Drugi festival veterana folklora

21.03.2019. 16:00 | M | festival, kud, kud soko, veterani

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
KUD Soko

Kulturno umetničko društvo "Soko" iz Sokobanje, organizuje drugi po redu FESTIVAL FOLKLORA VETERANA pod nazivom  "Sokobanja - Sokograd, igra star - igra mlad". Festival će se održati 11.maja u Sokobanji sa početkom od 17h.

Prošle godine na ovom festivalu  nastupilo je 400 učesnika iz 22 KUD-a, iako je bilo sitnih propusta, sokobanjci su bili dobri domaćini i trudiće se da ove godine ne bude propusta. Ove godine broj učesnika je ograničen na 450. KUD društva koja su prošle godina bila na festivalu imaće prednost prilikom prijavljivanja.Kao i prošle i ove godine festival će imati međunarodni karakter jer će nastupatu društva iz Bugarske, Bosne i Crne gore. 

Svi zainteresovani da nastupaju na ovoj manifestaciji mogu podneti prijavu na email adresu- info@kudsoko.rs.

Nadamo se da će ove godine festival biti održan poslednji put u sportskoj hali u Sokobanji jer je izgradnja letnje pozornice na Vrelu u završnoj fazi na kojoj će se ubuduće održavati ovaj festival.

Na ovom festivalu, koji će se održati na samom početku turističke sezone u Sokobanji, nastupiće i najtalentovanija frulašica u Srbiji Neda Nikolić, inače učenica legendarnog Bore Dugića, zatim pevačka grupa KUD-a "Đoka Pavlović", izvorna pevačka grupa" Stevan Knićanin", sve ovo propratiće profesionalni fotografi i na kraju festivala biće i žurka na kojoj su za zabavu zadužene " Pinkove zvezde" Marko Milić Žmara i Tamara Sokolović.

- Ispred srednje škole Branislav Nušić planiran je dolazak gostiju od 12 do 15h, u prostorijama škole biće prijem gostiju, svakom društvu biće dodeljen vodič koji će ga voditi tokom celog trajanja programa.

- Od 16 h svi učesnici prošetaće sokobanjskim šetalištem koje je udaljeno svega 50 m od škole i u centru će odigrati zajedničko kolo.

- Od 17 h počinje program i predstavljanje KUD-a sokobanjskoj publici.

Da bi program bio što raznovrsniji i zanimljiviji, preporučuje se da svako KUD koje želi da učestvuje na ovom festivalu igra igru iz svog kraja.

U 21 h u restoranu hotela "Banjica" za sve učesnike festivala predviđena je svečana večera uz muzički program i dodelu zahvalnica i poklona. Potrebno je da svi zainteresovani prijave broj učesnika za svečanu večeru, a uplatu će obaviti po dolasku.

Kotizacija svečane večere za članove iz Srbije je 1750  din. a za goste iz drugih republika 15 evra. Kotizacija je obavezna za sve, bez obzira da li će ići na večeru.

Za sve zaiteresovane predviđena su i noćenja sa doručkom po povoljnoj ceni.

Za organizaciju ovog festivala potrebne su posebne pripreme, zbog toga se mole svi zainteresovani učesnici da prijave dostave najkasnije do 10. juna,  program festivala sa konačnom satnicom i programom nastupa biće dostavljen svim prijavljenim učesnicima. Za više informacija možete se obratiti predsedniku KUD "Soko" Sokobanja Slavoljubu Ćirkoviću tel. 064 31 222 61

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • 13.07.2018. KUD Soko

  Folkloraši iz cele Srbije na festivalu u Sokobanji

  KUD „Soko” je 30.06.2018. god. organizovao prvi festival folklora na kome su učestvovali veterani i rekreativci. Festival pod nazivom „ Sokobanja-Sokograd, igra star-igra mlad ”, je održan u sokobanjskoj sportskoj hali…

 • 23.05.2024. Salex

  Najava Pyramid Festivala 2024 u podnožju Rtnja

  Pripremite se za nezaboravno iskustvo na Pyramid Festivalu 2024, jedinstvenom događaju koji će se održati od 6. do 11. avgusta podno čarobne planine Rtanj u Srbiji. Ovaj festival, poznat po svojoj transformativnoj atmosferi, privlači…

 • mount of artan
  23.05.2024. Salex

  Najava Festivala "Mount of Artan 2024" – Doživite

  Dragi ljubitelji muzike i prirode, sa velikim uzbuđenjem najavljujemo jedan od najposebnijih muzičkih događaja godine - "Mount of Artan XXII: Ascendoom" koji će se održati 5. i 6. jula 2024. godine na svetoj planini Rtanj! Ovaj…

 • 17.05.2024. Salex

  5. Fеstival vеtеrana i rеkrеativaca "Sokobanja-Sokograd, igra star-igra mlad" - Program 2024

  Dobrodošli na 5. Fеstival vеtеrana i rеkrеativaca "Sokobanja-Sokograd, igra star-igra mlad", koji ćе sе održati u Sokobanji 2024. godinе. Ovaj događaj u organizaciji KUD-a "Soko" Sokobanja, uz suorganizaciju KC…