Odluke 32. sednice SO Sokobanja

30.08.2018. 09:25 | Opština | opstina, sednica

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Opstina Sokobanja

 

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Sokobanja, većinom glasova su usvojeni predlozi odluka svih 18 tačaka dnevnog reda. Neke od najbitnijih odluka donetih na Sednici su:

 • Da se usvoji predlog o izmeni i dopuni budžeta opštine Sokobanja, gde je predviđeno dodatnih 6 miliona dinara zbog radova neophodnih za izgradnju letnje pozornice „Vrelo”.
 • Izmenjen je program radova na održavanju opštinskih puteva JP „Zelenilo” usled višestrukih sanacija u selima istočnog dela opštine zbog poplava, usled čega je došlo do iskorišćenja sredstava predviđenih budžetom.
 • Usvojena je izmena Programa održavanja fontana i javnih česmi u nadležnosti JKP „Napredak” zbog činjenice da je tokom rekonstrukcije fontane kod muzeja utrošeno 200.000 dinara manje od predviđenog.
 • Usvojena je i izmena i dopuna godišnjeg programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine za tekuću godinu, koji podrazumeva i rekonstrukciju Omladinske ulice i otvaranje nove ulice koja će spajati Omladinsku ulicu i ulicu Mitropolita Mihaila.
 • Javna svojina opštine Sokobanja biće obogaćena kupovinom pokretnih stvari tipa kamiona sa korpom za rad na visini od 17 do 24 metara, za šta je predviđena suma od 3.500.000 dinara.
 • Izglasan je i operativni plan za odbranu od poplava na teritoriji opštine za vode drugog reda.
 • Odluka koja je izazvala najviše oprečnih mišljenja je odluka o razrešenju šlanova Upravnog i Nadzornog odbora Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja i imenovanje novog Upravnog i Nadzornog odbora TOS-a. Razlog zbog koga je to učinjeno, po vladajućoj većini je, taj što je sektor kulture pripojen Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” dok predstavnici opozicije smatraju da je to učinjeno zbog navodnih nepravilnosti i propusta u toku trajanja manifestacije „Prva harmonika Srbije”.
PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • isidor krstić
  30.12.2018. M

  Dobra 2018. obavezuje na bolju 2019. godinu

  Godina na izmaku, 2018. je nesumnjivo jedna od najuspešnijih godina na polju turizma za Sokobanju u intervju za Danas je izjavio Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja . 2018. godina ostaće upamćena jer se Sokobanja…

 • opština sokobanja
  24.12.2018. M

  Usvojen budžet za narednu godinu

  Na sednici Skupštine opštine Sokobanja , koja je održana 20. decembra glavna tačka bila je "Razmatranje i donošenje odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2019. godinu sa kadrovskim planom Opštinske…

 • Sapareva banja
  22.11.2018. Bulgaria

  Saradnja sa Bugarskom

  Na poziv predsednika opštine Sapareva Banja, Saša Ivanova, predstavnici lokalne samouprave opštine Sokobanja boravili su u Bugarskoj. Predstavnici sokobanjske lokalne samouprave prisustvovali su svečanom otvaranju radova…

 • Opština u Sokobanji
  11.09.2018. Opština

  Projekat „Podrška za budućnost“ otpočeo sa realizacijom

  Projekat „Podrška za budućnost“, realizovan u saradnji opština Sokobanja i Knjaževac a uz pomoć nemačke organizacije GIZ, počeo je sa realizacijom. Bespovratna pomoć u vidu mini sušara, hladnjača i plastenika…