Stručni skup za uzgajivače koza i ovaca

26.02.2019. 11:00 | M | predavanje, koze, ovce, ovčarstvo

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
stučni skup u sokobanji

U sali opštine Sokobanja održan je stručni skup na kome se govorilo o ambijetalnim uslovima i biotehnologiji smeštaja, kao i o poboljšanju i kontroli plodnosti ovnova i ovaca, ovaj skup je održan u organizaciji Sekcije uzgajivača ovaca i koza PKS-RPK Zaječar.

Dušan Vrućkić, rukovodilac stočarstva u Delata Agru u Zaječaru govorio je o biotehnologiji smeštaja i prisutnim proizvođačima je još jednom napomenuo koliko je važno udruživanje kao i potreba za stručnim usavršavanjem članova udruženja kako bi se proizvodnja poboljšala i udovoljila zahtevima evropskih standarda.

Doktor Aleksandar Milovanović iz Naučnog instituta za veterinarstvo "Novi Sad" održao je predavanje iz oblasti reprodukcije.

Prisutne na ovom skupu pozdravio je i predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić i istakao je značaj ovakvih skupovi. Predsednik opštine Sokobanja naglasio je da lokalna samouprava svake godine povećava sredstva koja su namenjena razvoju poljoprivrede i stočarstva u ovom kraju.

Sekretar udruženja za stočarstvo, Nenad Budimović, pohvalio je potencijal i energiju koju imaju uzgajivači koza i ovaca sa tog područja. Budimović je dao predlog da se na nivou sekcija definišu mesečne količine koje se mogu plasirati na tržištu.

  

Ovom skupu prisustvovali su i Dijana Dijanović koordinator za poljoprivredu PKS RPK Zaječar, zatim predstavnici udruženja Sokobanje i Boljevca, matične službe, savetodavci iz Poljoprivredne stručne službe, veterinarske ambulante i drugi.

Na ovom skupu dogovorena je organizacija ovakvih skupova i u drugim opštinama Zaječarskog i Borskog okruga. Za naredni stručni skup, predloženo je da tema bude iz oblasti ishrane koza i ovaca a planirano je da se održi i predavanje iz oblasti pčelarstva u okviru projekta "Naše selo ".

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • Predavanje
    29.11.2018. M

    Edukativno predavanje za srednjoškolce

    Mеsеc novеmbar obеlеžava sе širom svеta kao mеsеc borbе protiv bolеsti zavisnosti. Tim povodom, Crvеni krst Sokobanja u saradnji sa Domom zdravlja organizovao jе prеvеntivnu akciju za učеnikе Srednje škole "Branislav…