XXII i XXIII Simpozijum Društva medicinskih sestara i tehničara u Sokobanji

02.06.2023. 11:26 | Salex | simpozijum

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Hotel Moravica

Najnoviji medicinski događaj u Sokobanji - simpozijumi XXII i XXIII, organizovani od strane Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS, obećavaju da će doneti obilje znanja i pružiti vredne mogućnosti za profesionalni razvoj. Ovi nacionalni simpozijumi će se održati od 14. do 17. septembra 2023. u prelepom Hotelu Moravica.

Prvi događaj, XXII Simpozijum Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS, ima intrigantnu temu "Toksične nefropatije". Ovaj simpozijum je akreditovan za lekare, somatologe, farmaceute, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene tehničare. Predavačima će biti dodeljeno 8 bodova za obnovu licence, dok će pasivni učesnici dobiti 4 boda.

Prvi dan XXII Simpozijuma biće posvećen predavanjima o toksičnim nefropatijama. Tema prvog predavanja je "Toksične nefropatije" koje će održati dr Danica Mitrović iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, uz podršku koleginice Z. Sladojević. Nakon toga, sledi predavanje o transfuziološkoj podršci pacijenata sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom koje će održati prim. dr Ana Antić iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, zajedno sa kolegom S. Stanojčićem. Poslednje predavanje prvog dana biće o značaju kliničkog monitoringa koje će dr Lazar Jovićić iz Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu održati uz saradnju sa msc S. Petrović iz iste institucije.

Drugi dan XXII Simpozijuma donosi nova uzbudljiva predavanja. Tema prvog predavanja je hemodijaliza i biće predstavljena od strane Z. Sladojević iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Nakon toga, sestra A. Tasić iz iste institucije će govoriti o ulozi medicinske sestre u lečenju pacijenata sa osteoporozom i nefropatijom. Prof. dr Ivan Micić iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu će zatvoriti drugi dan sa predavanjem o ulozi ortopeda u lečenju nefropatije i osteoporoze. Nakon predavanja će se održati diskusija moderirana od strane dr Danice Mitrović, dr Ane Antić, dr Lazara Jovićića, Z. Sladojević, A. Tasić i prof. dr Ivana Micića.

Nakon XXII Simpozijuma, sledeći događaj je XXIII Simpozijum Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS. Tema ovog simpozijuma je "Tromboembolizam - savremeni terapijski pristup i uloga medicinskih sestara". I ovaj simpozijum je akreditovan za različite medicinske stručnjake kao što su lekari, somatolozi, farmaceuti, biohemičari, medicinske sestre i zdravstveni tehničari. Predavačima će biti dodeljeno 8 bodova za obnovu licence, dok će pasivni učesnici dobiti 4 boda.

Prvi dan XXIII Simpozijuma donosi niz zanimljivih predavanja. Počinjemo sa predavanjem o mehaničkoj tromboektomiji kao sestrinskoj intervenciji koje će održati sestra Nataša Jevtović iz Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu. Nakon toga, sestra A. Ivanović iz Gradskog zavoda za kozne i venerične bolesti u Beogradu, zajedno sa koleginicom G. Vesić, predstaviće temu dubinske venske tromboze. Sledeće predavanje će se fokusirati na vaskularni i kognitivni deficit, sa posebnim osvrtom na vaskularnu demenciju, a predavači će biti sestra V. Milenković iz SBZPB Gornja Toponica i sestra D. Nikolić, takođe iz iste institucije. Nakon pauze, sestra A. Trifunović iz SB Ozren će govoriti o plućnoj emboliji, dok će sestra D. Stojanović iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, zajedno sa J. Jovanović, održati predavanje o sestrinskim intervencijama u kardiološkim procedurama. Na kraju dana sledi diskusija moderirana od strane sestre N. Jevtović, sestre A. Ivanović, sestre V. Milenković, sestre A. Trifunović i sestre D. Stojanović.

Ovi simpozijumi pružaju izuzetnu priliku za razmenu znanja, umrežavanje sa kolegama iz struke i unapređenje profesionalnih veština. Održavanje ovakvih događaja u prelepom okruženju Sokobanje dodaje poseban šarm i omogućava učesnicima da istovremeno uživaju u prirodnim lepotama ovog područja.

Ako ste zainteresovani za učešće na XXII i XXIII Simpozijumu Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS, rezervišite svoje mesto na vreme. Ovi simpozijumi su otvoreni za sve medicinske stručnjake koji žele da prošire svoje znanje i povežu se sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti medicinske nege.

Sokobanja, kao domaćin ovih događaja, pruža idealnu atmosferu za stručno usavršavanje i opuštanje. Ovaj pitoreskni grad smešten u kotlini planine Rtanj nudi prelepe prirodne pejzaže, čist vazduh i blagotvornu klimu. U slobodno vreme, učesnici mogu istražiti prirodne lepote Nacionalnog parka Djerdap, posetiti termalne izvore ili se opustiti u wellness centrima.

Učestvovanje na XXII i XXIII Simpozijumu Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS je izuzetna prilika za stručno usavršavanje, razmenu iskustava i sticanje novih poznanstava. Bez obzira da li ste lekar, medicinska sestra, farmaceut ili bilo koji drugi zdravstveni stručnjak, ovi simpozijumi će vam pružiti vredne informacije iz oblasti toksičnih nefropatija i tromboembolizma.

Ne propustite priliku da budete deo ovih značajnih događaja u oblasti medicinske nege. Prijavite se već danas i rezervišite svoje mesto na XXII i XXIII Simpozijumu Društva medicinskih sestara i tehničara NAUZRS u Sokobanji. Očekuje vas inspirativno iskustvo, nova saznanja i nezaboravni trenuci u prelepom okruženju. Vidimo se u Sokobanji!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 05.03.2024. Salex

  XXIV симпозијум ДМСТ НАУЗР Србије: Хеморагија

  Сокобања, 18. – 19. април 2024. године Позивамо вас на XXIV симпозијум ДМСТ НАУЗР Србије који ће се одржати у хотелу „Натали Спа“ у Сокобањи, 18. и 19. априла 2024. године. Тема симпозијума: Хеморагија Предавачи: Прим. доц.…

 • 18.06.2023. Salex

  XXIII Simpozijum DMST: Tromboembolizam - Savremeni terapijski pristup i uloga medicinskih sestara

  Dobrodošli na XXIII Simpozijum Društva medicinskih sestara i tehničara (DMST) Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, koji će se održati u periodu od 16. do 17. septembra 2023. godine u Hotelu Moravica u…

 • 05.04.2019. M

  IX Simpozijum DMSTB Srbije

  IX Simpozijum DMSTB Srbije biće održan u Sokobanji u hotelu "Moravica" od 20. do 21. aprila 2019. godine. Tema ovog Simpozijuma je "Politrauma II - Multidisciplinarni pristup". 18. aprila biće svečano otvaranje IX…

 • simpozijum o retkim bolestima
  13.08.2018. NAUZR

  Medicinski simpozijum na temu „Retke bolesti“ od 15-16.09.2018. godine

    U hotelu Moravica, u Sokobanji, održaće se VII Simpozijum Društva medicinskih sestrara, tehničara i babica na temu „Retke bolesti“ u periodu od 15. do 16.09.2018. Na simpozijumu će mnogobrojne sekcije uzeti…