseti Sokobanju, ne zbog lečenja, već zbog odmora i rekreacije. Veliki broj takvih turista želi da svoj odmor provede u prirodi u zdravom okruženju, daleko od gradske buke i zagađenog…

 • Kalinovica
  29.04.2011.

  Sokobanjska izletišta spremna za turiste

  Sokobanjski parkovi, šetalište i izletšta uredjeni su za predstojeće prvomajske praznike. Gosti i meštani će u nedelju uveče imati priliku i da posete koncert grupe „Apsolutno romantično“ koji OTKS…

 • zalazak
  30.05.2009.

  Sokobanjska izletišta

  Sokobanja je mesto s najdužom turistièkojm tradicijom u bivšoj Jugoslaviji - prvi zabeleženi vauèer izdat je 1837, i njime se poruèuje "starešini Sreza Banjskog g. kapetanu Milovanu…