Kongres hotelijera i restoratera

24.01.2010. 22:08 | | hotel, hoteli, zdravljak

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
zaposleni u hotelu zdravljak

Godišnji kongres Meðunarodne asocijacije hotela i restorana (International Hotel and Restaurant Association) se odr┼żava u Beogradu od 18. do 21. januara. Kako je saopšteno, prisustvova─çe oko 200 predstavnika hotelske privrede iz Srbije i inostranstva. Tema kongresa je "Novi trendovi u hotelijerstvu i Balkan kao novo turisti─Źko tr┼żište Evrope".

Godišnji kongres Meðunarodne asocijacije hotela i restorana (International Hotel and Restaurant Association) se odr┼żava u Beogradu od 18. do 21. januara. Kako je saopšteno, prisustvova─çe oko 200 predstavnika hotelske privrede iz Srbije i inostranstva. Tema kongresa je "Novi trendovi u hotelijerstvu i Balkan kao novo turisti─Źko tr┼żište Evrope".

Prisustvova─çe i predstavnici ministarstava turizma zemalja u regionu, koji ─çe prvog dana kongresa u─Źestvovati na okruglom stolu o mogu─çnostima razvoja i investiranja u sektor turizma i o mogu─çnostima regionalne saradnje.

Na kongresu ─çe govoriti predstavnici meðunarodnih asocijacija, meðu kojima su Svetska organizacija za standardizaciju, Meðunarodna organizacija rada i meðunarodne asocijacije za mobilnost i migracije. Organizator kongresa je Meðunarodna asocijacija hotela i restoratera, u ─Źijem se sastavu nalazi preko 100 nacionalnih asocijacija, 300.000 hotela i preko osam miliona restorana.

Godišnji kongres Meðunarodne asocijacije hotela i restorana u Beogradu ─çe biti odr┼żan pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i uz podršku turisti─Źkih organizacija Srbije i Beograda.

Dr┼żavni sekretar za turizam Goran Petkovi─ç, govore─çi danas na panel diskusiji u okviru Meðunarodnog kongresa hotelijera i restoratera, istakao je da turizam u Srbiji postaje sve zna─Źajnija privredna grana, te da u poslednje ─Źetiri godine bele┼żimo pozitivne stope rasta u turisti─Źkoj delatnosti.

Obra─çaju─çi se ostalim u─Źesnicima panela, kolegama iz Slovenije, Crne Gore i Bugarske, kao i ostalim u─Źesnicima kongresa, Petkovi─ç je naglasio da je meðusobna saradnja izuzetno va┼żna kako bi se privukli turisti iz sveta, naro─Źito udaljenih destinacija. On je takoðe kazao da su velike mogu─çnosti za investiranje na prostoru Balkana koji, izmeðu ostalog, karakteriše bogatstvo geografskih atrakcija i zna─Źajni koridori koji prolaze kroz balkanske zemlje.

Ministar Dinki─ç je najavio da ─çe ve─Źeras u okviru skupa biti potpisan i dokument izmeðu IHRE i Meðunarodne organizacije rada, kojim ─çe se definisati polo┼żaj zaposlenih u tim delatnostima.

Dinki─ç je naglasio da Srbija nastavlja da podsti─Źe razvoj turisti─Źkih delatnosti i da je ove godine za te svrhe obezbedila dva puta ve─çi bud┼żet nego prošle.

On je dodao da se odobravaju i povoljni krediti za poboljšanje turisti─Źkih usluga na pet godina, uz kamatu od 7% i grejs period od godinu dana. Dinki─ç je podsetio da je Srbija podunavska zemlja, koja ima mogu─çnosti da turistima ponudi specifi─Źne ture, kao što je put rimskih careva, od kojih je 17 roðeno na teritoriji Srbije. Kroz nju prolazi i  panevropski biciklisti─Źki koridor, a u toku je stvaranje vinskih i kulturnih tura, kao i ponuda za siti brejk turizam.

Dinki─ç je naglasio da je posebno va┼żno da hotelijeri i restorateri sami rade na marketingu, najavljuju─çi da ─çe se Srbija predstavljati i na novim tr┼żišiima, kao što je Kina, sa kojom je poptisan ugovor o saradnji u oblasti turizma, a s obzirom na to da je Srbija mala zemlja, pravi─çe zajedni─Źku ponudu sa drugim dr┼żavama sa Balkana.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predla┼żemo da pogledate

 • Sokobanja hoteli
  11.12.2018. M

  Hoteli u Sokobanji

  Po─Źekom prošlog veka u Sokobanji je sagra─Ĺen prvi hotel pod nazivom "Evropa", posle drugog svetskog rata ovaj hotel menja ime u "Konak Park". Po─Źetkom sedamdesetih godina za Sokobanju po─Źinju da se interesuju gosti…

 • hotel moravica
  24.01.2010.

  Hotel "Moravica" bele┼żi pad no─çenja

  Hotel "Moravica" koji posluje u okviru KPD Sremska Mitrovica u protekloj godini zabele┼żio je preko 20% manji broj no─çenja nego lane. Po re─Źima Slaviše Lazanskog direktora hotela Moravica u 2009. godini broj gostiju i broj…

 • hotel sunce
  31.01.2023. 360VR

  Do┼żivite luksuz hotela "Sunce" u virtuelnom obilasku

  Sokobanja, ta misteriozna lepotica u┼íu┼íkana izme─Ĺu Ozrena i Rtnja, sada pru┼ża jo┼í vi┼íe razloga za posetu. Nov hotel "Sunce" ─Źeka vas na samo 2,5 sata lagane vo┼żnje od Beograda, 3,5 od Novog Sada ili 1 sat od Ni┼ía.

 • Hotel Sunce
  22.12.2019. eKapija

  Hotel Sunce renovira se najmedernijim arhitektonskim rešenjima

  Poslednjih godina, u jednoj od najpoznatijih i najstarijih banja u Srbiji mo┼że se primetiti ubrzani razvoj turizma i pove─çanje smeštajnog kapaciteta. U planu je da tokom 2020. godine Sokobanja dobije jedan od najmodernijih hotela u…