Sokobanja u petak obeležava „Dan bez automobila”

20.09.2018 10:55 | Eko | ekologija, dan

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Dan bez automobila

Na inicijativu Evropske komisije već sedamnaestu godinu zaredom obeležava se „Evropska nedelja mobilnosti” u 45 država Evrope u više od 2.000 evropskih gradova kao i u nekim gradovima izvan evropskih granica koji broje više od 250 miliona stanovnika. Deo ove velike akcije je i Sokobanja, koja u periodu od 16. do 22. septembra organizuje kampanju za promociju alternativnih vidova prevoza a sve u cilju smanjenja emisije otrovnih izduvnih gasova.

Ova kampanja ima svrhu da probudi svest kod stanovnika lokalnih samouprava širom evropskog kontinenta o potrebi da razmišljaju ekološki i da kroz promovisanje mera održivog saobraćaja što veći broj građana prihvati alternativne vidove prevoza. Akcija pod nazivom „Dan bez automobila” je vrhunac „Evropske nedelje mobilnosti” i održaće se 21. septembra.

Ove godine Evropska nedelja mobilnosti ima za cilj povećenje multimodalnosti koja bi se ogledala u kombinovanju više različitih vidova prevoza, pod sloganom „Kombinuj i kreći se” kao i da se poboljšaju uslovi saobraćaja uz smanjenje korišćenja automobila.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Marjan Arsenov (foto Južne Vesti)
  26.11.2018 M

  Eko-kamp "Glas prirode" u Sesalcu (VIDEO)

  U blizini Sokobanje, u selu Sesalac , podno planine Rtanj postoji eko-kamp "Glas prirode" . Osnivač ovog kampa je Marjan Arsenov iz Pančeva. Načela ovog kampa su usaglašenje sa prirodom. U ovom kampu je najstrože zabranjeno…

 • vrmdža fest
  13.07.2018 Vrmdža fest

  U subotu drugi „Vrmdža fest”

    Drugi po Internacionalni festival turističko-ekološkog filma, poznatiji kao „ Vrmdža fest ”, održaće se u subotu 14. jula 2018. godine u podnožju čuvenog Latin grada u selu Vrmdža . Ovaj festival, koji se sastoji iz…