Najsavremenija oprema za bolnicu „Ozren“ u Sokobanji

21.01.2024. 13:08 | Sale | bolnica, donacija, skener

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Uzbudljive vesti dolaze iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Ozren“ u našem lepom Sokobanji. Svečana primopredaja najnovijeg CT skenera zakazana je za ponedeljak, 22. januar u 11 sati, obeležavajući značajan trenutak u poboljšanju medicinskih kapaciteta naše zajednice.

Donacija u vrednosti od 540.000 dolara, koja je omogućila nabavku ovog visokotehnološkog uređaja, stigla je zahvaljujući podršci Evropske komande američke vojske (EUCOM). Ambasador SAD u Srbiji, gospodin Kristofer Hil, prisustvovaće svečanom događaju zajedno sa direktorkom Klinike za pneumologiju, gospođom Gordanom Antonijević, i predsednikom Kluba srpsko-američkog prijateljstva, dr Dragom Milićem.

Projekat, koji će biti od suštinskog značaja za poboljšanje dijagnostike i lečenja, nije samo rezultat velikodušne donacije već i zalaganja lokalne zajednice i Kluba srpsko-američkog prijateljstva. Dr Dragan Milić, na čelu ovog kluba, predstavljao je pokretačku snagu koja je obezbedila sredstva za renoviranje sale u kojoj će CT skener biti smešten.

Bolnica „Ozren“ ima poseban značaj kao javna ustanova u sastavu Ministarstva zdravlja Srbije, fokusirana na pulmologiju i jedina u zemlji koja pruža specijalizovanu negu pacijentima sa multirezistentnom tuberkulozom.

Nabavkom CT skenera, očekuje se značajno smanjenje vremena čekanja pacijenata na dijagnozu i lečenje. Ovo će direktno uticati na smanjenje rizika povezanih sa transportom i kašnjenjem za prijem termina za CT skeniranje u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Ova inicijativa predstavlja još jedan korak napred ka unapređenju medicinske infrastrukture Sokobanje i šire. Uz podršku zajednice i strateških partnera, verujemo da će ova moderna oprema imati pozitivan uticaj na zdravlje naše zajednice.

Zajedno gradimo zdraviju budućnost Sokobanje!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate