Ruska Humanitarna Misija donirala je benzinske generatore Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Ozren"

15.06.2023. 11:39 | Salex | bolnica, pomoć, donacija, ruska, humanitarna

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

U sklopu programa razvoja i poboljšanja kvaliteta života, ANO "Ruska Humanitarna Misija" donirala je 5. juna benzinski generator za značajnu zdravstvenu ustanovu u Republici Srbiji.

Specijalna bolnica za plućne bolesti "Ozren" u Sokobanji, jedinstvena po mnogo čemu u Republici Srbiji, suočava se sa teškim oblicima bolesti pluća, kao što su tuberkuloza, onkološke bolesti i drugi respiratorni problemi. Ova medicinska ustanova trenutno pruža terapiju i rehabilitaciju za preko 200 pacijenata.

Benzinski generator snage od 5 kW dostavljen je bolnici "Ozren". Opremu je direktorki bolnice, dr Gordani Antonijević, uručio izvršni direktor Ruske Humanitarne Misije na Balkanu, Branimir Nešić, u prisustvu Prvog sekretara Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Natalije Kliščenkove, zamenika direktora Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Evgenija Strepkova, i savetnika RHM, Gorana Petronijevića.

Imajući u vidu nestabilnost snabdevanja električnom energijom i nemogućnost samostalnog nabavljnja opreme ovog tipa, akcija Ruske Humanitarne Misije predstavlja značajan podsticaj za poboljšanje kvaliteta života u ovoj regiji.

"Zahvalni smo Ruskoj Humanitarnoj Misiji na ovoj izuzetno važnoj opremi. Često imamo prekide u snabdevanju električnom energijom, što dovodi do kvarova na medicinskoj opremi. Dugo vremena smo tražili ovakav generator, do kojeg smo konačno došli zahvaljujući našim prijateljima iz Ruske Humanitarne Misije. Sada više ne moramo brinuti ni o zdravlju pacijenata, ni o očuvanju tehnike", izjavila je Gordana Antonijević.

Ova donacija je od velikog značaja za Specijalnu bolnicu "Ozren", koja se suočava s izazovima nestabilnog snabdevanja električnom energijom. Česti prekidi u snabdevanju strujom dovode do problema u radu medicinske opreme, što direktno utiče na lečenje pacijenata. Tokom dužeg vremenskog perioda, bolnica je tragala za mogućnostima nabavke generatora, a zahvaljujući Ruskoj Humanitarnoj Misiji, taj cilj je ostvaren.

Benzinski generator će omogućiti kontinuirano snabdevanje električnom energijom i obezbediti stabilno funkcionisanje medicinskih uređaja, što je od suštinskog značaja za lečenje pacijenata u Specijalnoj bolnici "Ozren". Sada će lekari i medicinsko osoblje moći da se usredsrede na svoj posao, znajući da imaju pouzdan izvor energije koji će podržati njihov rad i pružiti kvalitetnu zdravstvenu negu pacijentima.

Donacija Ruske Humanitarne Misije je pružila značajan podsticaj za poboljšanje kvaliteta života u Sokobanji i okolnim područjima. Ova akcija pokazuje solidarnost i prijateljstvo između Rusije i Srbije, te podršku Ruske Humanitarne Misije u ostvarivanju humanitarnih ciljeva. Bolnica "Ozren" izražava iskrenu zahvalnost Ruskoj Humanitarnoj Misiji na ovoj donaciji, koja će imati dugotrajan pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu i zdravstveni sistem.

Ovaj događaj takođe ističe važnost međunarodne saradnje i solidarnosti u rešavanju zajedničkih izazova, posebno u oblasti zdravstva. Kroz takve humanitarne inicijative, Ruska Humanitarna Misija nastoji da pruži podršku državama i ustanovama koje se suočavaju sa različitim izazovima, čime doprinosi razvoju zdravstvenih sistema i unapređenju kvaliteta života ljudi širom sveta.

Specijalna bolnica "Ozren" ostaje posvećena pružanju vrhunskih medicinskih usluga pacijentima i kontinuiranom unapređenju svog rada. Donacija benzinskog generatora je samo jedan korak ka ostvarenju tog cilja, a saradnja s Ruskom Humanitarnom Misijom će biti nastavljena radi daljeg unapređenja zdravstvene zaštite i dobrobiti pacijenata u Sokobanji i okolini.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate