Idealno Mesto za Letnji Provod i Opuštanje: Akva-park „Podina” u Sokobanji

12.06.2024. 16:39 | Salex | park, akva

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
akva park podina

Smešten na samo kilometar i po od centra Sokobanje, jedne od najpoznatijih vazdušnih banja u Srbiji, akva-park „Podina” već 12 godina pruža jedinstveno i popularno mesto za rekreaciju i opuštanje. Ukoliko planirate letnji odmor i tražite savršenu kombinaciju zabave i relaksacije, „Podina” je destinacija koju ne smete propustiti.

Vodeni Raj za Sve Generacije

Akva-park „Podina” smešten je u sportsko-rekreativnom centru „Podina” i prostire se na površini od 16.000 kvadratnih metara, sa kapacitetom do 2.500 posetilaca dnevno. Tokom dana nudi spoj zabave, porodičnog opuštanja i primamljivih sadržaja, a sa zalaskom sunca transformiše se u noćnu oazu zabave sa sadržajima poput noćnog kupanja.

Bazeni za Svaki Ukus

Kompleks akva-parka „Podina” obuhvata četiri bazena, prilagođena različitim kategorijama posetilaca. Za ljubitelje sporta, tu je poluolimpijski bazen sa definisanim stazama za plivanje, dužine 25 m, širine 12,5 m i dubine 220 cm. Opremljen je dodatnom opremom za vodene sportove i takmičenja, pružajući idealne uslove za sportske entuzijaste.

Hedonisti će uživati u bazenu nepravilnog oblika, opremljenom masažerima i vodenim pečurkama, koji pruža vrhunsko opuštanje i osećaj kao da ste u džakuziju. Ovaj bazen sadrži i plići deo namenjen deci ili onima koji žele da leškare dok im mlazevi vode masiraju telo.

Za ljubitelje adrenalina, akva-park „Podina” nudi bazen sa toboganima – oktopod tobogan, kobra tobogan, vodeni toranj, delfini, žirafa i mnoge druge atrakcije koje će zadovoljiti sve ljubitelje uzbuđenja. Površina bazena je 200 m², a dubina od 120 cm pruža sigurnost za sve.

Centralna Raskrsnica Zabave

Centralni deo akva-parka je raskrsnica svih puteva i omiljeno mesto posetilaca, gde se nalazi letnji šank sa pićem. Bazeni su okruženi ležaljkama, suncobranima i zelenim površinama sa cvetnim lejama, pružajući svežinu čak i u najtoplijim letnjim danima. „Strateški” su raspoređeni frižideri sa sladoledom, čineći da uživanje bude potpuno.

Bezbednost i Higijena

Profesionalna spasilačka služba brine o bezbednosti posetilaca, dok se kvalitet vode u bazenima redovno kontroliše i održava. Temperatura vode se kreće između 24 i 26 stepeni Celzijusa, garantujući uživanje i provod kakav ste zamislili. Prateći sadržaji, poput svlačionica, tuševa i toaleta, nalaze se u okviru upravne zgrade, osiguravajući čistoću i higijenu na najvišem nivou.

Dodatne Aktivnosti u Sokobanji

Boravak u Sokobanji, osim uživanja u akva-parku „Podina”, deluje blagotvorno na organizam i preporučuje se astmatičarima i svima koji žele da pročiste svoj organizam. Vazduh je zasićen kiseonikom, ozonom i negativnim jonima, što blagotvorno deluje na pluća.

Jedan od bisera Sokobanje je i tursko kupatilo - hamam, izgrađeno u 15. veku, koje i danas nudi autentičan ugođaj posetiocima. Osim tradicionalnih banjskih sadržaja, tu su i moderni načini za opuštanje, poput velnes i spa tretmana, sauna, džakuzija, kozmetičkih tretmana i masaža.

Ljeti, osim u akva-parku, možete se kupati i u bistroj reci Moravici ili na Bovanskom jezeru. Oni koji traže aktivniji odmor mogu na izlete do obližnjih planina Ozren, Devica, Rtanj i Bukovik. Za ljubitelje adrenalina tu su i uzletišta za paraglajdere na Ozrenu i Rtnju.

Budući Planovi i Investicije

Sokobanju u narednim godinama očekuju značajne investicije u uređenju i povećanju turističke ponude. Predsednik opštine, Miodrag Nikolić, najavio je projekte poput uređenja centra grada, plaža na Bovanskom jezeru i razvoja sportskog turizma. Posebno se ističe izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, što će doprineti očuvanju životne sredine.

Planiraju se i novi hoteli, uključujući hotel sa pet zvezdica, koji će stvoriti uslove za dalji razvoj turizma. Sokobanja, sa svojom klimom, vazduhom i vodom, ostaje idealno mesto za zdravstveni turizam, dok se dodatni sadržaji kontinuirano razvijaju kako bi privukli još veći broj posetilaca.

Posetite Sokobanju i akva-park „Podina” ovog leta i doživite nezaboravne trenutke ispunjene zabavom, relaksacijom i avanturom!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Akva park Podina
  17.06.2024. Salex

  Otvaranje Sezone u Akva Parku "Podina" u Sokobanji - Cenovnik i Detalji

  Sokobanja sa ponosom najavljuje otvaranje kupališne sezone u Akva parku "Podina", jednoj od omiljenih destinacija za sve koji žele da uživaju u sunčanju, plivanju i brojnim zabavnim aktivnostima. Ove godine, Akva park…

 • Akva park Podina
  29.06.2023. Salex

  Novi vodeni doživljaj u Sokobanji: Topla voda stiže u bazene Akva parka

  Dragi posetioci Sokobanje, Imamo sjajne vesti za sve ljubitelje vodenih aktivnosti i opuštanja na suncu! Nakon dugogodišnjeg istraživanja i napora lokalne samouprave, Akva park "Podina" sada je spreman da vas dočeka sa…

 • akva park podina
  29.06.2023. Salex

  Dobrodošli u Akva park "Podina" Sokobanja

  Dobrodošli u Akva park "Podina" Sokobanja - oaza zabave i osveženja koja obećava nezaboravno leto! Sa svojim modernim toboganima, bazenima i vodenim atrakcijama, Akva park Podina će vam pružiti nezaboravno iskustvo zabave i…

 • akva park podina
  16.07.2018. Akva Park

  Besplatan ulaz u Akva park za najbolje đake

    Upravni odbor Javne ustanove „Sportsko rekreativni centar Podina” je dao pozitivan odgovor na molbu Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i Srednje škole „Branislav Nušić” , i…