29. svečanosti "Sveti Jovan Biljober"

29.06.2023. 18:07 | Salex | biljober, biljoberi

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
biljoberi

Pozdrav svim prirodnjacima, avanturistima i zaljubljenicima u biljni svet! Imamo izvanredne vesti koje će vas oduševiti! Predstavljamo vam 29. svečanost "Sveti Jovan Biljober" - jedinstveno iskustvo koje spaja tradiciju, zabavu i uzbuđenje. Obeležite datume od 2. do 7. jula u svojim kalendarima, jer ovo je događaj koji ne smete propustiti!

Svake godine, u ovoj magičnoj fazi, Sokobanja postaje epicentar okupljanja za sve ljubitelje prirode i lekovitog bilja. Imate priliku da se upustite u avanturu uz stručne vodiče i istražite najlepše predele ovog područja.

Ako još uvek niste osvojili vrh čuvenog Rtnja, ne brinite! Rezervišite 7. jul i pridružite nam se u Sokobanji kako biste postali deo ove uzbudljive avanture. Upoznajte se sa veštinom pletenja ivanjdanskih venaca, pronađite čuveni biljni afrodizijak na padinama Rtnja i zaronite u velo tajni koje okružuju ovu mističnu planinu.

Tomićeva koliba

Evo i programa događaja:

PETAK 07.07.2023. 04:45 - 05:00h - Okupljanje učesnika na platou ispred Zavičajnog muzeja u Sokobanji; 05:00 h - Polazak ka planini Rtanj; 06:30 h – Dolazak u podnožje Rtnja, gde ćete moći da doručkujete (doručak je dostupan u Etno domaćinstvu "Tomić"); 07:00 h - Uspon na vrh Šiljak na Rtnju (1560m)

 • Za posetioce koji ne žele da se penju na vrh Šiljak, biće organizovano ubiranje uzoraka lekovitog bilja uz pratnju stručnih vodiča i pravljenje venčića; 14:00 h - Povratak u Sokobanju (očekuje se dolazak oko 15:00 časova); 20:00 h - Mala scena Letnje pozornice "Vrelo":
 • Dodela sertifikata i zahvalnica;
 • Izbor princeze Biljarice 2023;
 • Svečano zatvaranje 29. Svečanosti "Sv. Jovan Biljober" - Sokobanja 2023.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za izlet u Turističko-informativnom centru TOSB, koji se nalazi na adresi Trg Oslobođenja br. 2, Sokobanja, ili putem telefona na broj 018/833 988. Prilikom prijave, molimo vas da naglasite da li želite da doručkujete u Etno domaćinstvu "Tomić".

Budite deo ove uzbudljive manifestacije i provedite vreme okruženi prelepom prirodom Sokobanje. Očekujemo vas na 29. svečanosti "Sveti Jovan Biljober"! Pridružite nam se i budite deo ovog nezaboravnog iskustva!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video

Predlažemo da pogledate

 • biljoberi
  12.07.2023. Salex

  Održana nezaboravna manifestacija - Adonisova Škola o lekovitom bilju na planini Rtanj

  Dragi posetioci, Imamo veliko zadovoljstvo da vam predstavimo izveštaj o nedavnoj manifestaciji koja je oduševila sve prisutne - Adonisova Škola o lekovitom bilju na planini Rtañ. Ova jedinstvena manifestacija…

 • 05.07.2019. Sokolovo pero

  Promocija zbornika "BILjOBER 2019"

  Promocija zbornika " BILjOBER 2019 ", bićе održana u pеtak 5.7.2019. godinе u atrijumu Zavičajnog muzеja u Sokobanji, sa počеtkom programa prеdviđеnim za 19:30. Pozivaju sе svi nagrađеni i pohvaljеni autori da prisustvuju i prеuzmu…

 • Sokolovo pero
  10.02.2019. M

  Biljober 2019.

  Ove godine, u Sokobanji će biti održana 25. po redu manifestacija " Sveti Jovan Biljober ". Ova manifestacija održava se svake godine početkom jula, uoči dana rođenja Svetog Jovana. Na ovoj manifstaciji, okuplja se viliki broj…

 • 13.07.2018. Biljoberi

  Nagrađeni pobednici književnog konkursa „Sveti Jovan Biljober”

  Udruženje književnika „Stojan Živadinović” iz Sokobanje u petak, 7. jula, održalo je promocija zbornika „Sveti Jovan Biljober 2018” i tom prilikom podeljene su pohvale i priznanja onima koji su učestvovali na ovom…