Socijalno-ekonomski savet u Sokobanji

18.11.2018. 19:43 | SSS | savet, sindikat, banjica

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
SSS

 

U hotelu "Banjica" u Sokobanji, održano je predavanje u okviru realizacije projekta "Sindikat i prava zaposlenih" u organizaciji SSS povereništva opštine Sokobanja, a sa ciljem obnove rada socijalno ekonomskog saveza.

U Sokobanji je 2005. sindikalna centrala, uz pomoć lokalne vlasti i udruženja privatnih preduzetnika formirala socijalno-ekonomski savet.

Snežana Radovanović, poverenik SSS opštine Sokobanja kaže da su se u prethodnom periodu sindikati u Srbiji razjedinili i podelili i samim tim njihova moć je drastično opala, što je rezultiralo omalovažavanjem prava zaposlenih.

Na predlog sindikata,na teritoriji opštine Sokobanja otpočela je obnova tog saveta i u okviru toga održano je predavanje u hotelu "Banjica".

Predavač Slaviša Radulović, inače radnik SSS iz Leskovca na početku predavanja prisutne je upoznao sa interesima i pravima radnika, govorio je o tome koliko sindikat znači radnicima i sta sindikat predstavlja.

Ovom predavanju su pored članova SSS opštine Sokobanja prisustvovali i predstavnici UGS "Nezavisnost" i strukovnih sindikata.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 07.04.2019. NSP Policija

  Štampač za PS Sokobanja

  25.marta 2019. Saša Radivojević predsednik Nezavisnog sindikata policije SG Sokobanja, svečano je uručio na dalje korišćenje jedan laserski štampač svojim kolegama, vođama sektora i sektorskim policajcima PS Sokobanja .…

 • hoću neću baš taj fakultet
  25.02.2019. M

  Hoću/neću baš taj fakultet 2019

  U Sokobanji je od 15. do 17. februara održana druga po redu konferencija " Hoću-Neću baš taj fakultet 2019 ". Ova konferencija imala je za cilj da pomogne srednjoškolcima iz Šumadijskog okruga da kroz…

 • Sokobanja hoteli
  11.12.2018. M

  Hoteli u Sokobanji

  Počekom prošlog veka u Sokobanji je sagrađen prvi hotel pod nazivom "Evropa", posle drugog svetskog rata ovaj hotel menja ime u "Konak Park". Početkom sedamdesetih godina za Sokobanju počinju da se interesuju gosti…

 • hotel banjica
  16.06.2011.

  Odlična popunjenost hotela

  Trenutna popunjenost kapaciteta Hotela Zdravljak i Hotela Turist je 80%. Jul, avgust i septembar mesec su skoro popunjeni. Specijalna bolnica „Banjica” do 8. juna rezervisana je za rekreativnu nastavu. Specijalna bolnica dugi niz…