Usvojen budžet za narednu godinu

24.12.2018 16:02 | M | opstina, budžet

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
opština sokobanja


Na sednici Skupštine opštine Sokobanja, koja je održana 20. decembra glavna tačka bila je "Razmatranje i donošenje odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2019. godinu sa kadrovskim planom Opštinske uprave". U narednoj, 2019. godini očekuje se da budžet bude veći od 800.000.000 dinara.

Ovaj budžet je razvojni i veliki deo novca iz ovog budžeta, biće namenjen investicijama koje će poboljšati investicioni ambijent Sokobanje kaže predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.

Najviše novca iz ovog budžeta biće uloženo u rešavanje dugogodišnjeg problema koji Sokobanja ima sa vodosnabdevanjem. U planu je rekonstrukcija fabrike vode i uključivanje novih izvora, kao i zamena azbestno-cementnih cevi.

Na sednici nisu bili prisutni predstavnici Demokratske stranke. Oni su napustili sednicu pre početka jer njihov predlog za dopunu dnevnog reda nije usvojen, kao i zbog kontinuiranoh ignorisanja zahteva opozicije koje se odnose na metodologiju obračuna poreza. Porez na imovinu je kako kažu, uvećan za 83%. Predstavnici Demokratske stranke tražili su da se odluka donešena na prošloj sednici, povećanje poreza na nepokretnosti, stavi van snage i cene vrate na prošlogodišnji nivo.

Značajni deo budžeta, koji će u narednoj godini biti oko milijardu dinara, činiće sredstva koja će se dobiti povećanjem poreza, kaže Tanja Nikolić šef odborničke grupe Demokratske stranke.

Odbornici koji su bili prisutni na sednici, dali su saglasnost za program poslovanja za iduću godinu JP "Zelenilo", JKP "Napredak", Narodna biblioteka"Stevan Sremac", Turistička organizacija Sokobanja, Doma Zdravlja, Centra za socijalni rad i Sportsko-rekrativnog centra "Podina". Za direktora Sportsko rekreativnog centra podina, većinom glasova odbornika,  imenovan je Miloš Krstić.

Usvojen je i projekat "Lekar na selu" koji se poslednjih godina realizuje u okolnim selima. Broj pacijenata u ambulantama u selima od februara do decembra je 4830 i ovaj broj se stalno povećava.

Na ovoj sednici usvojen je i izveštaj o realizaciji projekta "Kućno lečenje i pomoć starim i bolesnim osobama kao i osobama sa invaliditetom" za period u 2018. godini.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • isidor krstić
  30.12.2018 M

  Dobra 2018. obavezuje na bolju 2019. godinu

  Godina na izmaku, 2018. je nesumnjivo jedna od najuspešnijih godina na polju turizma za Sokobanju u intervju za Danas je izjavio Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja . 2018. godina ostaće upamćena jer se Sokobanja…

 • Sapareva banja
  22.11.2018 Bulgaria

  Saradnja sa Bugarskom

  Na poziv predsednika opštine Sapareva Banja, Saša Ivanova, predstavnici lokalne samouprave opštine Sokobanja boravili su u Bugarskoj. Predstavnici sokobanjske lokalne samouprave prisustvovali su svečanom otvaranju radova…

 • Opština u Sokobanji
  11.09.2018 Opština

  Projekat „Podrška za budućnost“ otpočeo sa realizacijom

  Projekat „Podrška za budućnost“, realizovan u saradnji opština Sokobanja i Knjaževac a uz pomoć nemačke organizacije GIZ, počeo je sa realizacijom. Bespovratna pomoć u vidu mini sušara, hladnjača i plastenika…

 • Opština Sokobanja
  31.08.2018 Opština

  Potpisan ugovor o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava

  Opština Sokobanja je u saradnji sa opštinom Knjaževac potpisala ugovore o korišćenju bespovratne pomoći kao dela projekta „Podrška za budućnost” koji finansira Nemačka organizacija za međunarodnu…