Najava za Pyramid festival 2024. godine

17.03.2024. 14:08 | Salex | festival, fest, rtanj, piramida, boljevac, pyramid, ilino

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
pyramid festival

Festival održavanje: 5. - 11. avgust 2024. godine

Lokacija: selo Ilino, planina Rtanj

Sajt festivala:https://pyramidfestival.com/

O festivalu

Dobrodošli u mistično srce istočne Evrope, gde se drevne legende isprepliću sa neobičnim. Pripremite se da doživite flow kao nikada ranije na Psi tranсe festivalu „Piramida“ Lions Gate Edition 2024!

 • Započnite brojanje: 5. avgust - 11. avgust 2024. godine
 • Kamp se otvara: 5. avgust
 • Dani isceljenja: 6 - 8. avgust
 • Festivalski dani: 8 - 11. avgust
 • Ceremonija otvaranja Lavlje kapije: 8. avgust

Mesto moći i transformacije

Piramida festival, smešten ispod mistične planine Rtanj, je proslava transformacije, flowa i moći ljudske povezanosti. Na ovom fascinantnom festivalu nudimo vam prostor da se u dubite u raznolike aktivnosti koje podržavaju i neguju ovo stanje harmoničnog postojanja.

Iskustvo obuhvata raznolike prakse i discipline koje omogućavaju pojedincima da iskoriste svoj puni potencijal i dožive pravo oslobođenje. Na Piramida festivalu vas pozivamo da se uronite u transformativno putovanje gde možete otkriti tajne kako postići i održati ovo stanje u svakodnevnom životu.

Kroz pažljivo kreirani program radionica, seminara i imerzivnih iskustava imamo za cilj da učesnike festivala opremimo znanjem i alatima potrebnim da pristupe ovom stanju u svim aspektima života. Od muzike i plesa do meditacije i svesnosti, od avanturskih sportova do umetničkog izražavanja, naš festival obuhvata i istražuje brojne puteve koji vode do ovog blaženog stanja.

Saznajte više od renomiranih stručnjaka i strastvenih praktičara koji ćе podeliti svoje znanje i tehnike za razvijanje flowa. Naučite kako da otključate svoj pravi potencijal, otpustite kreativnost i pronađete slobodu u sadašnjem trenutku. Otkrijte kako da savladate izazove svakodnevnog života sa lakoćom i gracioznošću, omogućavajući vam da živite život sa svrhom, ispunjenjem i autentičnošću.

Bez obzira da li ste već iskusni entuzijasta ili ste novi u konceptu, Piramida festival nudi prijazno i inkluzivno mesto za ljude iz svih društvenih slojeva da se okupljaju, uče jedni od drugih i krenu na zajedničko istraživanje ovog transformativnog stanja. Pridružite nam se na ovom nevjerovatnom putovanju sebi otkrivanja, gde se granice mogućnosti proširuju i otkriva se transformativna moć flowa.

Na Piramida festivalu verujemo da flow nije samo trenutno iskustvo već način života. Zajedno se zagrabimo u umetnost flowa, otkrijmo njegove brojne fasete i zagrlimo put do pravog oslobođenja i slobode. Pripremite se da krenete na putovanje kakvo nema drugog dok istražujemo osvajajuću energiju i trajne mitove koji okružuju ovu enigmatičnu planinu u obliku piramide.

Rtanj piramida, locirana u mirnim krajolicima Srbije, ima bogatu istoriju obavijenu mistikom i drevnim legendama. Veruje se da je ova piramida stara preko 6.000 godina i očarala je mašte lokalnog stanovništva i spiritualnih tragača.

Legende šapuću o njenom poreklu, tvrdeći da je to sveto mesto gde se spajaju božanske energije. Prema nekim pričama, Rtanj piramida navodno emituje moćne vibracije koje mogu podići svest i olakšati duhovno buđenje.

Mnogi veruju da Rtanj piramida poseduje jedinstvene energetske osobine koje mogu pojačati meditaciju, isceljenje i ličnu transformaciju. Često se smatra potentnim izvorom pozitivne energije i vratima ka višim stanjima svesti.

Geometrijska struktura piramide navodno pojačava i fokusira ove energije, stvarajući okruženje pogodno za duhovno istraživanje i lični rast. Kako se posetioci približavaju piramidi, često opisuju neobjašnjivu promenu u svojoj energiji, osećajući mir i povezanost sa božanskim.

Rtanj, obavijen misterijom i fascinantnim legendama, već dugo je izvor fascinacija za avanturiste, naučnike i tragače za nepoznatim. Čari skrivenih blaga, priče o susretima sa vanzemaljcima i viđenja vatrenih sfera koje lete kroz nebo isprepliću se u složenu tapiseriju intrige oko ovog nezaboravnog mesta. Ipak, izvan priča, inherentna lepota Rtnja, savršen geometrijski oblik i obilje lekovitog bilja koje buja isključivo na njegovim padinama nastavljaju da očaravaju posetioce, ostavljajući neizbrisiv trag u njihovim dušama.

Sama priroda Rtnja ostaje predmet naučne rasprave. Neki tvrde da je ova planina ostatak drevne piramide, dok drugi njeno formiranje pripisuju prirodnim silama. Treća perspektiva čak sugeriše da je to delo viših sila, izazivajući osećaj divljenja i strahopoštovanja prema ovom geološkom čudu.

Uzdižući se naglo iz ravnica istočne Srbije, Rtanj mami one koji traže njegovu magiju. Kaže se da svako ko zakorači na ovu svetu zemlju doživljava duboku povezanost sa nevidljivom energijom, promenu u vazduhu i etarsku kvalitetu okolne prirode. Mnogi su tvrdili da su doživeli čudesna isceljenja pripisana poznatom "Rtanjskom čaju", dok su drugi pronašli utehu i unutarnji mir usred njegovih očaravajućih krajolika.

Da biste se u potpunosti uronili u mističnu atmosferu Rtnja, pozivamo vas da krenete na fascinantno putovanje. Penjite se na vrh, poznat kao Šiljak, i budite svedoci zadivljujuće panoramske slike koja vas čeka. Dužina penjanja zavisi od vaše fizičke spremnosti, a uz put su dostupni kampovi i mesta za odmor, gde možete da se odmorite i napunite baterije.

Dok prelazite raznovrstan teren, prelazeći iz bujnih šuma u stjenovita područja, naići ćete na mnoštvo lekovitog bilja, od kojih svako ima svoje jedinstvene osobine. Udahnite svež planinski vazduh i uživajte u veličanstvenim vedutama koje se otvaraju pred vašim očima, nagrada koja vas čeka na vrhu majestatičnog vrha.

Rtanj se ponosi bogatstvom endemskih biljnih vrsta, pažljivo zaštićenih zakonom. Među njima se posebno ističe Rtanj murta, jedinstvena biljka koja ne raste nigde drugde na svetu. Njeno čarobno delovanje poznato je od davnina, a lokalno stanovništvo je koristi za lečenje različitih bolesti.

Planina Rtanj nudi i mnoštvo drugih aktivnosti. Uživajte u planinarenju, biciklizmu, fotografisanju ili jednostavno opustite se u krilu prirode. Otkrijte skrivene pećine, slapove i jezera, i prepustite se čarima ovog netaknutog raja.

Posetite obližnja sela i upoznajte se sa srdačnim lokalnim stanovništvom. Naučite o tradicijama i običajima ovog kraja, uživajte u ukusnoj domaćoj kuhinji i otkrijte gostoprimstvo koje je postalo prepoznatljiv znak Srbije.

Rtanj nije samo planina, već i mistično iskustvo. Dođite i otkrijte tajne skrivene u srcu Srbije, uronite u magiju Rtnja i prepustite se transformaciji koja vas čeka.

Neka vas Rtanj očara svojim čarima i otvori vam vrata ka novim dimenzijama duha i duše!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • MOA FEST – Edition 16 – Upon Her Highness
  12.06.2018. MOA

  ‎Mount of Artan Fest XVI

  16-ti po redu, MOUNT of ARTAN festival , biće održan u podnožju planine Rtanj u periodu od 6-8. jula 2018. godine. Nastupaće: WYATT E. (liege) DESERT RUNNERS (thessaloniki) HAZARDER (barcelona) VVVLV (cluj/timisoara) HERETIC RITES (ratkovo)…

 • Rtanjski med
  25.10.2022. Rtanj

  Odobreno je geografsko poreklo rtanjskog meda

  Rtanjskom medu je dato ovlašćenje da koristi geografsko poreklo; proizvodi se u dve opštine Sokobanja i Boljevac. Rtanjski med je dobio dozvolu da identifikuje mesto porekla i proizvodi se u dva različita grada. Kako prenosi…

 • rtanj
  26.07.2020. Stefan Sofronijević

  Piramida u Sokobanji!

  Kada čujemo reč „piramida“, na šta prvo pomislimo? Egipat, razume se. Ko bi rekao da će nam prva asocijacija na piramidu uskoro biti Sokobanja. Kao što je poznato, čuvene piramide u drevnom Egiptu služile su samo…

 • Rtanj
  13.08.2018. Rtanj

  Rtanj – trostrana piramida nastala u praskozorje civilizacije

  Centar za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ došao je do zanimljivih podataka o poreklu Rtnja. Naime, sprovedena naučna istraživanja ne ostavljaju mesta sumnji da je Rtanj nastao slučajno, već više upućuju na…