Najnovosti iz Specijalne bolnice Sokobanja: Stigao moderni CT skener

17.06.2023. 11:31 | Salex | bolnica, donacija, skener

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
CT skener

Specijalna bolnica Sokobanja je ponosno objavila da je upravo stigao novi CT skener marke "Canon Medical". Ovaj dijagnostički aparat je ustupljen i predat na korišćenje od strane Zdravstvenog centra Aranđelovac, zajedno sa svom pratećom dokumentacijom, u skladu sa ugovorom koji su ove dve zdravstvene ustanove zaključile 1. avgusta 2022. godine.

Primopredaju uređaja su izvršili vršioci dužnosti direktora, dr Jovan Pikula i dr Ivana Filipović. Nakon uspešne instalacije i pripreme za rad, Specijalna bolnica Sokobanja očekuje zvaničnu dozvolu za upotrebu skenera, nakon čega će ovaj značajan dijagnostički aparat biti spreman da pomogne u dijagnostici pacijenata.

dr Jovan Pikula i dr Ivana Filipović
dr Jovan Pikula i dr Ivana Filipović sa timom (foto: soko-banja.rs)

CT skener "Canon Medical" je najnovija tehnologija koja omogućava precizne snimke unutrašnjih struktura tela, pomažući medicinskom osoblju u postavljanju tačnih dijagnoza i pružanju optimalnog lečenja. Sa dolaskom ovog modernog aparata, Specijalna bolnica Sokobanja će biti u mogućnosti da pruži vrhunsku dijagnostiku i brigu pacijentima iz regiona. Ovo predstavlja važan korak napred ka unapređenju medicinske usluge i podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite u Sokobanji i okolnim područjima.

Specijalna bolnica Sokobanja se ponosi što je dobila ovaj vredan dodatak svom medicinskom arsenalu i ostaje posvećena pružanju najbolje moguće zdravstvene nege pacijentima. Očekujemo da će skener "Canon Medical" ubrzati proces dijagnostike i omogućiti preciznije lečenje, čime će se znatno poboljšati zdravlje i dobrobit naših pacijenata.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate