Olakšice za ugostitelje

06.02.2019. 17:01 | M | ugostiteljstvo, kafana, restoran, bar, kafane, ugostitelj

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Restoran Pećina


U nastupajućoj turističkoj sezoni, ugostitelji će imati olakšicu, porez i boravišnu taksu moći će da plaćaju unapred paušalno, rečeno je na sednici Zaječarskog upravnog okruga. Bitna novina je i to da će ugostitelji koji drže objekte  na nekim daljim destinacijama kao sto je na primer Stara planina, svoje obaveze  moći da plate telefonom i tako uštede troškove prevoza i vreme do prvog grada u kojem bi mogli da plate svoje obaveze.

U 2018. godini na teritoriji Zaječarskog okruga, turistička inspekcija iz Niša imala je 193 kontrole. U 49 objekata turistički inspektori su pronašli neke nepravilnosti, a četiri neregistrovana objekta su zatvorena do daljnjeg. U prekršajnim sudovima podneta su 36 zahteva i naloga za kazne u  ukupnom iznosu od 210.000 dinara.

Sokobanja je za ovu turističku sezonu u potpunosti spremna, kaže Isidor Krstić predsednik Opštine Sokobanja. Nove investiceje biće započete početkom juna, a nakon dve godine gradnje, Sokobanja će dobiti jednu od najlepših i najvećih letnjih pozornica u Srbiji. Kao i prethodnih sezona i ove godine možemo očekivati bogat kulturno-zabavni program tokom letnje sezone.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger