Staza zdravlja: Otkrijte blagodeti Sokobanje za vaše zdravlje

18.05.2023. 11:39 | Salex | specijalna, bolnica, staza, zdravlje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Staza zdravlja

Dobrodošli na "Stazu zdravlja" Specijalne bolnice Sokobanja, koja je namenjena kako zdravim osobama, tako i onima koji se suočavaju sa određenim zdravstvenim problemima. Ova izvanredna staza pruža jedinstveno iskustvo okruženo prirodom i omogućava vam da poboljšate svoje opšte zdravstveno stanje i osvežite telo i duh.

Dugačka 1.080 metara, "Staza zdravlja" je smestila se oko Specijalne bolnice na prelepoj uzvišici sa ružom vetrova, okružena borovima, jelama i brezama. Samo šetanje ovom stazom ima blagotvorno dejstvo na vaše zdravlje, ali program koji je osmišljen i sprovodi se od strane stručnog tima, koji čine lekari, fizioterapeuti i organizatori sportske rekreacije, omogućava pun potencijal korišćenja "Staze zdravlja". Program je posebno dizajniran za rekreaciju zdravih osoba i rehabilitaciju onih koji imaju kardiovaskularne i respiratorne probleme.

"Staza" se sastoji od tri nivoa opterećenja kako bi se prilagodila različitim potrebama:

 1. Ravna staza dužine od 100 do 150 metara.
 2. Staza sa blažim usponom dužine od 300 do 500 metara.
 3. Kombinovani teren sa različitim usponima, ravnim deonicama, uzbrdicama i nizbrdicama dužine od 500 do 1.080 metara.

Prvi korak ka zdravlju, bez obzira da li ste rekreativac ili imate određene zdravstvene probleme, je individualno koncipiranje treninga. Stručni tim će odrediti optimalno opterećenje za svaku osobu, uzimajući u obzir pol, starost, opšte zdravstveno stanje, kardiopulmonalnu rezervu, disajne probleme i nivo tolerancije napora. Tokom treninga neprekidno se prate subjektivno stanje osobe, srčana frekvenca i krvni pritisak kako bi se osiguralo da se vežbe izvode na pravilan način.

"Staza zdravlja" vam omogućava hodanje, trčanje i vežbanje pod nadzorom stručnjaka. Ukoliko osetite zamor ili jednostavno želite da uživate u zelenilu i čistom vazduhu, duž "Staze" su postavljene klupe za odmor. Ovaj celokupni program "Staze zdravlja"

uključuje i medicinske usluge, tretmane, fitness i wellness programe. Specijalna bolnica Sokobanja postaje pravo mesto gde se nauka i priroda udružuju kako bi se sačuvalo dobro zdravlje i poboljšalo narušeno stanje.

Kada koristite "Stazu zdravlja", ne samo da ćete uživati u prelepom okruženju, već ćete dobiti i mnoge koristi za svoje zdravlje. Redovno vežbanje na otvorenom pozitivno utiče na vaš kardiovaskularni sistem, poboljšava disanje i jača mišiće. Hodanje ili trčanje duž "Staze zdravlja" pomaže u snižavanju krvnog pritiska, regulaciji telesne težine i jačanju imunog sistema.

Ova staza je posebno prilagođena i za rehabilitaciju obolelih osoba. Osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim problemima mogu koristiti "Stazu zdravlja" uz stručni nadzor kako bi postepeno poboljšali svoje zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost i svež vazduh koji pruža Sokobanja imaju izuzetno povoljan uticaj na oporavak i rehabilitaciju.

Nakon vežbanja ili šetnje duž "Staze zdravlja", možete se opustiti na klupama i uživati u miru i tišini prirode koja vas okružuje. Ovo je prilika da se povežete sa prirodom, oslobodite stresa i povratite unutrašnji mir.

Uz "Stazu zdravlja", Specijalna bolnica Sokobanja pruža širok spektar medicinskih usluga i tretmana. Možete se posavetovati sa stručnim lekarima i fizioterapeutima koji će vam pružiti individualnu pažnju i podršku u postizanju vaših zdravstvenih ciljeva.

Takođe, Specijalna bolnica nudi i dodatne programe kao što su fitness i wellness, koji doprinose vašem opštem blagostanju. Možete se opustiti u spa centru, uživati u masažama i drugim terapijama koje će vam pomoći da se oslobodite napetosti i stresa.

Ukratko, "Staza zdravlja" Specijalne bolnice Sokobanja je idealno mesto za sve one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i blagostanje. Bez obzira da li ste rekreativac ili osoba sa određenim zdravstvenim problemima, ova staza pruža vam mogućnost da se povežete sa prirodom, vežbate pod stručnim nadzorom i iskusite sve blagodeti Sokobbanje. Iskoristite prednosti "Staze zdravlja" i uživajte u svežem vazduhu, prelepom pejzažu i blagotvornom dejstvu fizičke aktivnosti.

Posetom Specijalnoj bolnici Sokobanja, ne samo da ćete dobiti pristup "Stazi zdravlja", već ćete takođe imati mogućnost da se upustite u različite medicinske programe i tretmane. Stručni tim lekara, fizioterapeuta i drugih medicinskih profesionalaca će se pobrinuti da dobijete individualizovan pristup i adekvatnu podršku u skladu sa vašim zdravstvenim potrebama.

Fitness programi vam omogućavaju da unapredite svoju kondiciju, izgradite snagu i fleksibilnost. Takođe, wellness programi su tu da vam pruže dodatnu relaksaciju i revitalizaciju kroz masaže, tretmane lepote i druge terapije koje će vas osloboditi stresa i negativnih napetosti.

Specijalna bolnica Sokobanja je jedinstveno mesto gde se nauka i priroda udružuju kako bi vam pružile najbolje moguće iskustvo za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Uživajte u prirodnom okruženju, bilo da hodate, trčite ili vežbate duž "Staze zdravlja", dok stručni tim prati vaše napredovanje i pruža vam podršku.

Ne čekajte više! Posetite Specijalnu bolnicu Sokobanja i istražite sve benefite koje "Staza zdravlja" pruža. Poboljšajte svoje zdravlje, revitalizujte telo i um, i iskusite harmoniju između prirode i medicine koju ovo mesto pruža. Sokobanja vas poziva da se prepustite blagodetima "Staze zdravlja" i započnete put ka boljem zdravlju već danas.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Dr Vesna
  03.06.2019. Timočke

  Odlična popunjenost smeštajnih kapaciteta

  Specijalna bolnica "Sokobanja" , ustanova je koja je poznata po indikacijama za respiratornu rehabilitaciju širom Srbije i bivših SFRJ republika. Ova ustanova koja je nosioc zdravstvenog turizma u Sokobanji…

 • medicinski dani
  09.08.2018. SB SB

  Jubilej Specijalne bolnice i VIII Medicinski dani u Sokobanji od 19-21. oktobra

    Trodnevni stručni skup ''VIII Sokobanjski medicinski dani'' održaće se u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji. Preliminarnim programom stručnog skupa predviđeno je održavanje seminara za 19, 20…

 • specijalna bolnica sokobanja
  16.07.2018. SB

  Bolji uslovi za pacijente u SB "SB"

    Zdravstveni turizam, kao osnovna grana turizma u Sokobanji, ima čvrst oslonac u Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, sa prosečno 9.000 pacijenata godišnje, pet objekata i ukupno 530 ležajeva. Ove godine njeni kapaciteti…

 • specijalna bolnica sokobanja
  30.11.2009.

  Bolnica i dalje bez lekovite vode

  Zbog neizmirenih dugovanja, Opština Sokobanja isključila je lekovitu vodu Specijalnoj bolnici "Soko Banja", koju koristi u inhalatorijumu za rehabilitaciju pacijenata. U Bolnici tvrde da je isključenje pumpi nezakonit…