Povećan broj investicija u Sokobanju

03.07.2019. 23:16 | eKapija | turizam, projekat, investicije, projekti, razvoj, infrastruktura, gradnja

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 1 komentara
sokobanja

 

Sokobanja ove godine ima povećenje broja noćenja u odnosu na 2018. godinu za 21 odsto domaćih turista i 46 odsto stranih turista kažu iz TO Sokobanja. Do kraja aprila ove godne zabeleženo je 80.750 noćenja domaćih gostiju i 10.207 noćenja stranaca. Ove godine povećan je i broj turista koji letuju na vaučere u ovoj banji, 2018. izdato je 31.000 vaučera, dok je ove godine taj broj 40.000.

U Sokobanji se sve više ulaže u turizam, tako da su u planu mnogobrojni infrastrukturni projekti.

Letnja pozornica na Vrelu koja ima 1.500 mesta za sedenji i 3.500 za stajanje trebala bi da bude završena tokom ovog leta. Pored male i velike scene, biće izgrađena i dva jezerca koja će u zimskom periodu biti klizališta.

letnja pozornica vrelo

Pored završetka letnje pozornice, do kraja ovogodišnje turističke sezone očekuje se i završetak hotela "Sunce" koji ima kapacitet od 200 ležajeva, na ovom hotelu radi se kompletna rekonstrukcija i imaće otvorene i zatvorene bazene kao i wellnes sadržaje.

Iz Turističke Organizacije Sokobanja kažu da pored domaćih investitora, postoje i strani investitori koji su zainteresovani za izgradnju hotela u Sokobanji.

Turisti u Sokobanju najviše dolaze zbog netaknute prirode i planina koje okružuju Sokobanju, veliki broj izletišta nalazi se u samoj Sokobanji i njenoj bližoj okolini, turistima je veoma interesantan i vodopad "Ripaljka" koji je udaljen par kilometara od ove banje i koji je prvi spomenik prirode u Srbiji. Takođe veoma je interesantan i srednjevekovni grad "Sokograd" kao i tursko kupatilo "Amam" koje je sagrađeno na ostacima rimskih termi u samom centru grada.

U Sokobanji trenutno odseda 8000 gostiju i za sve veću popularnost ove banje veoma je zaslužna aktivna promocija u medijima i društvenim mrežama kažu iz Turističke Organizacije Sokobanja.

izvor: eKapija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Komentari

Robert, 04.07.2019.
Da da!
Dokle bre cete da lazete ovaj narod?
I meni se k. Povecao ua par cm, bolje to pisite, pre ce neko da vam veruje.
Sram vas bilo.
Narod u bedi.

Predlažemo da pogledate

 • klizalište
  12.12.2019. M

  Klizalište i sankalište u Sokobanji

  Sredinom oktobra u  prostorijama Opštine Sokobanja, u sklopu Programa INTERREG IPA međunarodne saradnje Bugarska-Srbija održana je konferencija o ovom projektu pod nazivom " Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja…

 • Vodosnabdevanje
  06.12.2019. M

  Projekti za bolje vodosnabdevanje

  Ovih dana u Sokobanji uveliko traju radovi na zameni azbestno-betonskih cevi za vodu i poboljšanju vodosnabdevanja. Nedavno je Sokobanju posetila delegacija Evropske unije, preciznije delegacija razvojnog programa EU PRO, tom prilikom…

 • 18.01.2020. S

  Oboreni svi rekordi u 2019. godini

  U 2019. godini Sokobanju je posetilo 115.000 turista i zabeleženo je 560 000 noćenja. Prošla godina je bila rekordna po posećenosti u poslednjih 15 godina od kada se beleži rast turističke posećenosti ove banje. Ljubinko Milenković,…

 • Vauceri Sokobanja
  28.09.2019. M

  Vaučeri produžili turističku sezonu u Sokobanji

  Prethodnih godina turistička sezona u Sokobanji  završavala se krajem avgusta, posle vašara "Preobraženje", ove godine sezona je produžena i na septembar i oktobar. Ljubinko Milenković, direktor Turističke…