Povećan broj investicija u Sokobanju

03.07.2019. 23:16 | eKapija | turizam, projekat, investicije, projekti, razvoj, infrastruktura, gradnja

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 1 komentara
sokobanja

 

Sokobanja ove godine ima povećenje broja noćenja u odnosu na 2018. godinu za 21 odsto domaćih turista i 46 odsto stranih turista kažu iz TO Sokobanja. Do kraja aprila ove godne zabeleženo je 80.750 noćenja domaćih gostiju i 10.207 noćenja stranaca. Ove godine povećan je i broj turista koji letuju na vaučere u ovoj banji, 2018. izdato je 31.000 vaučera, dok je ove godine taj broj 40.000.

U Sokobanji se sve više ulaže u turizam, tako da su u planu mnogobrojni infrastrukturni projekti.

Letnja pozornica na Vrelu koja ima 1.500 mesta za sedenji i 3.500 za stajanje trebala bi da bude završena tokom ovog leta. Pored male i velike scene, biće izgrađena i dva jezerca koja će u zimskom periodu biti klizališta.

letnja pozornica vrelo

Pored završetka letnje pozornice, do kraja ovogodišnje turističke sezone očekuje se i završetak hotela "Sunce" koji ima kapacitet od 200 ležajeva, na ovom hotelu radi se kompletna rekonstrukcija i imaće otvorene i zatvorene bazene kao i wellnes sadržaje.

Iz Turističke Organizacije Sokobanja kažu da pored domaćih investitora, postoje i strani investitori koji su zainteresovani za izgradnju hotela u Sokobanji.

Turisti u Sokobanju najviše dolaze zbog netaknute prirode i planina koje okružuju Sokobanju, veliki broj izletišta nalazi se u samoj Sokobanji i njenoj bližoj okolini, turistima je veoma interesantan i vodopad "Ripaljka" koji je udaljen par kilometara od ove banje i koji je prvi spomenik prirode u Srbiji. Takođe veoma je interesantan i srednjevekovni grad "Sokograd" kao i tursko kupatilo "Amam" koje je sagrađeno na ostacima rimskih termi u samom centru grada.

U Sokobanji trenutno odseda 8000 gostiju i za sve veću popularnost ove banje veoma je zaslužna aktivna promocija u medijima i društvenim mrežama kažu iz Turističke Organizacije Sokobanja.

izvor: eKapija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Komentari

Robert, 04.07.2019.
Da da!
Dokle bre cete da lazete ovaj narod?
I meni se k. Povecao ua par cm, bolje to pisite, pre ce neko da vam veruje.
Sram vas bilo.
Narod u bedi.

Predlažemo da pogledate

 • Vauceri Sokobanja
  28.09.2019. M

  Vaučeri produžili turističku sezonu u Sokobanji

  Prethodnih godina turistička sezona u Sokobanji  završavala se krajem avgusta, posle vašara "Preobraženje", ove godine sezona je produžena i na septembar i oktobar. Ljubinko Milenković, direktor Turističke…

 • sokobanja
  12.07.2019. M

  Najinteresantnije mesto u Srbiji je Sokobanja

  Pre 182 godine u najstarijoj i najpoznatijoj banji u Srbiji otpočeo je organizovni turizam. Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić napomenuo je da je u prošloj, 2018.  godini, Sokobanja bila na prvom mestu po…

 • sokobanja leti
  28.06.2019. M

  Ogromna posećenost Sokobanje (VIDEO)

  Ove godine republika Srbija izdala je 120 000 vaučera za odmor u Srbiji. 40 000 vaučera biće realizovano u najpoznatijoj i najposećenijoj banji u Srbiji - Sokobanji. U Sokobanji se na početku ovogodišnje sezone beleži i porast stranih…

 • Dani cveća u Sokobanji
  24.04.2019. TOSB

  Hit destinacija za doček 1. maja

    Direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković kaže da su smeštajni kapaciteti u Sokobanji , za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike popunjeni 90 odsto. Milenković je takođe rekao, da će svi…