Otvoren konkurs za 8. „Vrmdža fest” u Sokobanji

12.06.2024. 16:34 | Salex | vrmdža, fest, film

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Otvoren je konkurs za učešće u takmičarskom delu 8. festivala “Vrmdža fest” koji će se održati 27. jula 2024. godine u naselju Vrmdža, na samo 15 kilometara od Sokobanje.

Prijave do 10. jula

Konkurs je otvoren do 10. jula, a rezultati selekcije biće objavljeni osam dana kasnije. Svi filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu festivala.

Pravo učešća i uslovi konkursa

Učešće na festivalu imaju dokumentarni i televizijski filmovi iz oblasti turizma, ekologije i etno kulture života na selu. Maksimalno trajanje filma je 90 minuta, a film mora biti na srpskom jeziku ili sa srpskim titlom ako je na stranom jeziku. Filmovi mogu biti snimljeni tehnikom filmskog ili televizijskog zapisa.

Uslovi prijavljivanja i učestvovanja:

 1. Žanr: Dokumentarni i televizijski filmovi na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu.
 2. Trajanje filma: Maksimalno 90 minuta.
 3. Jezik: Srpski jezik ili srpski titl za filmove na stranom jeziku.
 4. Proizvodnja: Filmovi proizvedeni u prethodne tri godine.
 5. Rok za prijavu: Najkasnije do 10. jula 2024. godine.
 6. Format: 4K, HD ili SD rezolucija, u MP4, MPEG2, MOV i h264 formatu.
 7. Reklamne svrhe: Organizacija može koristiti deo primljenog rada (do minut trajanja) u reklamne svrhe.
 8. Kopija za selektora: Selektor dobija najmanje jednu kopiju koju zadržava festival.

Nagrade i priznanja

Najbolji film Vrmdža festivala biće nagrađen Gran prijem festivala „Latin grad”. Takođe, biće proglašena i najbolja ostvarenja iz oblasti turizma, ekologije, etno kulture života, kao i najbolji strani film.

Kako se prijaviti?

Autori svoje radove i prateći materijal mogu slati putem linka na mejl vrmdzafest@gmail.com sa naznakom „Za konkurs VRMDžA FEST 2024”. Pored filma, potrebno je poslati sinopsis dužine između 100 i 200 reči, kao i biografiju i fotografiju autora.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije možete se obratiti putem telefona na brojeve 061/2390 405 i 063/8935 819.

Organizator Vrmdža festa je Lokalna akciona grupa Rtanj, a festival se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja i uz pomoć Mesne zajednice Vrmdža. Partner festivala je „Forum Artistikum” Niš.

Prijavite se i postanite deo jedinstvene filmske manifestacije koja slavi turizam, ekologiju i etno kulturu života na selu!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • vrmdža
  25.06.2019. Vrmdza

  Vrmdza fest 2019

    U petak, 28. juna, u Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38 sa početkom u 11:00 časova održaće se press konferencija posvećena trećem Internacionalnom Festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma ” VRMDŽA…

 • Vrmdža fest
  30.05.2019. Vrmdža fest

  Konkurs za prijavu filmova za VRMDŽA FEST 2019

  U toku je konkurs za prijem filmova Trećeg Internacionalnog Festivala turističko-ekološko dokumentarnog filma " VRMDŽA FEST 2019 ". Konkurs je počeo 15. februara i traje do 10. juna 2019. godine. Rezultati konkursa biće…

 • vrmdža fest
  13.07.2018. Vrmdža fest

  U subotu drugi „Vrmdža fest”

    Drugi po Internacionalni festival turističko-ekološkog filma, poznatiji kao „ Vrmdža fest ”, održaće se u subotu 14. jula 2018. godine u podnožju čuvenog Latin grada u selu Vrmdža . Ovaj festival, koji se sastoji iz…

 • vrmdza fest
  27.06.2023. Salex

  Otkrijte Inspiraciju na 7. VRMDŽA FEST-u

  Jeste li ikada sanjali da vaša kreativnost osvaja veliko platno? Sada je pravo vreme da podelite svoje filmsko umeće sa svetom. LAG RTANJ je raspisao konkurs za prijem filmova za 7. Internacionalni festival…