Eko-kamp "Glas prirode" u Sesalcu (VIDEO)

26.11.2018. 19:51 | M | kamp, ekologija, sesalac, sesalački, sesalačka, eko

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Marjan Arsenov (foto Južne Vesti)


U blizini Sokobanje, u selu Sesalac, podno planine Rtanj postoji eko-kamp "Glas prirode". Osnivač ovog kampa je Marjan Arsenov iz Pančeva. Načela ovog kampa su usaglašenje sa prirodom. U ovom kampu je najstrože zabranjeno konzumiranje mesa i alkohola. U želji da privuče što veći broj posetioca koji podržavaju ovakav način života i koji žele da pobegnu od gradske rutine, Arsenov nudi besplatan smeštaj.

Do kampa "Glas prirode" dolazi se magistralnim putem Sokobanja-Knjaževac, skretanje je kod sela Sesalac, na put koji vodi do Sesalačke pećine. Ovaj kamp se nalazi iznad Sesalca, na obroncima Rtnja i okružen je šumom.

Ovaj kamp je veoma zanimljiv jer se sastoji od bungalova koji su pravljeni od prirodnih materijala, i svaki bungalov je pravljen različito u odnosu na druge bungalove. Interesantan je i položaj tih bungalova, ovi bungalovi su izdvojeni jedni od drugih, tako da posetioci kampa mogu da se osame i uživaju u prirodi.

Osnivač kampa kaže da se na ovaj korak odlučio jer je želeo da se iz grada preseli u prirodu, kako bi mogao da živi po svojim načelima i pravilima prirode. Ujedno je želeo i da nauči kako da gradi prirodnim materijalima i kako da koristi prirodnu energiju.

Osim Arsenovih istomišljenika iz Srbije, ovaj kamp posećuju i turisti iz inostranstva.

Iako je pronašao način za grejanje u ovom kampu pomoću raketnih peći, oosnivač ovog kampa zime ipak provodi u Pančevu, dok je period koji provodi u kampu od proleća do jeseni.

 

Više informacija možete dobiti na : https://glasprirode.wordpress.com/about-us/

 

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • Sesalačka pećina
  25.10.2022. Admin

  Sesalačka pećina postaje spomenik prirode

  Proces zaštite Sesalačke pećine, prirodnog regiona treće kategorije, kao spomenika prirode je počeo. Predloženo je da se zaštiti Seselačka pećina , koja se nalazi u istočnom delu sokobanjskog basena, zajedno sa delom reke…

 • Sesalački kotlić
  25.07.2018. Sesalac

  Manifestacija „Sesalački kotlić”

  Na drugoj po redu manifestaciji „Sesalački kotlić”, koja će se održati u subotu 28. jula, biće izabran najbolji gulaš od mesa divljači i mesa domaćih životinja. Učesnici će se okupiti na izletištu kod Sesalačke…

 • Sesalački kotlić
  09.07.2019. Sesalačka pećina

  III Sesalački kotlić

 • Sesalačka pećina
  24.04.2019. SED

  Sesalačka pećina kao zaštićeno prirodno dobro

  Sesalačka pećina može biti proglašena za zaštićeno prirodno dobro u toku 2020. godine, zaključeno je na sastanku održanom danas u Sokobanji na inicijativu Organizacije za brigu o životinjama ORCA. Sastanku su pored predstavnika…