Piramida u Sokobanji!

26.07.2020. 09:17 | Stefan Sofronijević | rtanj, piramida, piramide

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
rtanj


Kada čujemo reč „piramida“, na šta prvo pomislimo? Egipat, razume se. Ko bi rekao da će nam prva asocijacija na piramidu uskoro biti Sokobanja.

Kao što je poznato, čuvene piramide u drevnom Egiptu služile su samo jednoj svrsi – grobnice za faraone. Međutim, nauka je otkrila još jednu čudotvornu svrhu ovog velelepnog zdanja. Verovali ili ne, piramide leče rak! A shodno tome, Rusi su izgradili čak 17 piramida prvobitno od fiberglasa, pleksiglasa i drveta, koje služe ne kao grobnice, već kao ambulante. Pa ipak, nije u pitanju pošalica da, zapravo, ambulanta, koja je igrom slučaja u obliku piramide, leči rak, a sama piramida nema udela u lečenju. Jer prema rečima i dokazima Aleksandra Goloda, vojnog stručnjaka koji je izgradio tih 17 piramida u Rusiji, piramide, ili bar građevine piramidalnog oblika, dok je unutrašnji sadržaj nevažan, poseduju specifičnu, jaku energiju koju može da detektuje i napredni vojni radar. On smatra da piramida, odnosno oblik piramide, ima posebnu lekovitu energiju za ljudsko telo, zdravlje, duh, a i ekologiju. Svoju teoriju povezuje sa drevnim Egipćanima i pretpostavlja da su i oni, mnogo ranije, došli do istog zaključka.

Golod je tako nastavio svoju misiju u izgradnji piramida širom sveta, kao što su Francuska i Uzbekistan, tvrdeći da je njihova energija ne samo blagotvorna, već i lekovita.

Po tom pitanju oglasio se i dr Valerij Uvarov, geograf i šef odseka za istraživanje NLO pri Ruskoj akademiji za nacionalnu bezbednost: „Piramide su alat protiv raka i raznih drugih bolesti i zato smo počeli da ih gradimo od kvarca.” Svoju teoriju potkrepljuje naučnim argumentima i dokazima. Naime, vršeni su eksperimenti sa smrtno obolelim miševima, koji su potom bili izloženi piramidi. Od svih testiranih, čak 40% je preživelo.

No, šta to sve znači za Sokobanju? Hoće li i ona dobiti svoju čudotvornu piramidu? Pa, prema rečima doktora Uvarova, vrlo je moguće. “U Tomsku postoji "Projekat 12" o izgradnji lekovitih piramida , a mogli bi i u Sokobanji.” – Navodi Uvarov. Inače, “Projekat 12” se odnosi na izgradnju piramida u ruskom gradu Tomsku. A kako izgleda, projekat možda pronađe dom i u našem zelenom srcu Srbije. Štaviše, doktor Uvarov je jednom prilikom već posetio Srbiju, Rtanj i Sokobanju i, kako kaže, osetio specifičnu energiju.

“Tu bi mogle da (se) grade piramide i da Srbija stvori jedinstvenu energo-ekološku sredinu. Rtanj je isto što i hipotalamus u mozgu čoveka - dobija energiju i šalje dalje.” – Zaključio je Uvarov.

Osim toga, sistem plastičnih piramida, ili piramidalnih staklenika, već se koristi u agronomiji, što se pokazalo kao plodotvoran metod, jer je porast prinosa između 30 i 90%.

Da li je to istina i hoće li imati isti efekat kod ljudi, kao kod miševa i u povrtarstvu – samo vreme će pokazati.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Rtanj
  13.08.2018. Rtanj

  Rtanj – trostrana piramida nastala u praskozorje civilizacije

  Centar za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ došao je do zanimljivih podataka o poreklu Rtnja. Naime, sprovedena naučna istraživanja ne ostavljaju mesta sumnji da je Rtanj nastao slučajno, već više upućuju na…

 • rtanj
  15.08.2020. Stefan Sofronijević

  Neobična planina Rtanj

    Kada pogledate malo bolje, zapitaćete se: da li je ovo planina ili piramida? Po svemu sudeći, izgleda kao Keopsova grobnica, samo što unutra nema ni blaga, a ni mumije. Ali, kakva je to onda planina i po čemu je posebna? Naime,…

 • rtanj
  12.06.2019. VN

  Mistična srpska piramida - Rtanj

  Rtanj je planina za koju slobodno možemo reći da spada u najlepše i najzanimljivije planine u Srbiji. Pogled sa samog vrha Rtnja po lepom vremenu dopira do Avalskog tornja a osim prelepog pogleda, Rtanj obiluje i prirodnim lepotama,…

 • abrovi od planinu rtanj
  03.04.2019. S

  Promocija knjigе "Abrovi od planinu Rtanj"

  Promocija knjigе "Abrovi od planinu Rtanj", knjižеvnicе Slađanе Milijić iz Sokobanjе, održana u Narodnoj bibliotеci "Stеvan Srеmac" u Sokobanji, dana 2.4.2019. Učitеlj Goran Pеtrović (član KK"Sokolovo pеro") iz…