Najnovija tura vaučera za odmor u Srbiji: Ko ima pravo i kako se prijaviti

15.05.2023. 08:26 | SaleX | vaučeri

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Vaučeri za odmor u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio novu turu turističkih vaučera za odmor u zemlji s ciljem zadržavanja većeg broja ljudi. Prošle godine, podeljeno je 100.000 vaučera, a većina prijavljenih bili su penzioneri.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, studenti, zaposleni s mesečnim primanjima manjim od 70.000 dinara i nezaposleni. Prijavljivanje se vrši na šalterima Pošte, gde se podnosi potrebna dokumentacija, a putovanje mora trajati najmanje pet noćenja.

Vaučeri za putovanja mogu se koristiti isključivo za putovanja u Srbiji, u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Vaučeri važe samo za ugostiteljske objekte koji su uključeni u subvencionisani program, a spisak svih objekata može se pronaći na sajtu mojasrbija.rs.

Vaučer u vrednosti od 5.000 dinara može se iskoristiti samo ako putovanje traje najmanje pet noćenja. Ako je račun veći od vrednosti vaučera, korisnik će morati sam da pokrije preostali iznos. Međutim, ako je iznos računa manji od vrednosti vaučera, razlika neće moći da se iskoristi kasnije.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija mesečna primanja ne prelaze 70.000 dinara, studenti, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Sada se, po prvi put, mogu prijaviti i građani stariji od 65 godina koji nisu u penziji.

Vaučer može koristiti samo osoba na čije je ime izdat, što znači da nije moguće pokloniti vaučer nekome drugom.

Prijavljivanje za vaučere vrši se na šalterima Pošte Srbije, uz priloženu potrebnu dokumentaciju. Prvi korak je popunjavanje formulara koji se može preuzeti sa sajta mojasrbija.rs.

Penzioneri moraju dostaviti dokaze o ostvarenoj penziji izdate od strane banke u Srbiji. Građani stariji od 65 godina, koji nisu penzioneri, trebaju dostaviti potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, a obrazac izjave može se preuzeti na sajtu Pošte.

Zaposleni trebaju dostaviti originalnu potvrdu o zaposlenju i o ostvarenim zaradama za mesec pre pod

nošenja prijave. Na primer, zaposleni koji želi da podnese prijavu za vaučer treba da odnese potvrdu o plati koju su zaradili u decembru.

Studenti, uz prijavu, trebaju priložiti potvrdu visokoškolske ustanove o svom studentskom statusu za tekuću akademsku godinu, uključujući informaciju o stepenu studija (prvi, drugi ili treći).

Na samoj prijavi, pored osnovnih podataka o korisniku, treba navesti i naziv ugostiteljskog objekta u kojem će se koristiti vaučer, budući da je vaučer validan samo za taj odabrani objekat.

Rezervacija smeštaja treba biti izvršena pre podnošenja prijave za vaučer, a ugostitelji su dužni da korisnicima dostave potvrdu o rezervaciji koju treba potpisati.

Pored navedene dokumentacije, korisnik treba priložiti potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš.

Roditelj ili staratelj podnosi potrebnu dokumentaciju za maloletno ili poslovno nesposobno lice.

Važno je napomenuti da naknadne reklamacije neće biti prihvaćene, stoga je korisniku neophodno da proveri tačnost svih podataka koje je naveo prilikom prijave.

Prijavljivanje za vaučere treba obaviti najkasnije 30 dana pre datuma putovanja.

S obzirom da je broj vaučera ograničen na 100.000, rangiranje prijava vrši se na osnovu datuma i vremena podnošenja prijave na šalteru Pošte.

Građanima koji ispunjavaju uslove za korišćenje vaučera, on će biti dostavljen na njihovu kućnu adresu putem preporučene pošiljke.

Ukratko, nova tura turističkih vaučera za odmor u Srbiji pruža mogućnost penzionerima, studentima, nezaposlenima i zaposlenima s nižim primanjima da uživaju u odmoru. Prijavljivanje se vrši na šalterima Pošte uz dostavljanje odgovarajuće dokumentacije, a putovanje mora trajati najmanje pet noćenja. Vaučeri se mogu iskoristiti samo u odabranim ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Važno je prijaviti se na vreme i proveriti sve podatke kako bi se obezbedilo pravovremeno dobijanje vaučera i uživanje u zasluženom odmoru u Srbiji.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • vaučeri sokobanja
  21.11.2023. admin

  Novi Ciklus Vaučera za Odmore u Srbiji 2024

  U godini koja se bliži, očekuje se lansiranje novog kruga vaučera za odmor u Srbiji. Akcija podrške domaćem turizmu nastaviće se i u 2024. godini, s planom da se podeli dodatnih 500.000 vaučera za odmor u Srbiji već u januaru. Prema…

 • 20.06.2023. Salex

  Iskoristite Vaučere za Nezaboravan Odmor u Sokobanji!

  Pozdrav! Imamo sjajne vesti za sve ljubitelje putovanja i odmora. Počela je dodela novih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisane odmore u Srbiji. Ovi vaučeri omogućavaju vam da uživate u izuzetnom odmoru u prelepom ambijentu Sokobanje.…

 • Vaučeri za odmor u Srbiji
  25.05.2023. Salex

  Otkrijte Sokobanju sa vaučerima za odmor

  Dobrodošli u Sokobanju, jedno od najlepših turističkih odredišta u Srbiji! Ako planirate svoj sledeći odmor i tražite savršeno mesto za relaksaciju i uživanje u prirodi, imamo sjajne vesti za vas. Ministarstvo…

 • Vaučeri za odmor u Srbiji
  04.01.2023. Ministartsvo

  Počinje prijava za vaučere 2023.

  Danas počinje prijava za turističke vaučere u Srbiji. Ministarstvo turizma najavilo je da će biti dostupno 100.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara za ljude iz šest kategorija: penzioneri, nezaposleni, oni koji dobijaju dodatak za…