Štab za vanredne situacije doneo odluku o saniranju posledica nevremena

01.08.2018. 10:08 | Štab | vanredna, štab, nevreme

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Rtanj - foto Mladen Antić

Posledice izazvane jakim nevremenom, koje je u petak pogodilo sela u istočnom delu sokobanjske opštine, bile su povod za održavanje vanredne sednice Štaba za vanredne situacije 30. jula. Osim što je nanelo veliku materijalnu štetu nekim domaćinstvima ono je znatno oštetilo i putnu infrastrukturu.

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, rekao je da se radi o deonicama za koje su već izdvojena sredstva jer su i pre nevremena bile u lošem stanju. Određeni delovi su renovirani ali je sada nevreme uništilo sve što je obnovljeno, utvrdila je komisija za procenu štete na terenu. Na sednici je doneta odluka da se angažuju svi raspoloživi kapaciteti opštine, imajući u vidu i mehanizaciju i ljudstvo, kako bi se u najkraćem mogućem roku sanirale posledice ove nepogode.

Sednici su prisustvovali predstavnici policije, vatrogasne službe, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, JP „Zelenilo”, ЈКP „Napredak” i ostali predstavnici Štaba za vanredne situacije.  

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • 22.07.2020. Stefan Sofronijević

    Vanredna situacija u Sokobanji

    Epidemija Korona virusa, odnosno kovida-19, i dalje ne jenjava. Zaraza koja se širi čitavom Srbijom stigla je i do Zaječarskog okruga. Shodno tome, Štab za vanredne situacije doneo je 17. jula odluku o uvođenju vanrednog stanja…