Smeštaj u Sokobanji

21.11.2018. 23:35 | M | sokobanja, smeštaj, apartmani, sobe

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Sokobanja


Sokobanja je jedna od najstarijih i najpoznatijih banja u Srbiji. O tome svedoči i istorija jer su podno Rtnja bile rimske terme, zatim su Turci u 15.veku na temeljima koji potiču iz doba starog Rima sagradili amam, a tu je i kupatilo knjaza Miloša. Puno legendi se vezuje za Sokobanju.

Sokobanja je gradsko naselje koje pripada Zaječarskom regionu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 400 metara i okružena je planinama Ozren, Rtanj, Devica, Bukovik..  Kroz Sokobanju protiče reka Moravica, koja izvire u selu Vrelo udaljenom desetak kilometara od Sokobanje.

Sokobanja je udaljena 60 km od Niša, 70 km od Paraćina, 90 km od Jagodine,150 od Kragujevca i 240km od Beograda..   

Sokobanja je dobra za boravak osobama koje su psihički i fizički iscrpljene. Ova vazdušna banja posebno pomaže osobama koje imaju problema sa disanjem. Boravak u Sokobanji pomaže kod reumatskih oboljenje, emfizema pluća, akutnih i hroničnih respiratornih oboljenja. 

Limun banja

Sokobanja ima lekovite vode koje pomažu obolelima od neuroze, i osobama koje su doživele neke traume i njima su namenjena kupatila na "Banjici".

Sokobanja poseduje veliki broj smeštajnih kapaciteta za pacijente koji dolaze na lečenje. Tu je i Specijalna bolnica Sokobanja, bolnica za plućne bolesti na Ozrenu i prirodno lečilište Banjica. Lekari i medicinsko osoblje ovih ustanova uvek su na raspolaganju pacijentima koji dolaze na lečenje u ovim ustanovama.

Cene smeštaja u Sokobanji variraju u zavisnosti koji je objekat u pitanju i gde se taj objekat nalazi. Najskuplji smetaj je u objektima koji su u blizini ili u samom centru Sokobanje dok se u objektima koji su na periferiji Sokobanje smeštaj može naći veoma povoljno.

Pored velikog broja privatnih apartmana u Sokobanji se može naći smeštaj i u hotelima i spa centrima. U hotelima cene po osobi  idu od 3600 din za noćenje sa doručkom, tj 4300 din za polupansion u običnom apartmanu. U slučaju da gost želi 3 ili više noćenja cene idu od 3100 din pa do 3800 din. Cene za decu uzrasta od 7 do 15 godina su od 1700 din noćenje sa doručkom i od 2400 za polupansion.

Treba napomenuti da su cene u privatnom smeštaju u Sokobanji dosta niže od navedenih za hotele. Isto važi i za studija u Sokobanji, sobe u Sokobanji, kuće u Sokobanji kao i za vile u Sokobanji.

Cene u privatnim apartmanima se kreću od 1600 do 3000 din zavisno od lokacije apartmana. U privatnom smeštaju, odnosno u sobama, ležaj se može naći od 350 din pa naviše.
 

Smeštaj u Sokobanji

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 18.01.2020. S

  Oboreni svi rekordi u 2019. godini

  U 2019. godini Sokobanju je posetilo 115.000 turista i zabeleženo je 560 000 noćenja. Prošla godina je bila rekordna po posećenosti u poslednjih 15 godina od kada se beleži rast turističke posećenosti ove banje. Ljubinko Milenković,…

 • sokobanja
  12.07.2019. M

  Najinteresantnije mesto u Srbiji je Sokobanja

  Pre 182 godine u najstarijoj i najpoznatijoj banji u Srbiji otpočeo je organizovni turizam. Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić napomenuo je da je u prošloj, 2018.  godini, Sokobanja bila na prvom mestu po…

 • Dr Vesna
  03.06.2019. Timočke

  Odlična popunjenost smeštajnih kapaciteta

  Specijalna bolnica "Sokobanja" , ustanova je koja je poznata po indikacijama za respiratornu rehabilitaciju širom Srbije i bivših SFRJ republika. Ova ustanova koja je nosioc zdravstvenog turizma u Sokobanji…

 • Sokobanja
  20.04.2019. M

  Sokobanja – priča o Županu i Lepteriji

  Kako legenda kaže, nekada davno voleli su se momak  i devojka, ali svoju ljubav morali su da kriju jer su njihovi roditelji bili na suparničkim stranama i ratovali su oko poseda. Momak je bio Župan iz Vrmdža grada a devojka prelepa…