Sednica SO Sokobanja

16.07.2018. 09:43 | Opština | opstina

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
SO Sokobanja

 

Na sednici Skupštine opštine Sokobanja, održanoj 13. jula, najviše se govorilo o poljoprivredi. Pored ostalog donete su i odluke o usvajanju pravilnika i raspisivanju konkursa za unapređenje govedarstva, rasnog sastava u ovčarstvu, kozarstvu, svinjarstvu kroz odobravanje odgovarajućih subvencija.

Usvojeni pravilnici su značajni jer se njima obezbeđuje unapređivanje pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje na teritoriji opštine. Napredak će se ostvariti kroz primenu kriterijuma i postupaka za dodelu sredstava iz budžeta opštine za jačanje udruženja protivgradne zaštite i jačanje zemljoradničkih zadruga i udruženja u oblasti poljoprivrede.

Većinom glasova usvojene su izmene statuta Doma zdravlja Sokobanja i rebalans programa poslovanja Javnog preduzeća „Zelenilo -Sokobanja”.

Određeni su predsednik, članovi upravnog odbora kao i nadzornog odbora „Sportsko rekreativnog centra Podina” i izmenjen je program predviđenih aktivnosti na održavanju fontana i javnih česmi kao i program za održavanje gradske čistoće JKP-a „Napredak” Sokobanja.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate