Otkrijte Inspiraciju na 7. VRMDŽA FEST-u

27.06.2023. 12:37 | Salex | vrmdža, fest

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
vrmdza fest

Jeste li ikada sanjali da vaša kreativnost osvaja veliko platno? Sada je pravo vreme da podelite svoje filmsko umeće sa svetom. LAG RTANJ je raspisao konkurs za prijem filmova za 7. Internacionalni festival turističko-ekološko-dokumentarnog filma - VRMDŽA FEST. Ova prestižna manifestacija se održava od 29. jula 2023. godine, a konkurs je otvoren za prijave od 18. maja do 12. jula ove godine.

VRMDŽA FEST je jedinstven festival koji spaja takmičarski i revijalni program. Iako je takmičarskog karaktera, festival pruža priliku i svim ostalim talentovanim filmašima da prikažu svoje radove u revijalnom delu programa. Filmovi snimljeni tehnikom filmskog ili televizijskog zapisa su dobrodošli.

Kao i svake godine, VRMDŽA FEST će nagraditi najbolje filmske stvaraoce. Nagrade će biti dodeljene u različitim kategorijama kao što su turizam, ekologija i etno kultura života na selu. Najspektakularniji trenutak festivala biće proglašenje dobitnika GRAN PRI "LATIN GRAD" VRMDŽA FEST 2023 nagrade za najbolji film festivala.

Organizator festivala, LAG RTANJ, uz podršku Mesne zajednice Vrmdža i Opštine Sokobanja, radi naporno kako bi ovaj festival postao događaj za pamćenje. Udruženje građana Forum Artistikum je takođe neformalni partner VRMDŽA FEST-a 2023.

Da biste učestvovali na festivalu, vaš film treba da ispuni određene uslove. Žanr dokumentarnog i televizijskog filma na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu je obavezan. Trajanje filma ne sme preći 90 minuta, a film mora biti produciran u prethodne tri godine. Takođe, film mora biti na srpskom jeziku ili sa srpskim titlom.

Ne zaboravite dostaviti sve neophodne informacije zajedno sa vašim filmom. Sinopsis ili tekstualno objašnjenje filma, dijalog lista (ukoliko postoji), biografija i fotografija autora, kao i podaci o autoru/autorki filma, uključujući godinu i mesto rođenja, zanimanje, mesto boravka i kontakt informacije (telefon i mejl) su obavezni.

Svi video-zapisi trebaju biti u HD ili SD rezoluciji i u jednom od sledećih formata: MP4, MPEG2, MOV ili h264. Organizator festivala, VRMDŽA FEST 2023, zadržava pravo da koristi deo vašeg rada u reklamne svrhe, ali ne duže od jednog minuta.

Vaša prijava treba da bude poslata najkasnije do 10. jula 2023. godine na mejl adresu: vrmdzafest@gmail.com. Ne oklevajte da pošaljete svoje radove i da postavite pitanja vezana za konkurs na istu mejl adresu.

Otkrijte inspiraciju na VRMDŽA FEST-u i pokažite svetu šta možete postići kroz filmsko stvaralaštvo. Ukoliko želite da vaš film osvoji srca publike, ne propustite ovu jedinstvenu priliku. Prijavite se na konkurs i pripremite se za nezaboravan doživljaj na 7. VRMDŽA FEST-u u Sokobanji.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • 12.06.2024. Salex

  Otvoren konkurs za 8. „Vrmdža fest” u Sokobanji

  Otvoren je konkurs za učešće u takmičarskom delu 8. festivala “Vrmdža fest” koji će se održati 27. jula 2024. godine u naselju Vrmdža, na samo 15 kilometara od Sokobanje. Prijave do 10. jula Konkurs je otvoren do 10. jula,…

 • 23.07.2020. Stefan Sofronijević

  „Vrmdža fest“ odložen

  Festival turističko-ekološkog dokumentarnog filma, takozvani „Vrmdža fest“, ove godine je odložen usled epidemije Korona virusa. Naime „Vrmdža fest“ je popularna kulturna manifestacija, začeta pre četiri godine,…

 • vrmdža
  25.06.2019. Vrmdza

  Vrmdza fest 2019

    U petak, 28. juna, u Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38 sa početkom u 11:00 časova održaće se press konferencija posvećena trećem Internacionalnom Festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma ” VRMDŽA…

 • Vrmdža fest
  30.05.2019. Vrmdža fest

  Konkurs za prijavu filmova za VRMDŽA FEST 2019

  U toku je konkurs za prijem filmova Trećeg Internacionalnog Festivala turističko-ekološko dokumentarnog filma " VRMDŽA FEST 2019 ". Konkurs je počeo 15. februara i traje do 10. juna 2019. godine. Rezultati konkursa biće…