Saradnja sa Bugarskom

22.11.2018. 18:33 | Bulgaria | opstina, bugarska, saradnja

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Sapareva banja


Na poziv predsednika opštine Sapareva Banja, Saša Ivanova, predstavnici lokalne samouprave opštine Sokobanja boravili su u Bugarskoj. Predstavnici sokobanjske lokalne samouprave prisustvovali su svečanom otvaranju radova "Prva kopka" o okviru izgradnje parka. U ovom projektu učestvuje Sapareva banja iz Bugarske i Sokobanja. Vrednost ovog projekta koji nosi naziv "Baleonloški i zdravstveni turizam" je 500 000 evra. Sokobanjska opština će iz ovog proekta dobiti 250 000 evra koji će biti uloženi u rekonstrukciju parka "Banjica".

Ovim novcem biće zamenjene pešačke staze u parku"Banjica", zelene površine će biti još lepše uređenje, takodje će biti postavljena i tartan staza za pešačenje i trčanje. Ovim novcem će biti zamenjene i oštećene sprave za vežbanje koje se nalaze u ovom parku, kaže zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović.

U toku je i rekonstrukcija kanalizacione mreže na početku parka "Banjica" jer se u ovom delu već godinama izliva kanalizacija i širi nepodnošljiv smrad. Po završetku radova na kanalizacionoj mreži otpočeće rekonstrukcija parka"Banjica".

teretana u banjičkom parku
Teretana u parku na Banjici

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate