Eko-kamp "Glas prirode" u Sesalcu (VIDEO)

26.11.2018. 19:51 | M | kamp, ekologija, sesalac, sesala─Źki, sesala─Źka, eko

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Marjan Arsenov (foto Ju┼żne Vesti)


U blizini Sokobanje, u selu Sesalac, podno planine Rtanj postoji eko-kamp "Glas prirode". Osniva─Ź ovog kampa je Marjan Arsenov iz Pan─Źeva. Na─Źela ovog kampa su usaglašenje sa prirodom. U ovom kampu je najstro┼że zabranjeno konzumiranje mesa i alkohola. U ┼żelji da privu─Źe što ve─çi broj posetioca koji podr┼żavaju ovakav na─Źin ┼żivota i koji ┼żele da pobegnu od gradske rutine, Arsenov nudi besplatan smeštaj.

Do kampa "Glas prirode" dolazi se magistralnim putem Sokobanja-Knja┼żevac, skretanje je kod sela Sesalac, na put koji vodi do Sesala─Źke pe─çine. Ovaj kamp se nalazi iznad Sesalca, na obroncima Rtnja i okru┼żen je šumom.

Ovaj kamp je veoma zanimljiv jer se sastoji od bungalova koji su pravljeni od prirodnih materijala, i svaki bungalov je pravljen razli─Źito u odnosu na druge bungalove. Interesantan je i polo┼żaj tih bungalova, ovi bungalovi su izdvojeni jedni od drugih, tako da posetioci kampa mogu da se osame i u┼żivaju u prirodi.

Osniva─Ź kampa ka┼że da se na ovaj korak odlu─Źio jer je ┼żeleo da se iz grada preseli u prirodu, kako bi mogao da ┼żivi po svojim na─Źelima i pravilima prirode. Ujedno je ┼żeleo i da nau─Źi kako da gradi prirodnim materijalima i kako da koristi prirodnu energiju.

Osim Arsenovih istomišljenika iz Srbije, ovaj kamp pose─çuju i turisti iz inostranstva.

Iako je pronašao na─Źin za grejanje u ovom kampu pomo─çu raketnih pe─çi, oosniva─Ź ovog kampa zime ipak provodi u Pan─Źevu, dok je period koji provodi u kampu od prole─ça do jeseni.

 

Više informacija mo┼żete dobiti na : https://glasprirode.wordpress.com/about-us/

 

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predla┼żemo da pogledate

 • Sesala─Źka pe─çina
  25.10.2022. Admin

  Sesala─Źka pe─çina postaje spomenik prirode

  Proces zaštite Sesala─Źke pe─çine, prirodnog regiona trec╠üe kategorije, kao spomenika prirode je po─Źeo. Predlo┼żeno je da se zaštiti Sesela─Źka pec╠üina , koja se nalazi u isto─Źnom delu sokobanjskog basena, zajedno sa delom reke…

 • Sesala─Źki kotli─ç
  25.07.2018. Sesalac

  Manifestacija ÔÇ×Sesala─Źki kotli─çÔÇŁ

  Na drugoj po redu manifestaciji „Sesala─Źki kotli─ç”, koja ─çe se odr┼żati u subotu 28. jula, bi─çe izabran najbolji gulaš od mesa divlja─Źi i mesa doma─çih ┼żivotinja. U─Źesnici ─çe se okupiti na izletištu kod Sesala─Źke…

 • Sesala─Źki kotli─ç
  09.07.2019. Sesala─Źka pe─çina

  III Sesala─Źki kotli─ç

 • Sesala─Źka pe─çina
  24.04.2019. SED

  Sesala─Źka pe─çina kao za┼íti─çeno prirodno dobro

  Sesala─Źka pe─çina mo┼że biti proglašena za zašti─çeno prirodno dobro u toku 2020. godine, zaklju─Źeno je na sastanku odr┼żanom danas u Sokobanji na inicijativu Organizacije za brigu o ┼żivotinjama ORCA. Sastanku su pored predstavnika…