Serbian open kviz

17.11.2009. 16:33 | | kviz, test

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Serbian open kvizNa FOX televizi 6. novembra u večernjim časovima predstavnici Sokobanje (Mladen, Mladen, Ksenija i Borislav) znanje su odmerili sa Somborcima u novom kvizu "Serbian open kviz". Našu ekipu bodrila je brojna publika iz Sokobanje, ali nažalost Somborci su uspeli minornom razlikom da pobede u ovom kvizu. Tim povodom zamolili smo kapitena tima Borislava Mladenovića da sa našim posetiocima podeli utiske.

SERBIAN OPEN KVIZ je kviz takmičenje koje ima za cilj da tokom godine okuplja ekipe iz gradova iz cele Srbije, njihove navijače iz tih gradova, i da ih sve zajedno sa gledaocima pored ekrana podstakne na takmičenje i probudi u njima pozitivni rivalitet koji treba da ispolje na terenu znanja i informisanosti. Serbian Open Kviz se prikazuje svake nedelje tokom cele sezone. Jednom nedeljno po KUP sistemu (sistemu ispadanja), takmiče se dva grada ili dve opštine. Izbor gradova rivala odvijace se po principu: SEVER - JUG (Srbije) u prvom ciklusu i zatim ISTOK-ZAPAD u drugom ciklusu. Sezona, to jest godina podeljena je na dva ciklusa takmicenja, jesenji i prolecni. Svaki ciklus trajace 15 nedelja.

Ekipe gradova imaju po četiri clana i oni u ovom kvizu nastupaju timski sa kapitenom na čelu. Gledaoci će znati ko su oni licno, jer ce takmicari imati celih sat vremena da se predstave svojim znanjem i tokom kviza zadobiju pažnju gledalaca. Ali, oni pre svega nastuju kao predstavnici svog grada i sredine iz koje dolaze. Njih podržavaju verni navijaci. Navijaci ce biti u poziciji ne samo da navijanjem podrže svoju ekipu vec i da joj tokom kviza direktno pomažu. Ovaj momenat još više pojacava identit grada koji se takmici.

U svakoj emisiji na terenu znanja suočavaju se po dve ekipe, od kojih ona koja postigne bolji rezultat prolazi u dalje takmičenje, u sledeću rundu. Timovi predvoðeni kapitenima dovode navijače iz svojih gradova, što će kreirati pravi otvoreni turnir u znanju, te otuda i naziv kviza – Serbian Open. Ovo nadmetanje je ipak više od običnog kviza jer promoviše znanje, ličnosti, gradove i celu Srbiju - piše na zvaničnom sajtu televizije. Znanje koje ekipe gradova treba da pokažu je iz opštih oblasti – opšta kultura, popularna nauka, sport, zabava, opšte obrazovanje. Od takmicara i ekipa se ocekuje solidan nivo znanja i obaveštenosti, kao i solidan nivo motivacije da to znanje pokažu. Voditelj kviza je Miloš Urošević, dok produkciju potpisuje Key connection!Portal Sokobanja: KAKO STE SAZNALI ZA KVIZ?
Bora:  Ja, sasvim slučajno. Bio sam u Turističkoj organizaciji i tamo me Miloš Krstić pitao da li bih učestvovao u nekom novim kvizu. I tako...


Portal Sokobanja: DA LI MOŽETE DA NAM KAŽETE KADA I GDE JE ODRŽANO TESTIRANJE?
Bora: Nije  bilo nikakvog testiranja, samo dobrovoljnog  prijavljivanja i to je to. Mada sam  slučajno uhvatio Ljubinka da priča  na Tv "Soko" kako se ekipa spremala, i da očekuje prolaz u dalju fazu takmičenja, što zvuči kao da je sve to bilo ozbiljno. Ali nije bilo tako. Bilo je krajnje spontano i slučajno. Devojku smo nabavili jedva.


Portal Sokobanja: DA LI STE OSTALE ÈLANOVE VAŠEG TIMA POZNAVALI OD RANIJE?
Bora: Ne. Prvi put sam ih video u autobusu, na polasku. Jednog Mladena sam poznavao od ranije. A Kseniju sam upoznao baš na samom početku kviza i mislim da je ona bila sasvim dobar takmičar. Izvulkla nas je dva – tri puta sigurno. Ovo sve daje malo bolju sliku o timu i atmosferi. Poptuno diletantski! Što, u ovom slučaju, po mom mišljenju, može da bude samo prednost. Dobro, falio nam je jedan takmičar koji bi imao, što se kaže, „širinu“, ali on je otkazao učešće pre kviza, pa smo se krpili kako smo znali i umeli.


Portal Sokobanja: KADA STE BILI NA SNIMANJU I KAKVI SU VAŠI UTISCI SA SNIMANJA?
Bora: Početkom  oktobra u Beogradu, u nekom studiju na auto-putu Beograd  - Novi Sad. Tamo iza Studentskog grada, a pre skretanja za aerodrom... bogu iza nogu. Snimanje je bilo sasvim smarajuće, pogotovo za publiku, jer ih je producent stalno terao da iznova i iznova aplaudiraju, jer, verovatno, nikada nije bilo dovoljno uverljivo ili glasno ili šta ja znam. Studio je bio veliki. To je isti studio gde se snima i ona „Fajront republika“. Kad su ga napunili dimom i kad su reflektori upekli bilo je vruće baš. Snimanje je trajalo skoro tri sata i onaj dim i ono svetlo i ono stalno aplaudiranje u prazno znaju da zamore čoveka.


Portal Sokobanja: DA LI VAM JE PUBLIKA POMOGLA?
Bora: Nije nam konkretno pomogla što se tiče odgovora, ali su bili simpatični. Navijali su, nije da nisu. U početku nešto bojažljivije, jer smo u prvih nekoliko pitanja skroz omanuli, ali, kad smo počeli da ubadamo odgovore bilo je i aplauza, onih stvarnih. Pošto nismo najbolje razumeli pravila, nije iz Sokobanje pošao pun autobus tako da nismo popunili sva tri reda, ali to na tv-u nije bilo vidljivo. Za snimanje su u našu publiku uveli one penzionere što valjda za novac statiraju po kvizovima. I tako smo dobili iskustvo. To je bilo simpatično.


Portal Sokobanja: SMATRATE LI DA SU PITANJA BILA ADEKVATNA?
Bora: Pitanja  su bila sasvim o.k. Iz raznih oblasti, različite težine. Baš kako treba. Ne može se čovek nikada spremiti za ovako nešto. Tako nikad ne ispadneš baš glup, što je, u neku ruku, i dobro. Protivnici su izgledali kao iz „Kviskoteke“ (što se, na kraju kviza, ispostavilo tačno), pa smo se pre početka snimanja zaledili. Ali kad smo čuli pitanja shvatili smo da niko neće baš sve znati, što nas je, verujem, dodatno opustilo.


Portal Sokobanja: KOJA OD PET FAZA KVIZA VAM SE ÈINILA NAJINTERESANTNIJOM ? (FAZA 2. DVA PUTA TRI, FAZA 3. ZAGONETNI PREDMET, FAZA 4. MOŽDA JESTE, MOŽDA NIJE, FAZA 5. ZNANJE PUTA UBRZANJE)
Bora: Ne  sećam se više tih faza. Na snimanju  sve to predugo traje, pa se čovek  zaboravi. Ali, sećam se, bilo mi je interesantno na samom početku, kada ništa nismo znali. Malo se znojiš i, posle svakog voditeljevog klimanja glavom, moliš boga da si ovoga puta uboo pravi odgovor. Mislim da smo u prvom krugu prve igre imali sve odgovore pod brojem 1(od ponuðena tri odgovora). Što je statistički moralo da se pokaže barem delimično uspešnom taktikom. (Što se na kraju i pokazalo, od prva tri pitanja znali smo – jedno.) Bilo je interesantno i na kraju, u zadnjoj igri. Tu smo bili u maloj prednosti. Èinilo nam se svima da brže čitamo pitanja sa displeja od protivnika (ljudi u godinama, neki sa većom dioptrijom, šta ćeš!) pa smo mislili da ćemo ih tu dokusuriti. Ali smo propustili neke lake odgovore i, izgubili. (Nijedno pitanje sa nesrećnom Evropskom unijom ili nismo znali ili nismo bili 100 % sigurni, a ovi Somborci su nas tu potukli)


Portal Sokobanja: VAŠ TIM JE VODIO I NA ZADNJEM PITANJU U VEZI EVROPSKE UNIJE POGREŠIO. SMATRATE LI DA STE PITANJE MOGLI PREUSMERITI SOMBORCIMA I DA BI TO PROMENILO ISHOD KVIZA?
Bora: Ma kakvo preusmeravanje, gubili smo 10, a svaki odgovor vredi 15 poena, pa smo morali da lupnemo taster pre nego što smo i čuli pitanje. Nismo mi tu izgubili meč, već par pitanja ranije, na jednom smo se izleteli (bukvalno) i tako upali u nebrano grožðe. Ali nema veze, mislim da niko nije mislio da smo propustili nešto. Ja sam sasvim zadovoljan našim odgovorima. Onaj geograf (Mladen) je stvarno sve što je trebalo da zna znao, Ksenija takoðe, i drugi Mladen je dobro izveo ono sa onim punjačem (treća igra). Kada to sve gledaš sa strane pitanja izgledaju lakša, ali tamo – kad ti ono pišti oko glave (jer nije bilo vizuelnih upozorenja na vreme, već samo jedna pištaljka koja je više plašila mene, nego išta drugo) i kad znaš da moraš da daš tačan odgovor, sve ti se drugačijim čini. A Somborci su ispali skroz o.k. Malo su varali (ili pokušali da varaju: vidi se to na snimku kada njihov kapiten pogleda u publiku i kaže nešto kao: „Ni u publici ne znaju odgovor“. Bilo nam je zabranjeno da komuniciramo sa svojom publikom. Stvarno ne znam na koju foru su to tako brzo preneli jedni drugima?), ali i bili su bolji, za nijansu!

 

 

 

 

Serbian open kvizSerbian open kviz Serbian open kviz
 Serbian open kviz Serbian open kviz Serbian open kviz
 Serbian open kviz Serbian open kviz Serbian open kviz
 Serbian open kviz Serbian open kviz Serbian open kviz
Serbian open kvizSerbian open kviz Serbian open kviz


 
 
 
 

 

 

 

 

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • kviz
  23.02.2019. S

  Kviz poznavanja Sokobanje #2

  Da li dobro poznajete okolinu Sokobanje? Da li ste dobro rešili sva pitanja u prethodnom kvizu ? Za Vas smo sada spremili 20 novih, ali i težih pitanja. Isprobajte...    

 • KVIZ POZNAVANJA SOKOBANJE
  19.02.2019. S

  Kviz poznavanja Sokobanje

  Sokobanja je opština koja se može pohvaliti i te kako bogatom prirodom. E sad, da li mi za nju znamo ili ne, to je već drugo. Rešite test i proverite svoje znanje iz geografije i istorije, barem kada je Sokobanja u pitanju.…

 • Kviz Stolice Sokobanja
  31.08.2018. Kviz

  Kviz „Stolice” u Sokobanji

  Čuveni kviz „Stolice” scenariste i komičara Srđana Dinčića sniman je 28. avgusta u Sokobanji na platou ispred Miloševog konaka uz aktivno učešće svih prisutnih. U njemu su učestvovali najhrabriji meštani i…